Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Niekerk

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Niekerk? Een contactlens is een dunne lens van kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Middels lenzen zie je veel meer en veel scherper. Er zijn veel pluspunten. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en ze passen bij elke stijl. Op lenzenaanbieding.nl lees je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en bezoek je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Niekerk.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen als presbyopie, verziendheid, hypermetropie, bijziendheid, myopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Niekerk beschikt over apparatuur voor een oogmeting en checkt het gezichtsvermogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogdeskundige overleg je welke contactlenzen het beste passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, moet ik dat wel doen?

Heb jij jouw voorschrift in handen en een lens gevonden die bij jou past? Een groot deel van de mensen bestellen via het internet bij webwinkels als ContactlensOnline. Deze online aanbieders hebben een gevarieerd aanbod, opvallend lage prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In deze lijst hieronder vind je erkende internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Niekerk. Zie ook onze pagina over Maandlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Niekerk

Ondervind je hinder van wazig zien of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn discreet, gemakkelijk in gebruik, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In het onderstaande overzicht bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Niekerk waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal zoek je ook brillenwinkels in Oldekerk, Enumatil, Briltil, Noordhorn en Garmerwolde.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Niekerk in mei 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Niekerk. Na het onderzoek overleg je samen met de opticien welke soort lens aansluit op jouw leefstijl en wensen. Na de analyse bieden ze doorgaans een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben je tevreden? Dan kan je ze direct bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. Hieronder vind je adressen voor een (gratis) oogmeting in Niekerk (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Pearle OpticiensGrotestraat 15/B9781 HABedum
Vos Vision OptiekHoofdweg 179/B9765 CCPaterswolde
Optiek OuwerkerkMeerweg 119752 JAHaren gn
Loo Optiek vdRijksstraatweg 1789752 BPHaren gn
Optiek/Optometrie Moritsz SchelwaldSiersteenlaan 428/29743 ESGroningen

Goedkope lenzen bestellen in Niekerk?

Vergelijk leveranciers en bestel met kortingen oplopend tot 23%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt duidelijk als we kijken naar je leefstijl, gebruikerswensen en budget. Bij het uitzoeken van lenzen is het onmisbaar dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door deze eigenschap voorrang te geven voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. je gezondheid en de oogdruk en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Houdt vooral rekening met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en wat je dagelijks doet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Probeer lenzen uit
  Dikwijls krijg je een probeerset mee. Op die manier kan je een of meerdere types uitproberen. Na 2 -4 weken worden je ogen opnieuw opgemeten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de brillenwinkel, een drogist of bij een online specialist als Lensplaza. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Ze worden gemaakt van bio-compatible materiaal. De voordelen zijn fantastische zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en goedkopere prijzen. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Zeer comfortabel.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: je bestelt ze vanaf €6,45 (per 4 weken).

Harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Om die reden is het een duurzame en voordelige keuze. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en zijn betrouwbaar.
 • Prima levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €115 per contactlensje.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn dun, laten goed zuurstof door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook beschikbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Ongeveer €6,35 (op maandbasis.

Boek een gratis lenzen meting

Zoek gecertificeerde opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een perfecte oplossing voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerd en/of rode ogen of een extreme leefstijl.

 • Het fijne van dit type lens is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Voordelige keuze als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten plus minus €27,00 (per 4 weken).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Heb jij droge of gevoelige ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd terwijl je slaapt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • De kosten liggen op zo’n €455 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Niekerk).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je ziet wazig en onscherp, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een ervaren specialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €22,50 p/maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €16,00 (maandelijks).
Andere types

Naast de populaire contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het overzicht hierna bekijk je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-niekerk-9822

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Je kunt ook voordelig kopen bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. We noemen dit ook wel private labels afkomstig uit grote fabrieken van Alcon maar dan met hun eigen merk erop. Meer en meer specialisten als Lensplaza beschikken ook over interessante alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €215 korting verkrijgen (op jaarbasis). Bestel je liever een A-merk? Bekende producenten zijn Bausch & Lomb, EyeDefinition en Opti-Free. Lees ook meer informatie over Torische lenzen.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Niekerk?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Boven een bepaald bedrag levert de shop de order gratis uit en is de bezorging dus volledig kosteloos. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De bestelde artikelen passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Niekerk?
In deze buurt heb je de keuze uit tal van opticiens waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De medewerker bekijkt welke sterkte je nodig hebt en onderzoekt de algehele gezondheid van de ogen. In veel gevallen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je online bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Optiekzaken bevelen aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Niekerk op je planning te zetten. Dit raden ze aan om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de sterkte nog kloppend is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of andere oogproblemen is het verstandig om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Groningen.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je hebt dan mogelijk recht op €75 per jaar. Let goed op: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de kosten van de lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat is wat te kort door de bocht. De concurrerende huismerken van webshops en drogisten voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Bausch & Lomb. Draag je speciale lenzen zoals torische of multifocale lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Niekerk. Je kunt daar terecht voor goede tips en kunnen ze ook op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
In het geval je een abonnement aanvraagt betaal je tussen de €5,25 – €46,00 (per 30 dagen). Voor het hele pakket betaal je circa €270 voor een jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarnaast heb je de kosten van zo’n €17,50 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Niekerk kan je een voorschrift laten opstellen. Vervolgens kun jij de goedkoopste lenzen scoren door het vergelijken van prijzen bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Westerkwartier.

Plaats een reactie