Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oldemarkt

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Oldemarkt? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje en is een vervanger voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door te kiezen voor lenzen zie je veel meer en veel scherper. Je zult er veel baat bij hebben. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn 100% transparant en je hebt geen last van een beslagen bril. Via onze vergelijker vind je aanvullende informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en lees je over drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Oldemarkt.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals hypermetropie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, bijziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Oldemarkt zal een oogmeting doen en checkt de algehele gezondheid van je ogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Met de deskundige kijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en wensen.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en een lens gevonden die bij jou past? Een groot deel van de mensen kiezen voor het gemak van aanbieders zoals Lensplaza. Deze online aanbieders verkopen een zeer groot assortiment, lagere tarieven en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Door middel van onze vergelijker vind je de deskundige online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Oldemarkt. Lees hier ook alles over Harde lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vergelijk contactlenzen winkels in Oldemarkt

Heb jij dagelijks last van een beperkt gezichtsveld of heb je te maken met vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onopvallend, erg praktisch, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de tabel hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de regio Oldemarkt waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker vind je ook optiekzaken in Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Wetering en Nederland.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatOosterstraat 368331 HESteenwijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistOosterstraat 668331 HGSteenwijk
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk

Deskundige oogmeting in Oldemarkt in oktober 2022

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een contactlensspecialist in Oldemarkt. Na deze meting overleg je met de medewerker welke contactlens aangeraden wordt voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de analyse bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Ben je overtuigd? Dan kan je ze direct bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de tabel hieronder verstrekken we locaties voor een (gratis) oogmeting in Oldemarkt (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Weynbanningh OptiekHoofdstraat 968375 ASOldemarkt
FOC Freelance Optiek ConsultancyHet Eenspan 88332 JGSteenwijk
Nico Brillen & LenzenMarkt 248331 HJSteenwijk
Jong Optiek DeMarkt 168331 HHSteenwijk
Winters Optiek JuwelierVoorpoort 78325 CLVollenhove

Goedkope lenzen kopen in Oldemarkt?

Vergelijk aanbiedingen en bespaar tot wel 21%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke bij jou past is met name afhankelijk van jou dagelijks ritme, sterkte en andere wensen. Voor het selecteren van de juiste lens moet je er op letten dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Zo wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een erkend oogspecialist kan je hierbij helpen. De beste contactlenzen uitzoeken is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogmeting
  Er wordt gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw leefstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen uitproberen
  Meestal kun je aanspraak maken op een probeerset. Op die manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na het einde van de proefperiode worden je ogen opnieuw opgemeten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de brillenwinkel, een drogisterijketen of via een webshop als Happy Eyes Club. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Het product bevat een speciale zachte kunststof. Je kiest voor dit product om hoge zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en lage prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Zeer comfortabel.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Betaalbaar: ze zijn er al voor slechts €6,30 (maandelijks).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit PMMA. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daardoor is het een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Volledig maatwerk en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Hoge levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt zo’n €195 per contactlens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Het betreft zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn dun, laten voldoende zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbare keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Gemiddeld €6,30 per maand.

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk gecertificeerde opticiens en start met een oogonderzoek.

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een perfecte oplossing voor lens- en brildragers die snel last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of allergische reacties.

 • Het fijne van dit type lens is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een slimme optie als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten ongeveer €25,50 (maandelijks).

Nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd en zit je veel achter de computer? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Je betaalt ongeveer €485 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Oldemarkt).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor ogen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht wordt op dat moment troebel, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Om dit product te gebruiken moet je naar een goede oogspecialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar enigszins ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €32,00 (per 4 weken).

Tips en info over multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Handig wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €18,50 (maandelijks).
Alternatieven

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben heb je nog een aantal opties. In het schema hieronder bespreken we een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-oldemarkt-8375

Besparen met huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Denk aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Je kunt ook voordelig kopen bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Ze maken deze producten niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels van bekende fabrikanten als Alcon met hun eigen label erop. Steeds meer lenzenshops als Lowlens beschikken ook over interessante alternatieven voor de dure merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Zo kan je tot wel €155 korting krijgen per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Acuvue, Biomedics en Opti-Free. Bekijk ook meer informatie over Lenzenvloeistof.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Oldemarkt?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij jouw eigen optiekzaak of bij een van de online aanbieders. Steeds vaker levert de shop de order gratis uit en kost het bezorgen dus geen geld. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Oldemarkt?
In deze buurt heb je de keuze uit genoeg specialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en checkt de actuele gezondheid van de ogen. In de basis hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Speciaalzaken vragen om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Oldemarkt aan te vragen. Dat is nodig om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de aangeraden lens nog klopt. Ook bij snel vermoeide ogen of een vervelende hoofdpijn is het belangrijk om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Overijssel.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Binnen de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €150 (per 2 jaar). Let goed op: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de feitelijke kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. Betaalbare huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge regelgeving en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Ga je overstappen naar lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Oldemarkt. Je krijgt daar deskundig advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat kost een lenzen abonnement?
Op het moment dat je een abonnement wenst betaal je tussen de €9,25 – €58,00 p/maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €230 (op jaarbasis), exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Bovendien betaal je per jaar circa €20,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Oldemarkt kan je een voorschrift laten opstellen. Met hun oogmeting kun je de voordeligste lenzen online bestellen door het type online te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Steenwijkerland.

Plaats een reactie