Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Lucaswolde

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Lucaswolde? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door te kiezen voor lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn discreet en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze website tref je aanvullende info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je de gegevens van winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Lucaswolde.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen zoals verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, bijziendheid, myopie.
 • Een gediplomeerd opticien in Lucaswolde beschikt over apparatuur voor een oogmeting en analyseert de oogdruk, oogspierbalans en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met de contactlensspecialist kies je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel veilig?

Heb je de resultaten van een oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groeiend aantal dragers van lenzen bestellen via het internet bij specialisten als Toplenzen. Deze internet oogexperts staan bekend om een uitstekend aanbod, veel lagere prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker check je de erkende internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Lucaswolde. Zie ook onze pagina over Multifocale lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Lucaswolde

Zoek jij een oplossing voor een beperkt gezichtsveld of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk te onderhouden, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In het schema hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Lucaswolde waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze pagina tref je ook winkels in Niekerk, Oldekerk, Enumatil, Briltil en Noordhorn.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Lucaswolde in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een vakkundige contactlensspecialist in Lucaswolde. Bij de volgende stap beoordeel je samen met de opticien welke soort lens past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na dit gesprek bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Ben jij enthousiast geworden? Je kunt ze dan direct bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de onderstaande lijst vergelijk je adressen voor een (gratis) oogmeting in Lucaswolde (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Pearle OpticiensGrotestraat 15/B9781 HABedum
Vos Vision OptiekHoofdweg 179/B9765 CCPaterswolde
Optiek OuwerkerkMeerweg 119752 JAHaren gn
Loo Optiek vdRijksstraatweg 1789752 BPHaren gn
Optiek/Optometrie Moritsz SchelwaldSiersteenlaan 428/29743 ESGroningen

Voordelige lenzen kopen in Lucaswolde?

Vergelijk leveranciers en vind kortingen tot wel 28%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke jij het beste kunt gebruiken is vooral afhankelijk van jouw dagelijks leven, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor een goede werking van de lens is het belangrijk dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gediplomeerde oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Veel factoren spelen een rol: wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw leefstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Test de lenzen
  Standaard zul je een probeerset ontvangen. Je mag laagdrempelig kennismaken met het product. Na de proefperiode kom je terug voor controle. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kan de aankoop doen bij de optiekzaak, een drogisterijketen of d.m.v. een internet aanbieder zoals Misterspex. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Het product bevat bio-compatible materiaal. Je profiteert van optimale zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de beperkte kosten. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Betaalbaar: je bestelt ze vanaf €5,60 (per 4 weken).

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Het is dus een milieuvriendelijke en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • 100% maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Prima levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten liggen zo rond de €190 per individuele lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. De meest voordelige keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te bestellen vanaf €6,50 per maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor lens- en brildragers die snel last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een aanrader wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten +/- €26,25 (per 4 weken).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Snel last van droge ogen en zit je veel achter de computer? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan kun je nachtlenzen proberen. Je ogen worden gecorrigeerd als je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €515 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Lucaswolde).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Het wil zeggen dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet alles heel wazig, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een goede oogspecialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €30,50 (per 30 dagen).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door gebruik te maken van multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Perfect als je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €18,50 (op maandbasis.
Andere opties

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In de volgende opsomming bieden wij nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-lucaswolde-9825

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Denk aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Dat is ook het geval bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. We noemen dit ook wel private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb met hun eigen label erop. Veel webshops als Happy Eyes Club kunnen je ook alternatieven aanbieden voor het dure huismerk van opticienketens die een stuk voordeliger zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €315 korting krijgen per jaar. Liever toch een A-merk? Bekende producenten zijn Acuvue, Biomedics en Aosept. Op deze website lees je ook alles over Sportlenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Lucaswolde?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een lokale opticien of bij een van de online aanbieders. Doorgaans wordt de bestelling gratis geleverd en is de bezorging dus volledig kosteloos. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestelde artikelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Lucaswolde?
In deze gemeente zitten meerdere specialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De opticien meet nauwkeurig de sterkte op en kijkt verder naar de algehele ooggezondheid. Vaak is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Speciaalzaken adviseren om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Lucaswolde te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de huidige sterkte nog juist is. Ook bij pijnlijke ogen of een troebel zicht wordt het aanbevolen om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Groningen.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €75 per jaar. Opmerking: is de uitgebreide polis duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat is niet helemaal correct. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Zoek je informatie over lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Lucaswolde. De metingen daar zijn betrouwbaar en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Zodra een abonnement afsluit betaal je tussen de €6,75 tot €42,00 (per 30 dagen). Alles bij elkaar betaal je zo’n €255 (op jaarbasis), met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. In aanvulling daarop komt nog een kostenpost van zo’n €19,50 voor de contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in Lucaswolde kun jij je goed laten voorlichten. Met die resultaten kun jij voordelig online lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Westerkwartier.

Plaats een reactie