Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hoog-Keppel

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Hoog-Keppel? Een contactlens is een dunne plastic lens ter vervanging van een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door middel van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en ze passen bij elke stijl. Op lenzenaanbieding.nl vind je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en check je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Hoog-Keppel.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen als astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, presbyopie, hypermetropie, bijziendheid.
 • Een erkende opticien in Hoog-Keppel kan een oogmeting uitvoeren en ontdekt het netvlies en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de deskundige onderzoek je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel veilig?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en weet je dus welke lens je moet hebben? Een grote groep dragers van lenzen kiezen voor het gemak van webwinkels als Lensplaza. Deze 100% online aanbieders hebben een aanbod met zowel A-merken als B-merken, opvallend lage prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel bekijk & vergelijk je de erkende online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Hoog-Keppel. Bekijk ook onze informatie over Lenzen informatie.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Hoog-Keppel

Heb jij dagelijks last van slecht zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn onzichtbaar, gevoelloos, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de tabel hieronder tref je winkels en drogisterijen in de regio Hoog-Keppel waar je goedkope lenzen kunt halen. Via onze vergelijker vergelijk je ook optiekzaken in Drempt, De Steeg, Lathum, Giesbeek en Angerlo.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Hoog-Keppel in september 2023

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Hoog-Keppel. Op basis daarvan bekijk je met de oogspecialist welke soort lens geschikt is voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na een meting neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben je tevreden? Dan kan je direct een set bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht verstrekken we winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Hoog-Keppel (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Doesburg OptiekMeipoortstraat 22/A6981 DKDoesburg
Hillenaar OptiekKerkstraat 96981 CKDoesburg
Bril 73 OpticiensColdenhovenseweg 26961 EDEerbeek
Hendriks Juwelier OptiekStuijvenburchstraat 226961 DREerbeek
Hennepe Optiek TeWilhelminaweg 626951 BPDieren

Goedkope lenzen kopen in Hoog-Keppel?

Vergelijk kosten en bespaar tot maar liefst 37%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke bij jou past wordt duidelijk als we kijken naar jouw dagelijks leven, sterkte en andere wensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan moet er gelet worden op het feit dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door deze eigenschap voorrang te geven voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gespecialiseerde oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. De beste contactlenzen uitzoeken kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele ooggezondheid en men meet de sterkte op.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Bespreek onderwerpen zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van het netvlies, en hoe intensief je leeft (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzentest
  In de regel ontvang je een probeerset. Zodoende kan je eerst kijken hoe het bevalt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt bespreek je samen de resultaten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt bestellen bij de optiek, een drogist of via een online webwinkel als Sightful. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Het bestanddeel is bio-compatible materiaal. Ze worden gekenmerkt door fijne zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en lage prijzen. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: al vanaf €6,15 (per 30 dagen).

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van PMMA. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Om die reden is het een ecologische en goedkope optie. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en geschikt voor ieder oogtype.
 • Lange levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt zo’n €100 per contactlensje.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

We hebben het hier over zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn dun, laten voldoende zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De voordeligste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Doorgaans €5,30 p/maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk en vergelijk gecertificeerde opticiens en laat gratis je ogen meten

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Ideaal voor mensen die snel last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten circa €27,25 (per 30 dagen).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of zwem je geregeld? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag alles goed kunt zien. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €480 per jaar (bij een brillenwinkel in Hoog-Keppel).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Het wil zeggen dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je ziet alles heel wazig, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een erkende opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €30,00 (op maandbasis.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Ideaal als je gewone lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €17,75 (op maandbasis.
Andere opties

Los van de eerder genoemde contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. Hieronder lees je meer over de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en bevochtigt jouw lenzen.
lenzen-winkels-hoog-keppel-6997

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Hetzelfde verhaal geldt voor Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. We noemen dit ook wel private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Verschillende discounters als Sightful bieden een gelijkwaardig alternatief voor de huismerken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Zo kan je tot wel €285 aan besparing realiseren per jaar. Liever toch een A-merk? Goede merken zijn o.a. Proclear, Ultra en Boston. Op deze website lees je ook alles over Lenzen voor kinderen.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Hoog-Keppel?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzen webshop. Boven een bepaald bedrag leveren ze bestelling gratis aan huis en is er geen sprake van bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De lenzen en de vloeistof hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Hoog-Keppel?
In deze regio werken er meerdere oogwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De contactlensspecialist doet een oogtest voor de sterkte en kijkt verder naar de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Bij de meeste opticiens hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Oogspecialisten bevelen aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Hoog-Keppel in te plannen. Dat is essentieel om te zien of alles nog bevalt en of de lenssterkte nog juist is. Ook bij snel vermoeide ogen of andere oogproblemen wordt het aanbevolen om even langs te komen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
In de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Deze polissen bieden vaak €125 (per 3 jaar). Niet vergeten: is de uitgebreide polis duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. Goedkope huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Johnson & Johnson. Zoek je informatie over multifocale of nachtlenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Hoog-Keppel. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kost een lenzen abonnement?
In het geval je een abonnement neemt betaal je tussen de €5,25 – €54,00 (per 4 weken). Uiteindelijk betaal je circa €230 op jaarbasis, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarbovenop betaal je per jaar circa €19,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Hoog-Keppel kan je een voorschrift laten opstellen. Op basis daarvan kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het vergelijken van prijzen bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Bronckhorst.

Plaats een reactie