Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Augustinusga

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Augustinusga? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat op het oog wordt gedragen. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Met behulp van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. De voordelen zijn groot. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn onzichtbaar voor anderen en je hebt een breder gezichtsveld. Op lenzenaanbieding.nl bekijk je belangrijke informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vind je de gegevens van winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Augustinusga.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Een uitkomst bij oogproblemen als bijziendheid, presbyopie, hypermetropie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een lokale opticien in Augustinusga voert de oogmeting uit en kijkt naar het gezichtsvermogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Samen met de specialist besluit je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en wensen.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groot deel van de dragers van lenzen bestellen via het internet bij webshops als Misterspex. Deze online shops staan bekend om het beste assortiment, de laagste prijs en bieden vaak ook een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder check je de deskundige online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Augustinusga. Lees hier ook alles over Lenzen abonnement.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Augustinusga

Heb je last van een beperkt zicht of pijn in of rondom de ogen? Liever geen bril op doen? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet waarneembaar, handig in gebruik, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de onderstaande tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Augustinusga waar je goedkope lenzen kunt halen. Via onze vergelijker vergelijk je ook speciaalzaken in Surhuizum, Harkema, De Westereen, Feanwâlden en Suwâld.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Augustinusga in april 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Augustinusga. Op basis daarvan overleg je samen met de medewerker welk type contactlens geschikt zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na de analyse krijg je vaak een proefsetje mee naar huis zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben je tevreden? Dan kan je ze direct bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de onderstaande lijst vergelijk je adressen voor een (gratis) oogmeting in Augustinusga (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Dijk Optiek – oogmode & oogzorgLjurkstrjitte 43/A9271 CRDe Westereen
W & B Optiek VOFSwanneblom 19251 TDBurgum
Contactlenzen & Brillen Optiek vd Veen BScSchoolstraat 269251 ECBurgum
Brinksma OptiekSchoolstraat 2/A9251 ECBurgum
Werkman BrillenDe Kolk 179231 CTSurhuisterveen

Goedkope lenzen kopen in Augustinusga?

Vergelijk fabrikanten en krijg kortingen van wel 20%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt duidelijk als we kijken naar jou dagelijks ritme, sterkte en andere wensen. Voor het draagcomfort van de lens moet je er op letten dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door daar rekening mee te houden heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist biedt hiervoor advies. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele ooggezondheid en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Er wordt rekening gehouden met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe intensief je leeft (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen proberen
  In de meeste gevallen krijg je een probeerset mee. Je mag eerst kijken hoe het bevalt. Na 2 -4 weken deel je jouw persoonlijke ervaringen. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je los kopen bij de opticien, een drogisterij of via een online specialist als Happy Eyes Club. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar hebben wel een grotere kans op infecties. Fabrikanten gebruiken hiervoor bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage prijs. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: bestellen v.a. €7,70 per maand.

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit Perspex. De levensduur is er hoog. Daardoor is het een milieubewuste en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • 100% maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Perfecte levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Je betaalt ongeveer €185 per contactlensje.

Tips & tricks over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn zeer betaalbaar, hebben een hoog draagcomfort en zijn er in alle soorten en maten. De meest voordelige keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Doorgaans €5,15 p/maand.

Start met een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in jouw omgeving en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: tips en info

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Ideaal voor mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of allergische reacties.

 • Het fijne van dit type lens is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een betaalbare keuze wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten +/- €27,75 (per 4 weken).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Snel last van droge ogen en zit je veel achter de computer? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Je betaalt ongeveer €520 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Augustinusga).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit komt doordat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een specialist.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €21,50 per maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Handig wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €17,00 (op maandbasis.
Alternatieven

Naast de populaire contactlenzen heb je nog meer keuze. In het volgende lijstje bekijk je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en bevochtigt jouw lenzen.
lenzen-winkels-augustinusga-9284

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Bijvoorbeeld Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar je kunt ook terecht bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb met hun eigen label erop. Verschillende webshops als Lentiamo werken met hun eigen alternatief voor de exclusieve merken van opticiens met een interessant prijskaartje. Hiermee kan je zo €270 korting krijgen per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Kies dan voor Alcon, EasySept en Systane. Op deze site lees je ook meer over Lenzen merken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Augustinusga?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzenshop. Boven een bepaald bedrag leveren ze bestelling gratis aan huis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. Deze pakketten inclusief vloeistof doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Augustinusga?
In deze buurt vinden we meerdere oogwinkels waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogspecialist kijkt naar de sterkte-afwijking en controleert de samenwerking tussen je ogen. In de basis kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Opticiens raden aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Augustinusga in te plannen. Dat is nodig om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of het type lens nog optimaal is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het slim om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Friesland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €150 (per 2 jaar). Advies: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan wat je moet betalen aan de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Hoe goed zijn huismerken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd en worden dus soms gezien als slechter. Die conclusie is niet helemaal juist. De concurrerende huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Alcon. Ga je overstappen naar hybride- of keratoconus lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Augustinusga. Je krijgt daar deskundig advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kost een lenzen abonnement?
Als je een abonnement neemt zitten de standaard kosten zo tussen de €8,75 tot €58,00 (per 30 dagen). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €220 voor 1 jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Tevens betaal je jaarlijks circa €15,50 aan contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Augustinusga krijg je betrouwbare tips en adviezen. Je kunt vervolgens vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Achtkarspelen.

Plaats een reactie