Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Loosdrecht

Wil jij goedkope lenzen kopen in Loosdrecht? Een contactlens is een slim stukje kunststof die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Mede door lenzen zie je veel meer en veel scherper. De voordelen zijn groot. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn 100% transparant en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze website tref je praktische info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en lees je over drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Loosdrecht.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen zoals presbyopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, bijziendheid.
 • Een gespecialiseerde opticien in Loosdrecht kan een oogmeting uitvoeren en bekijkt het netvlies en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de deskundige kijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij jouw voorschrift in handen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een grote groep contactlensdragers kiezen voor het assortiment van discounters als Vision Direct. Deze verkopers verkopen een zeer groot assortiment, gunstige prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In de volgende tabel tref je de beste internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Loosdrecht. Of klik door voor meer info over Sportlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Loosdrecht

Ondervind je hinder van wazig zien of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet waarneembaar, ongevoelig, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de onderstaande lijst tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Loosdrecht waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze pagina doorzoek je ook optiekzaken in Ouderkerk aan de Amstel, Lijnden, Badhoevedorp, Halfweg en Zwanenburg.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Loosdrecht in juli 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen laat je eerst een oogtest doen door een contactlensspecialist in Loosdrecht. Daarna bekijk je met de oogdeskundige welk type lens aangeraden wordt voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na het onderzoek bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Werkt dit voor jou? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de tabel hieronder vind je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Loosdrecht (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Van Gestel OptiekEmmastraat 381211 NHHilversum
Buffing OptiekNeuweg 241211 LWHilversum
De Oogkas duurzame designbrillens-Gravelandseweg 46/A1211 BTHilversum
Jasper Bril DesignSchoutenstraat 21211 BMHilversum
Westwijk OpticiensWestwijkplein 801187 LVAmstelveen

Goedkope lenzen bestellen in Loosdrecht?

Vergelijk lenzenwinkels en krijg kortingen van wel 35%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke soort jij moet dragen hangt vooral af van je lifestyle, je werk en financiële wensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan moet er gelet worden op het feit dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door daar rekening mee te houden vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het zoeken naar beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  Men kijkt hierbij naar de algehele ooggezondheid en men meet de sterkte op.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Je moet rekening houden met hoe vaak je ze wilt dragen, het draagcomfort, en jouw dagelijks leven (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen uitproberen
  Meestal geeft de opticien een probeerset mee. Je kunt ervaren hoe het product voelt en werkt. Na 2 -4 weken worden je ogen opnieuw opgemeten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je los kopen bij de speciaalzaak, een drogisterij of bij een online speler als Lentiamo. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Worden vervaardigd uit zacht polymeer (kunststof). Ze worden gekenmerkt door hoge zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en gunstige tarieven. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €5,60 (op maandbasis).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Om die reden is het een milieuvriendelijke en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus geschikt voor elke correctie.
 • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt ongeveer €120 per individuele lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het gaat hier om zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn dun, zuurstofdoorlatend en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbaar alternatief als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook te bestellen als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Vanaf €6,80 (per 30 dagen).

Boek een gratis lenzen meting

Check gecertificeerde opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: tips en info

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Past goed bij iedereen die te maken heeft met geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of allergische reacties.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede suggestie als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Tarieven ongeveer €26,50 (op maandbasis.

Nachtlenzen: informatie en tips

Heb jij droge of gevoelige ogen of doe je aan bepaalde sporten? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je slaapt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €460 per jaar (bij een brillenwinkel in Loosdrecht).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dit komt doordat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je kijkt dan zeer onscherp, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een deskundige.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €31,50 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

Door multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Perfect als je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €17,00 (op maandbasis.
Andere opties

Los van de eerder genoemde contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het overzicht hierna bespreken we diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-loosdrecht-1231

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar dat geldt ook voor DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Doorgaans zijn het private labels van bekende fabrikanten als Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. Verschillende webwinkels als Alensa verkopen een uitstekend alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die vele malen goedkoper zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €145 aan besparing realiseren per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Biofinity, Frequency en Ote. Op deze website lees je ook alles over Lenzen gratis uitproberen .

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Loosdrecht?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Steeds vaker wordt de bestelling gratis geleverd en betaal je geen verzendkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De pakketten met ooghulpmiddelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Loosdrecht?
In deze gemeente werken er voldoende optiekzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De medewerker meet nauwkeurig de sterkte op en bekijkt de samenwerking tussen je ogen. Bij de meeste opticiens is de oogtest inbegrepen. Wil je lenzen online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Opticiens vragen om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Loosdrecht te laten doen. Dit is belangrijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de lenssterkte nog juist is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een terugkerende hoofdpijn is het slim om even langs te komen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €100 per 3 jaar. Rekensom: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de feitelijke kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Betaalbare huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Ga je overstappen naar hybride- of keratoconus lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Loosdrecht. De metingen daar zijn betrouwbaar en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat kosten lenzen?
Wanneer je voor een abonnement kiest moet je rekenen op bedragen tussen de €6,75 – €58,00 per maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €255 op jaarbasis, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Bovendien heb je de kosten van zo’n €16,00 voor de contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Loosdrecht kan je een voorschrift laten opstellen. Daarna kan je voordelig online lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Wijdemeren.

Plaats een reactie