Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hollum

Wil jij goedkope lenzen kopen in Hollum? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door te kiezen voor lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. De voordelen zijn groot. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn discreet en ze passen bij elke stijl. Op dit portaal kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en lees je over shops en opticiens die lenzen bezorgen in Hollum.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen als presbyopie, verziendheid, bijziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een gediplomeerd opticien in Hollum zal een oogmeting doen en checkt de oogdruk, oogspierbalans en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de contactlensspecialist vergelijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en wensen.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, moet ik dat wel doen?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groot deel van de consumenten kopen online bij discounters als LensExpress. Deze verkopers verkopen een uitstekend aanbod, opvallend lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In de volgende tabel vind je populaire internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Hollum. Of klik door voor meer info over Goedkoopste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Hollum

Heb je te maken met wazig zien of pijn in of rondom de ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onzichtbaar, handig in gebruik, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de tabel hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in en rondom Hollum waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site vergelijk je ook oogzorgwinkels in Bornwird, Raard, Foudgum, Brantgum en Waaxens.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Hollum in april 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een contactlensspecialist in Hollum. Bij de volgende stap overleg je samen met de oogdeskundige welke lens past bij jouw wensen, lifestyle en budget. Na het onderzoek bieden ze doorgaans een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben je tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de onderstaande tabel tref je adressen voor een (gratis) oogmeting in Hollum (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Wijngaarden Oogmeetkundige Praktijk M vanBourboomweg 199112 HKBurdaard
Van Slooten Opticiens Dokkum C.V.Koornmarkt 119101 JNDokkum
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden

Voordelige lenzen bestellen in Hollum?

Vergelijk prijzen en vind kortingen tot wel 22%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke soort jij moet dragen is met name afhankelijk van je levensstijl, je hobbies en financiën. Voor de kwaliteit van de lens moet er gelet worden op het feit dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Op basis daarvan wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een vakkundig oogspecialist biedt hiervoor advies. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  De onderzoeker analyseert je gezondheid en de oogdruk en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Je moet rekening houden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen proberen
  Dikwijls ontvang je een probeerset. Zodoende kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt worden je ogen opnieuw opgemeten. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiek, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een online speler als Lowlens. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar drogen iets sneller uit. Deze artikelen bestaan uit o.a. hydrogel. Ze worden gekenmerkt door prettige zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en lage prijzen. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Betaalbaar: je bestelt ze vanaf €7,75 per maand.

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. De levensduur is er hoog. Daardoor is het een milieubewuste en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Lange levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt ongeveer €160 per losse lens.

Maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een goedkope optie wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook verkrijgbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Gemiddeld €7,35 (maandelijks).

Doe een gratis lenzen meting

Bekijk lokale opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, aan het einde van de dag gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een perfecte oplossing voor lens- en brildragers die snel last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede optie wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten plus minus €28,00 (per 30 dagen).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Snel last van droge ogen of heb je last van hooikoorts? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies tijdens je slaap voor een scherpe blik voor overdag. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €520 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Hollum).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het wil zeggen dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je kunt niet helemaal scherp zien, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een deskundige.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt +/- €25,50 (maandelijks).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Via multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Het biedt uitkomst als je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €17,50 (per 30 dagen).
Alternatieven

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben heb je nog meer keuze. In het volgende lijstje bekijk je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-hollum-9161

Via internet huismerk lenzen bestellen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Je kunt dan denken aan iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar ook deEtos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Over het algemeen zijn het white labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. Meer en meer lenzenshops als Toplenzen werken met hun eigen alternatief voor de huismerken van opticiens die voordelig te koop zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €125 aan besparing realiseren per jaar. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Bausch & Lomb, Frequency en Renu. Lees ook meer informatie over Drogisterijen.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Hollum?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een lokale opticien of bij een van de online aanbieders. Boven een bepaald bedrag is de levering aan huis gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De lenzen en de vloeistof passen in de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Hollum?
In de omgeving werken er diverse optiekzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De specialist neemt de sterkte op en kijkt verder naar de algehele gezondheid van de ogen. Over het algemeen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Van plan om ze online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Speciaalzaken bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Hollum te laten doen. Dat is relevant om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of het type lens nog juist is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het belangrijk om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Binnen de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €300 (per 2 jaar). Tip: is de uitgebreide polis duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Toch is dat niet de realiteit. De scherp geprijsde huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Bausch & Lomb. Draag je lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Hollum. Deze medewerkers geven goede adviezen ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat kost een lenzen abonnement?
In het geval je een abonnement afsluit liggen de kosten tussen de €6,75 tot €40,00 (maandelijks). Uiteindelijk betaal je circa €220 (op jaarbasis), exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarnaast komt nog een kostenpost van zo’n €23,00 aan contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij je optiekzaak in Hollum kan je een voorschrift laten opstellen. Daarna kan je voordelig online lenzen bestellen door prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Ameland.

Plaats een reactie