Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Lijnden

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Lijnden? Een contactlens is gemaakt van kunststof dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Ze drijven op het traanvocht. Door gebruik te maken van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Er zijn veel pluspunten. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op dit portaal tref je handige informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en bekijk je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Lijnden.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen zoals bijziendheid, hypermetropie, myopie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een opgeleide opticien in Lijnden voert de oogmeting uit en kijkt naar de algehele gezondheid van je ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Samen met de medewerker kies je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest of gebruik je nu al een lens van de winkel? Meer en meer Nederlanders mensen bestellen via het internet bij webwinkels als Sightful. Deze online leveranciers werken met een aanbod met zowel A-merken als B-merken, aantrekkelijke prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. Met behulp van onze vergelijker doorzoek je professionele online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Lijnden. Bekijk ook onze informatie over Kleurlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Lijnden

Heb je last van onscherp zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet waarneembaar, ongevoelig, en ze passen perfect op het oog. In de tabel hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de regio Lijnden waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op lenzenaanbieding.nl vind je ook optieken in Badhoevedorp, Halfweg, Zwanenburg, Marken en Uitdam.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Lijnden in juni 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een erkende contactlensspecialist in Lijnden. Na deze oogtest overleg je met de optometrist welke contactlens het beste aansluit op jouw ogen, budget en leefstijl. Na de analyse krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het gratis te proberen. Bevalt het? Je kunt ze dan direct bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In deze tabel vind je locaties voor een (gratis) oogmeting in Lijnden (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Marcel van Wonderen OptiekLorentzplein 251171 BBBadhoevedorp
Opticien Van ZandbergenDennenlaan 641161 CSZwanenburg
Lenior OptiekKerkstraat 451141 BGMonnickendam
Ronald BasseleurSingapore 241135 LXEdam
Oog EdamDamplein 61135 BKEdam

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Lijnden?

Vergelijk winkels en bespaar tot maar liefst 33%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou is met name afhankelijk van je lifestyle, je hobbies en financiën. Voor het selecteren van de juiste lens is het belangrijk dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist biedt hiervoor advies. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar de algehele gezondheid van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Houdt vooral rekening met draagtijd, de gevoeligheid van je ogen, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Test de lenzen
  Standaard krijg je een probeerset mee. Zodoende kan je verschillende soorten gratis proberen. Na het einde van de proefperiode volgt er een nieuwe afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je los kopen bij de brillenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online speler als Lensonline. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Fabrikanten gebruiken hiervoor een polymeer dat flexibel wordt door vocht. De voordelen zijn prettige zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de goedkope tarieven. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Zeer comfortabel.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Voordelig: al vanaf €6,75 (op maandbasis).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit PMMA. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Hierom is dat een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Volledig maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €145 voor één lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het gaat hier om zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbare keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook te bestellen als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te bestellen vanaf €7,50 per maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens bij jou in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Geschikt voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten circa €28,25 (per 30 dagen).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of zwem je geregeld? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je aan het slapen bent wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €475 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Lijnden).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een cilinderafwijking aan de ogen. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Dit houdt in dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je hebt troebel zicht, zowel dichtbij als in de verte. Om dit product te gebruiken moet je naar een deskundige.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €31,50 (per 30 dagen).

Informatie over multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone maandlenzen draagt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,00 (per 4 weken).
Andere opties

Naast de meest gekozen contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In het volgende lijstje bieden wij de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-lijnden-1175

Via internet huismerk lenzen bestellen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Dit zijn onder andere iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. We noemen dit ook wel private labels van grote fabrikanten als Alcon met hun eigen label erop. Veel aanbieders zoals Lensonline verstrekken goede alternatieven voor dure merkproducten van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €315 per jaar besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Bekende producenten zijn Proclear, Clariti en Systane. Klik door voor meer informatie over Lenzen indoen en uitdoen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Lijnden?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online aanbieder. Doorgaans is de bezorgservice kosteloos en is er geen sprake van bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestellingen met oogproducten worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Lijnden?
In deze streek zitten allerlei optiekzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De specialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt verder naar de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Over het algemeen is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Opticiens bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Lijnden in te plannen. Dat is essentieel om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of het type lens nog kloppend is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het slim om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Met jouw basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €300 (per 2 jaar). Rekensom: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de factuur van de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat beeld is niet juist. De concurrerende huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge regelgeving en worden meestal ook gewoon gemaakt door Bausch & Lomb. Zoek je informatie over torische of multifocale lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Lijnden. De metingen daar zijn betrouwbaar en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Indien je een abonnement neemt betaal je vaak tussen de €9,75 tot €59,00 (maandelijks). Gemiddeld betaal je zo’n €225 per 12 maanden, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Bovendien betaal je nog zo’n €20,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Lijnden kun je professionele service krijgen. Op basis daarvan kan je voordelig online lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Haarlemmermeer.

Plaats een reactie