Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Drogeham

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Drogeham? Een contactlens is gemaakt van kunststof ter vervanging van een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Dankzij lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn 100% transparant en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Via onze vergelijker bekijk je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen en vind je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Drogeham.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen als hypermetropie, bijziendheid, presbyopie, myopie, verziendheid.
 • Een betrouwbare opticien in Drogeham beschikt over apparatuur voor een oogmeting en analyseert het netvlies en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze specialist vergelijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, moet ik dat wel doen?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je dus welke lens je moet hebben? Een toenemend aantal consumenten dragen producten van lenzenshops als Lensplaza. Deze online specialisten bieden een groots en divers assortiment, aantrekkelijke prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. Middels onze vergelijker doorzoek je erkende internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Drogeham. Lees hier ook alles over Lenzen merken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Drogeham

Zoek jij een oplossing voor een verminderd zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, makkelijk te onderhouden, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de onderstaande lijst tref je winkels en drogisterijen in de buurt van Drogeham waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal tref je ook optieken in Kootstertille, Twijzelerheide, Twijzel, Buitenpost en Augustinusga.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Drogeham in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een ervaren contactlensspecialist in Drogeham. Vervolgens overleg je samen met de medewerker welk type lens geschikt is voor jouw situatie en leefstijl. Na de analyse neem jij het proefsetje in ontvangst om het eens vrijblijvend uit te proberen. Werkt dit voor jou? Je kunt ze dan direct bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de tabel hieronder tref je locaties voor een (gratis) oogmeting in Drogeham (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Dijk Optiek – oogmode & oogzorgLjurkstrjitte 43/A9271 CRDe Westereen
W & B Optiek VOFSwanneblom 19251 TDBurgum
Contactlenzen & Brillen Optiek vd Veen BScSchoolstraat 269251 ECBurgum
Brinksma OptiekSchoolstraat 2/A9251 ECBurgum
Werkman BrillenDe Kolk 179231 CTSurhuisterveen

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Drogeham?

Vergelijk aanbieders en bespaar tot wel 25%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke soort jij moet dragen hangt met name af van je lifestyle, gewoontes en budget. Voor een goede werking van de lens is het van belang dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door deze eigenschap voorrang te geven verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een lokale oogspecialist biedt hiervoor advies. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Weeg aspecten mee zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van je ogen, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen testen
  In de regel kan je vragen naar een probeerset. Je kunt ervaren wat wel en niet bij jou past. Na de proefperiode nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je kopen bij de opticien, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of d.m.v. een online speler als Lentiamo. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar absorberen meer viezigheid. Deze artikelen bestaan uit o.a. hydrogel. Je kiest voor dit product om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de goedkope tarieven. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Je went er heel snel aan.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Goedkoop: een abonnement heb je al voor €5,55 (maandelijks).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van Perspex. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Het is dus een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Persoonlijk aangemeten en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Lange levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt ongeveer €175 per individuele lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn relatief goedkoop, laten zuurstof gemakkelijk door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De voordeligste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook verkrijgbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te koop vanaf €7,25 p/maand.

Doe een gratis lenzen meting

Zoek gecertificeerde opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

De daglenzen mag je 1 dag in doen, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een perfecte oplossing voor mensen die regelmatig last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Voordelige keuze als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven ongeveer €25,75 (op maandbasis.

Nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? Of kan je niet wennen aan de lenzen? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je slaapt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €480 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Drogeham).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel dichtbij als in de verte. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een oogdeskundige.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €25,50 (op maandbasis.

Tips en info over multifocale lenzen

Door multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Een goede oplossing wanneer je gewone lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €16,00 (maandelijks).
Andere opties

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. In onderstaand overzicht bieden wij enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en bevochtigt jouw lenzen.
lenzen-winkels-drogeham-9289

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Dit zijn onder andere Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar je kunt ook terecht bij DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Bausch & Lomb met hun eigen label erop. De meeste webshops als Lowlens verstrekken goede alternatieven voor de dure merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Zo kan je tot wel €170 per jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Air Optix, EyeDefinition en Opti-Free. Op deze website lees je ook alles over Nacht lenzen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Drogeham?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online specialist. Vaak is de bezorgservice kosteloos en betaal je geen verzendkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De bestelde artikelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Drogeham?
In deze gemeente kan je kiezen uit meerdere brillen- en lenzenwinkels waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogdeskundige doet een oogtest voor de sterkte en onderzoekt de algehele conditie van de ogen. In de basis is de oogtest inbegrepen. Wil je de bestelling online plaatsen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Opticiens adviseren om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Drogeham te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog bevalt en of het type lens nog juist is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of andere oogproblemen is het goed even langs te komen bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Met de verplichte basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je hebt dan mogelijk recht op €100 per 3 jaar. Opmerking: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat is wat te kort door de bocht. De gunstige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan de hoogste eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Draag je lenzen met cilinder of nachtlenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Drogeham. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Als je een abonnement afsluit liggen de kosten tussen de €6,75 – €56,00 (per 4 weken). Uiteindelijk betaal je circa €265 (op jaarbasis), exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. In aanvulling daarop heb je de kosten van zo’n €20,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door langs te gaan bij je optiekzaak in Drogeham krijg je betrouwbare tips en adviezen. Je kunt vervolgens voordelig online lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Achtkarspelen.

Plaats een reactie