Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Boerakker

Wil jij goedkope lenzen kopen in Boerakker? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en dient als vervanging van een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Dankzij lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Je zult er veel baat bij hebben. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn 100% transparant en je hebt geen last van een beslagen bril. Op dit portaal tref je handige informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en check je drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Boerakker.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen zoals bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, hypermetropie, presbyopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Boerakker kan een oogmeting uitvoeren en kijkt naar de oogdruk, oogspierbalans en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Samen met de oogspecialist besluit je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groot deel van de mensen dragen producten van webwinkels als Lensplaza. Deze webwinkels beschikken over een veelzijdig aanbod, de laagste prijs en een scherp geprijsd huismerk. In onderstaande lijst tref je erkende internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Boerakker. Zie ook onze pagina over Nachtlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Boerakker

Heb je te maken met een beperkt zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onopvallend, handig in gebruik, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In deze tabel tref je winkels en drogisterijen in de regio Boerakker waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker vergelijk je ook opticiens in Tolbert, Midwolde, Nietap, Een-West en Een.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Boerakker in mei 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Boerakker. Na deze meting bekijk je samen met de optometrist welk type contactlens geschikt zijn voor jouw leefstijl en wensen. Na het onderzoek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Werkt dit voor jou? In dat geval kan je ze meteen bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de onderstaande lijst vergelijk je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Boerakker (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Brilboetiek Det Zuden 1379351 LELeek
Pro OptiekSamuel Leviestraat 539351 BMLeek
Elzer OptiekAchter de Kerk 19331 ADNorg
Greving en Greving OpticiensAlbertsbaan 349301 AZRoden
Specsavers OpticiensHeerestraat 169301 AGRoden

Betaalbare lenzen kopen in Boerakker?

Vergelijk webwinkels en bespaar tot wel 21%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke soort jij moet dragen wordt duidelijk als we kijken naar je lifestyle, je hobbies en financiën. Voor de kwaliteit van de lens is het belangrijk dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door hierop te letten verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het zoeken naar beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele ooggezondheid en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt gekeken naar de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw levensstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen testen
  In de regel krijg je een probeerset mee. Op deze manier kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na 2 -4 weken kom je terug voor een controle-afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de optiekzaak, een drogist of d.m.v. een online aanbieder als Toplenzen. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Ze worden gemaakt van een speciale zachte kunststof. Je kiest voor dit product om perfecte zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de gunstige prijs. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Je went er heel snel aan.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Gunstig geprijsd: ze zijn er al voor slechts €5,85 p/maand.

Harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van PMMA. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Daardoor is het een ecologische en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • 100% maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Lange levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Ze zijn er al vanaf €190 per individuele lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Dit is het type zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten zuurstof gemakkelijk door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Financieel gezien de gunstigste keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Te bestellen vanaf €6,35 per maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in jouw omgeving en laat je ogen goed onderzoeken

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

De daglenzen mag je 1 dag in doen, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een uitkomst voor iedereen die te maken heeft met jeukende, droge en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een goede suggestie als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen +/- €27,25 (op maandbasis.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of ben je iemand die vaak zwemt? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter als je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €505 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Boerakker).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dit houdt in dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je ziet alles heel wazig, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een gecertificeerd opticien.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De kosten liggen op circa €22,00 (maandelijks).

Multifocale lenzen, wat is het?

Door middel van multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale zachte lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €15,50 (op maandbasis.
Andere opties

Los van de gangbare contactlenzen heb je nog meer keuze. Hieronder bekijk je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-boerakker-9362

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Je kunt ook voordelig kopen bij Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Over het algemeen zijn het white labels van bekende fabrikanten als Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. De meeste webshops als Toplenzen kunnen je ook alternatieven aanbieden voor het dure huismerk van opticienketens met een interessant prijskaartje. Dankzij dit trucje kan je al snel €290 (op jaarbasis) besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Populaire opties zijn onder andere Proclear, EyeDefinition en Menicon. Klik door voor meer informatie over Zachte lens.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Boerakker?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een opticien of bij een online aanbieder. Doorgaans is deze bezorging gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestellingen met oogproducten kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Boerakker?
In deze buurt zitten allerlei optiekzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogexpertneemt de sterkte per oog op en kijkt naar de algehele conditie van de ogen. In de basis is de oogtest inbegrepen. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Optiekzaken vragen om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Boerakker te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij snel vermoeide ogen of een troebel zicht wordt het aanbevolen om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Groningen.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Dit is vaak een dekking van zo’n €125 (per 2 jaar). Goed opletten: is deze aanvullende dekking duurder dan de kosten van de lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Hoe goed zijn huismerken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd en worden dus soms gezien als slechter. Toch is dat niet de realiteit. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je nacht- of torische lenzen. Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Boerakker. De metingen daar zijn betrouwbaar ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat kost een lenzen abonnement?
Zodra een abonnement wenst liggen de kosten tussen de €6,00 tot €54,00 per maand. Uiteindelijk betaal je circa €280 voor een jaar, bij normale maand of daglenzen. Ook moet je nog rekenen op zo’n €22,00 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Boerakker krijg je extra goede voorlichting. Op basis daarvan kan je voordelig online lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Westerkwartier.

Plaats een reactie