Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Twijzelerheide

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Twijzelerheide? Een contactlens is gemaakt van kunststof en dient als vervanging van een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Dankzij lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Het is een uitkomst voor iedereen. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn 100% transparant en ze passen bij elke stijl. Op deze pagina bieden wij nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en bekijk je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Twijzelerheide.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Een uitkomst bij oogproblemen zoals myopie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, bijziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Twijzelerheide heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en bekijkt de algehele conditie van de ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met de specialist overleg je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en wensen.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat wel veilig?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Steeds meer consumenten profiteren van het aanbod van lenzen webshops als Lensplaza. Deze verkopers staan bekend om een aanbod met zowel A-merken als B-merken, de laagste prijs en een scherp geprijsd huismerk. In deze lijst hieronder bekijk & vergelijk je erkende internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Twijzelerheide. Zie ook onze pagina over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Twijzelerheide

Heb je te maken met een verminderd zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onopvallend, zeer handig, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In het overzicht hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Twijzelerheide waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website bekijk je ook brillenwinkels in Twijzel, Buitenpost, Augustinusga, Surhuizum en Harkema.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Twijzelerheide in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een contactlensspecialist in Twijzelerheide. Na het onderzoek bespreek je met de oogdeskundige welk model lens past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na dit gesprek geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Bevalt het? Meestal kan je ze direct meekrijgen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de onderstaande tabel vind je locaties voor een (gratis) oogmeting in Twijzelerheide (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Dijk Optiek – oogmode & oogzorgLjurkstrjitte 43/A9271 CRDe Westereen
W & B Optiek VOFSwanneblom 19251 TDBurgum
Contactlenzen & Brillen Optiek vd Veen BScSchoolstraat 269251 ECBurgum
Brinksma OptiekSchoolstraat 2/A9251 ECBurgum
Werkman BrillenDe Kolk 179231 CTSurhuisterveen

Online goedkope lenzen kopen in Twijzelerheide?

Vergelijk fabrikanten en vind kortingen tot wel 40%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt af vanje leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Bij lenzen is het van belang dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Op basis daarvan voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een vakkundig oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. De beste contactlenzen uitzoeken kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele ooggezondheid en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw dagelijks leven (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Test de lenzen
  Vaak kun je aanspraak maken op een probeerset. Je kunt ervaren hoe het product voelt en werkt. Nadat je ze een poosje gedragen hebt kom je terug voor controle. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kan de aankoop doen bij de speciaalzaak, een drogisterij of bij een online specialist als ContactlensOnline. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar absorberen meer viezigheid. Het bestanddeel is bio-compatible materiaal. De voordelen zijn hoge zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en lage prijzen. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Af te wisselen met bril.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Gunstig geprijsd: bestellen v.a. €7,99 p/maand.

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit Perspex. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Om die reden is het een duurzame en gunstige investering. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten liggen zo rond de €115 per contactlens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn goedkoop, zuurstofdoorlatend en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een goedkope optie als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook verkrijgbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Doorgaans €5,85 (per 30 dagen).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk lokale opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Geschikt voor mensen die regelmatig last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een aanrader wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten plus minus €27,50 (maandelijks).

Nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of last van vuiltjes achter je lenzen? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Je ogen worden gecorrigeerd terwijl je slaapt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Het is wel iets duurder, circa €480 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Twijzelerheide).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dit komt doordat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je ziet onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een ervaren specialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €22,00 per maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door het dragen van multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €16,75 per maand.
Alternatieven

Naast de populaire contactlenzen is er nog veel meer keuze. In onderstaand overzicht vind je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-twijzelerheide-9287

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Bijvoorbeeld Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Dat is ook het geval bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. We noemen dit ook wel private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. Steeds meer aanbieders zoals ContactlensOnline verkopen een uitstekend alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij dit trucje kan je al snel €195 korting krijgen per jaar. Bestel je liever een A-merk? Populaire opties zijn onder andere Alcon, Ultra en Ote. Klik door voor meer informatie over Soorten lenzen.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Twijzelerheide?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een lokale opticien of bij een online specialist. Over het algemeen wordt de bestelling gratis geleverd en is de bezorging dus volledig kosteloos. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Twijzelerheide?
In deze regio heb je de keuze uit meerdere opticiens waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogdeskundige neemt de sterkte op en analyseert de algehele gezondheid van de ogen. In veel gevallen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Opticiens adviseren om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Twijzelerheide op je planning te zetten. Dat is essentieel om te zien of alles nog bevalt en of de huidige sterkte nog correct is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het aan te raden om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Let goed op: betaal je meer premie voor de aanvullende polis in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat beeld is niet juist. De gunstige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Heb je interesse in lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Twijzelerheide. Je kunt daar terecht voor goede tips en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Indien je een abonnement wenst zitten de standaard kosten zo tussen de €6,25 tot €47,00 (op maandbasis. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €290 voor een jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. In aanvulling daarop moet je nog rekenen op zo’n €19,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door langs te gaan bij je optiekzaak in Twijzelerheide kan je een voorschrift laten opstellen. Met die resultaten kun jij voordelig online lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Achtkarspelen.

Plaats een reactie