Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Bunnik

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Bunnik? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven op het traanvocht. Mede door lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Er zijn veel pluspunten. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze pagina tref je meer info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vergelijk je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Bunnik.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen als astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, verziendheid, myopie, hypermetropie.
 • Een erkende opticien in Bunnik beschikt over apparatuur voor een oogmeting en analyseert het netvlies en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de medewerker onderzoek je welke contactlenzen het beste passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat verstandig?

Heb jij het voorschrift van je opticien en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groeiend aantal mensen kiezen voor het gemak van discounters als Misterspex. Deze 100% online aanbieders beschikken over een zeer groot assortiment, lage prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In deze lijst hieronder bekijk & vergelijk je de populaire internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Bunnik. Lees hier ook alles over Lenzen vergelijken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Bunnik

Heb je last van onscherp zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn discreet, erg praktisch, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de volgende tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Bunnik waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker doorzoek je ook winkels in Zeist, De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Utrecht en Woerden.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Bunnik in juli 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een vakkundige contactlensspecialist in Bunnik. Na het onderzoek bespreek je met de medewerker welk model lens geschikt is voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na dit gesprek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Wil je dit voor de lange termijn? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de tabel hieronder tref je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Bunnik (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Brillencentrum Hogeweg Passage1e Hogeweg 18/A3701 HKZeist
Brilmode – ZeistSlotlaan 2523701 GVZeist
Bril & Meer OptiekKerklaan 113645 ESVinkeveen
Roy van der Vliet OptiekHerenweg 2113645 DLVinkeveen
Zwaard Optiek vdRaadhuisplein 23641 EEMijdrecht

Betaalbare lenzen kopen in Bunnik?

Vergelijk merken en krijg kortingen van wel 37%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken is vooral afhankelijk van jou dagelijks ritme, je hobbies en financiën. Voor een prettige pasvorm van de lens is het van belang dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het vinden van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  Men kijkt hierbij naar de algehele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt gekeken naar wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van je ogen, en wat je dagelijks doet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Test de lenzen
  Dikwijls zul je een probeerset ontvangen. Je mag laagdrempelig kennismaken met het product. Na de proefperiode bespreek je samen de resultaten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de speciaalzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of d.m.v. een online speler als Lowlens. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Fabrikanten gebruiken hiervoor een speciale zachte kunststof. Je profiteert van uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de lage prijzen. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Je went er heel snel aan.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Goedkoop: een abonnement heb je al voor €5,85 p/maand.

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit Perspex. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Om die reden is het een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt zo’n €185 per contactlens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het zijn altijd zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn relatief goedkoop, laten voldoende zuurstof door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Financieel gezien de gunstigste keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Doorgaans €5,70 p/maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk en vergelijk lokale opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Ideaal voor iedereen die tegen dingen aanlopen als droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Kosten +/- €28,75 per maand.

Tips & tricks over nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of doe je aan bepaalde sporten? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant als je slaapt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Je betaalt ongeveer €485 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Bunnik).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel in de verte als dichtbij. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een oogdeskundige.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar ellipsvormig).
 • De tarieven zijn plus minus €20,00 per maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Via multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Handig wanneer je normale zachte lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €19,75 (per 4 weken).
Andere soorten

Naast de meest gekozen contactlenzen heb je nog een aantal opties. In onderstaand overzicht lees je meer over enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-bunnik-3704

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar dat geldt ook voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogenaamde private labels afkomstig uit grote fabrieken van Alcon maar dan met hun eigen merk erop. De meeste lenzen webshops als Drogisterij.net verstrekken goede alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die voordelig te koop zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €235 (op jaarbasis) besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Bestel dan o.a. PureVision, Blink en Renu. Je kunt hier ook meer lezen over Lens informatie.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Bunnik?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online specialist. Steeds vaker leveren ze bestelling gratis aan huis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. Deze pakketten inclusief vloeistof passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Bunnik?
In deze gemeente heb je de keuze uit meerdere oogspecialisten waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De medewerker bekijkt welke sterkte je nodig hebt en onderzoekt de samenwerking tussen je ogen. Bij de meeste opticiens is een eerste oogtest kosteloos. Wil je de bestelling online plaatsen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Oogspecialisten bevelen aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Bunnik aan te vragen. Het is noodzakelijk om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de aangeraden lens nog goed is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of andere oogproblemen is het goed binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Utrecht.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
In de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Tip: is deze aanvullende dekking duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Hoe goed zijn huismerken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is wat te kort door de bocht. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Ga je overstappen naar nacht- of torische lenzen. Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Bunnik. Zij geven het beste advies en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Hoe duur zijn lenzen?
In het geval je een abonnement aanvraagt moet je rekenen op bedragen tussen de €9,25 tot €60,00 (op maandbasis. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €265 voor 1 jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Ook betaal je nog zo’n €15,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Bunnik kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Daarna kan je via internet goedkope lenzen kopen door het vergelijken van prijzen bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Bunnik.

 • Bosch en Duin
 • Austerlitz
 • Den Dolder
 • Plaats een reactie