Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Midwolde

Direct goedkope lenzen kopen in Midwolde? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Dankzij lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op deze website bekijk je aanvullende info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van shops en opticiens die lenzen bezorgen in Midwolde.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen zoals hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, verziendheid, bijziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Midwolde kan een oogmeting uitvoeren en bekijkt het netvlies en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Gezamenlijk met deze medewerker bepaal je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een toenemend aantal contactlensdragers kiezen voor het gemak van webshops als Lentiamo. Deze internet oogexperts hebben het beste assortiment, opvallend lage prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In deze lijst hieronder vind je professionele internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Midwolde. Op deze website lees je ook alles over Type lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Midwolde

Sta je ook elke dag op met een matig zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onopvallend, gevoelloos, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de onderstaande tabel tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Midwolde waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website doorzoek je ook optieken in Nietap, Een-West, Een, Veenhuizen en Westervelde.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Midwolde in mei 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is laat je eerst een oogtest doen door een erkende contactlensspecialist in Midwolde. Daarna overleg je met de oogdeskundige welke soort lens hoort bij jouw voorkeur en levensstijl. Na een meting bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Werkt dit voor jou? Dan kan je direct een set bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de bijgaande tabel bieden wij winkels voor een (gratis) oogmeting in Midwolde (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Brilboetiek Det Zuden 1379351 LELeek
Pro OptiekSamuel Leviestraat 539351 BMLeek
Elzer OptiekAchter de Kerk 19331 ADNorg
Greving en Greving OpticiensAlbertsbaan 349301 AZRoden
Specsavers OpticiensHeerestraat 169301 AGRoden

Goedkope lenzen kopen in Midwolde?

Vergelijk leveranciers en vind kortingen tot wel 37%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke soort jij moet dragen is vooral afhankelijk van je leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor het draagcomfort van de lens is het noodzakelijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door hierop te letten heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een oogspecialist biedt hiervoor advies. De zoektocht naar de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  De onderzoeker analyseert oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van je ogen, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Test de lenzen
  Meestal zul je een probeerset ontvangen. Je mag laagdrempelig kennismaken met het product. Als je ze een aantal weken gedragen hebt kom je terug voor controle. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je kopen bij jouw lenzenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een online aanbieder als Lensplaza. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Worden vervaardigd uit een speciale zachte kunststof. Grote pluspunten zijn fantastische zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de lage prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: je bestelt ze vanaf €5,95 (per 4 weken).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Het is dus een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Worden op maat gemaakt en dus geschikt voor elke correctie.
 • Perfecte levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Je betaalt ongeveer €185 per lensje.

Maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn niet al te duur, hebben een hoog draagcomfort en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Tevens als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Vanaf €6,30 p/maand.

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk gecertificeerde opticiens en start met een oogonderzoek.

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Past goed bij mensen die snel last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of een extreme leefstijl.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een aanrader wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Kosten plus minus €28,50 (maandelijks).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Heb je snel droge ogen of zwem je geregeld? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Je oogstand wordt gecorrigeerd terwijl je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • De kosten liggen op zo’n €500 per jaar (bij een brillenwinkel in Midwolde).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel op afstand als dichtbij. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een expert.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar ellipsvormig).
 • De kosten liggen op circa €26,00 p/maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Via multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Ideaal als je normale zachte lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €15,50 p/maand.
Andere keuzes

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben kun jij uit nog andere opties kiezen. In het overzicht hierna vind je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-midwolde-9355

Via internet huismerk lenzen bestellen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogenaamde private labels van grote fabrikanten als Alcon echter dan met een custom merknaam. Meer en meer specialisten als Sightful werken met hun eigen alternatief voor de eigen merken van opticiens met een interessant prijskaartje. Dankzij dit trucje kan je al snel €205 p/jaar besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Alcon, Blink en Miru. Klik door voor meer informatie over Multifocale lens.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Midwolde?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online aanbieder. Vaak levert de shop de order gratis uit en kost het bezorgen dus geen geld. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De pakketten met ooghulpmiddelen passen in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Midwolde?
In deze gemeente kan je kiezen uit diverse optiekzaken waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De medewerker meet nauwkeurig de sterkte op en checkt de samenwerking tussen je ogen. Bij de meeste opticiens is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je de bestelling online plaatsen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Optiekzaken adviseren om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Midwolde te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te zien of alles nog naar wens is en of het type lens nog juist is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een terugkerende hoofdpijn is het belangrijk om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Groningen.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
In de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Advies: is de uitgebreide polis duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Toch is dat niet de realiteit. De concurrerende huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Ga je overstappen naar sferische of torische lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Midwolde. De metingen daar zijn betrouwbaar en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kosten lenzen?
Indien je een abonnement neemt moet je rekenen op bedragen tussen de €6,25 – €59,00 (per 30 dagen). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €275 per 12 maanden, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarbij betaal je nog zo’n €18,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Midwolde krijg je betrouwbare tips en adviezen. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Westerkwartier.

Plaats een reactie