Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Buitenpost

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Buitenpost? Een contactlens is een slim stukje kunststof ter vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Mede door lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Er zijn veel pluspunten. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze site vind je handige informatie over de verschillende soorten lenzen en vergelijk je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Buitenpost.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen als hypermetropie, bijziendheid, myopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een opgeleide opticien in Buitenpost zal een oogmeting doen en bekijkt de algehele gezondheid van je ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met deze oogdeskundige kijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Meer en meer Nederlanders dragers van lenzen bestellen via het internet bij webwinkels als Drogisterij.net. Deze webshops bieden een groots en divers assortiment, lage prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In deze lijst hieronder bekijk je de deskundige internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Buitenpost. Of klik door voor meer info over Beste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Buitenpost

Heb je te maken met een wazig zicht of snel vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, ongevoelig, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de tabel hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Buitenpost waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker zoek je ook brillenwinkels in Augustinusga, Surhuizum, Harkema, De Westereen en Feanwâlden.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Buitenpost in mei 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een contactlensspecialist in Buitenpost. Als de analyse klaar is bespreek je samen met de medewerker welk model lens hoort bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na deze metingen krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Is dit precies wat je zocht? Dan kan je direct een set bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de tabel hieronder vind je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Buitenpost (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Dijk Optiek – oogmode & oogzorgLjurkstrjitte 43/A9271 CRDe Westereen
W & B Optiek VOFSwanneblom 19251 TDBurgum
Contactlenzen & Brillen Optiek vd Veen BScSchoolstraat 269251 ECBurgum
Brinksma OptiekSchoolstraat 2/A9251 ECBurgum
Werkman BrillenDe Kolk 179231 CTSurhuisterveen

Betaalbare lenzen kopen in Buitenpost?

Vergelijk fabrikanten en krijg kortingen van wel 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke soort jij moet dragen kun je onderzoek door te kijken naar je lifestyle, gewoontes en budget. Voor het selecteren van de juiste lens is het onmisbaar dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een lokale oogspecialist adviseert je hier verder over. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  De onderzoeker analyseert de actuele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt rekening gehouden met draagtijd, de pasvorm, en hoe je dagritme eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen proberen
  Vaak kan je vragen naar een probeerset. Je kunt een of meerdere types uitproberen. Na een week of 2 nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je kopen bij de optiek, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of bij een online webwinkel als 123Lens. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar drogen iets sneller uit. Deze artikelen bestaan uit o.a. bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn prettige zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de beperkte kosten. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Zeer comfortabel.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Voordelig: ze zijn er al voor slechts €7,00 per maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Om die reden is het een milieuvriendelijke en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Volledig maatwerk en dus altijd perfect zicht.
 • Hoge levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • De kosten liggen zo rond de €130 per lensje.

Maandlenzen: informatie en tips

Dit is het type zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn goedkoop, zuurstofdoorlatend en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een goedkope optie wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Vanaf €5,60 (per 30 dagen).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Vergelijk gecertificeerde opticiens en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een perfecte oplossing voor mensen die last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een aanrader wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten plus minus €29,50 (per 4 weken).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of zwem je geregeld? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Je oogstand wordt gecorrigeerd terwijl je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €475 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Buitenpost).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het wil zeggen dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht is vertroebeld of vervormd, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Om dit product te gebruiken moet je naar een specialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De kosten liggen op circa €21,50 (maandelijks).

Tips en info over multifocale lenzen

Met multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Perfect als je normale zachte lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €16,00 p/maand.
Andere keuzes

Buiten de hiervoor genoemde opties is er nog veel meer keuze. In de volgende opsomming check je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-buitenpost-9285

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Denk aan Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Steeds meer lenzenshops als Lensplaza kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de huismerken van opticiens die erg goedkoop zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €280 aan besparing realiseren per jaar. Bestel je liever een A-merk? Populaire opties zijn onder andere Air Optix, Ultra en Ote. Bekijk ook meer informatie over Opticiens.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Buitenpost?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online specialist. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is deze bezorging gratis en betaal je geen verzendkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Buitenpost?
In deze gemeente vinden we allerlei oogwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De deskundige kijkt naar de sterkte-afwijking en analyseert de actuele gezondheid van de ogen. In de basis is een eerste oogtest kosteloos. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens raden aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Buitenpost te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de lenssterkte nog kloppend is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of een troebel zicht is het slim om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €300 (per 2 jaar). Advies: is de premie van de polis hoger dan de kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd en worden dus soms gezien als slechter. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Voordelige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge regelgeving en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Cooper Vision. Zoek je informatie over hybride- of keratoconus lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Buitenpost. Je kunt daar terecht voor goede tips en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Hoe duur zijn lenzen?
Op het moment dat je een abonnement afsluit liggen de kosten tussen de €6,25 en €44,00 (per 4 weken). Voor het hele pakket betaal je circa €250 voor 1 jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Bovendien komt nog een kostenpost van zo’n €22,00 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Buitenpost krijg je extra goede voorlichting. Je kunt vervolgens via internet goedkope lenzen kopen door de prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Achtkarspelen.

Plaats een reactie