Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Bosch en Duin

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Bosch en Duin? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat op het oog wordt gedragen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Met behulp van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze website bekijk je praktische info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en check je drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Bosch en Duin.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals bijziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, presbyopie.
 • Een erkende opticien in Bosch en Duin biedt de optie voor een oogmeting en kijkt naar het netvlies en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Samen met de contactlensspecialist bepaal je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je dus welke lens je moet hebben? Steeds meer contactlensdragers gebruiken artikelen van aanbieders zoals Vision Direct. Deze webshops staan bekend om een veelzijdig aanbod, lagere tarieven en bieden vaak ook een eigen huismerk. Middels onze vergelijker bekijk & vergelijk je de erkende online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Bosch en Duin. Of klik door voor meer info over Kleurlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Bosch en Duin

Zoek jij een oplossing voor onscherp zicht of pijn in of rondom de ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn discreet, zeer handig, en bieden bescherming voor het oog. In de onderstaande tabel vind je winkels en drogisterijen in de regio Bosch en Duin waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina vind je ook brillenwinkels in Den Dolder, Bilthoven, Austerlitz, Woerdense Verlaat en Wilnis.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Bosch en Duin in juni 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een contactlensspecialist in Bosch en Duin. Als de analyse klaar is beoordeel je samen met de oogdeskundige welk van de lenzen geschikt zijn voor jouw voorkeur en levensstijl. Na deze metingen bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Ben je tevreden? Dan kan je direct een set bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht verstrekken we winkels voor een (gratis) oogmeting in Bosch en Duin (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Meijer OogwereldJulianalaan 383722 GRBilthoven
Brillencentrum Hogeweg Passage1e Hogeweg 18/A3701 HKZeist
Brilmode – ZeistSlotlaan 2523701 GVZeist
Bril & Meer OptiekKerklaan 113645 ESVinkeveen
Roy van der Vliet OptiekHerenweg 2113645 DLVinkeveen

Goedkope lenzen bestellen in Bosch en Duin?

Vergelijk prijzen en bespaar tot wel 28%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke bij jou past hangt af vanje leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het draagcomfort van de lens is het noodzakelijk dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Daarmee voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een plaatselijke oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogmeting
  Er wordt ingezoomd op o.a. de samenwerking tussen je ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Je moet rekening houden met hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van je ogen, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen proberen
  Standaard zul je een probeerset ontvangen. Op deze manier kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na de proefperiode volgt er een nieuwe afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt alle benodigdheden kopen bij de brillenwinkel, een drogist of bij een online specialist als Lensonline. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar drogen wel iets sneller uit. Het bestanddeel is bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om prettige zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de aantrekkelijke prijs. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Af te wisselen met bril.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Goedkoop: al vanaf €7,15 (per 4 weken).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit harder kunststof. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Het is dus een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus geschikt voor elke correctie.
 • Goede levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €160 per lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn niet al te duur, hebben een hoog draagcomfort en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbare keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Beschikbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Gemiddeld €5,15 (maandelijks).

Doe een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens bij jou in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een perfecte oplossing voor iedereen die tegen dingen aanlopen als pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een slimme optie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven plus minus €25,25 (op maandbasis.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Zijn jouw ogen snel droog of last van vuiltjes achter je lenzen? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Je oogstand wordt gecorrigeerd tijdens je slaap zodat je overdag direct haarscherp ziet. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • De kosten zijn ongeveer €465 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Bosch en Duin).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit houdt in dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je hebt troebel zicht, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een deskundige.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €27,50 (per 30 dagen).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Middels multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Het biedt uitkomst als je gewone maandlenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €16,25 per maand.
Andere keuzes

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In het schema hieronder vind je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-bosch-en-duin-3735

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Denk aan Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Je kunt ook voordelig kopen bij Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. We noemen dit ook wel private labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Veel webwinkels als Alensa kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de exclusieve merken van opticiens die extra voordelig zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €305 per jaar besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Bekende producenten zijn Cooper vision, EyeDefinition en Opti-Free. Lees ook meer informatie over Lenzen indoen en uitdoen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Bosch en Duin?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online aanbieder. Over het algemeen wordt de bestelling gratis geleverd en zijn er geen bezorgkosten. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De bestelde artikelen passen in de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Bosch en Duin?
In de omgeving heb je de keuze uit meerdere oogwinkels waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogspecialist doet een oogtest voor de sterkte en kijkt naar het gezichtsvermogen. In de meeste gevallen is deze oogtest gratis. Van plan om ze online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Oogspecialisten raden aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Bosch en Duin te laten uitvoeren. Dat is nodig om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of het type lens nog kloppend is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of een troebel zicht is het belangrijk om even te bellen bij een opticien in de provincie Utrecht.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 per 3 jaar. Belangrijk: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de feitelijke kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Die conclusie is niet helemaal juist. Voordelige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Ga je overstappen naar nacht- of torische lenzen. Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Bosch en Duin. De metingen daar zijn betrouwbaar en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kost een lenzen abonnement?
Wanneer je voor een abonnement kiest moet je rekenen op bedragen tussen de €10,00 – €51,00 p/maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €250 (op jaarbasis), exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarnaast moet je nog rekenen op zo’n €22,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Bosch en Duin kan je een voorschrift laten opstellen. Je kunt vervolgens de voordeligste lenzen online bestellen door de prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Zeist.

Plaats een reactie