Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Broek in Waterland

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Broek in Waterland? Een contactlens is een dunne plastic lens en dient als vervanging van een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door middel van lenzen zie je veel meer en veel scherper. Je zult er veel baat bij hebben. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn 100% transparant en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze site kan je aan de slag met handige informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Broek in Waterland.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Je draagt ze voor oogproblemen als hypermetropie, bijziendheid, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
 • Een erkende opticien in Broek in Waterland zal een oogmeting doen en bekijkt de oogdruk en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Tijdens dit onderzoek bij de vakman bepaal je welke contactlenzen het beste passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, moet ik dat wel doen?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groeiend aantal lenzendragers laten hun bestelling bezorgen door webwinkels als Vision Direct. Deze online specialisten bieden een uitstekend aanbod, veel lagere prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In de volgende tabel bekijk & vergelijk je professionele online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Broek in Waterland. Of klik door voor meer info over Daglenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Broek in Waterland

Ondervind je hinder van een wazig zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, makkelijk te onderhouden, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. Hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de regio Broek in Waterland waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site vind je ook oogzorgwinkels in Katwoude, Monnickendam, Edam, Volendam en Den Ilp.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Broek in Waterland in juni 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Broek in Waterland. Op basis daarvan bekijk je samen met de opticien welke lens past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na de analyse bieden ze doorgaans een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben je tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de tabel hieronder bieden wij winkels voor een (gratis) oogmeting in Broek in Waterland (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Lenior OptiekKerkstraat 451141 BGMonnickendam
Ronald BasseleurSingapore 241135 LXEdam
Oog EdamDamplein 61135 BKEdam
Basseleur Optiek Voldendam BVDe Stient 121132 BEVolendam
ev’n zienOuddiemerlaan 161111 HJDiemen

De goedkoopste lenzen bestellen in Broek in Waterland?

Vergelijk tarieven en profiteer van kortingen tot 36%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt duidelijk als we kijken naar jouw dagelijks leven, sterkte en andere wensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan moet er gelet worden op het feit dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door deze eigenschap voorrang te geven voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een plaatselijke oogspecialist biedt hiervoor advies. Het vinden van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Er wordt ingezoomd op o.a. oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Houdt vooral rekening met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, het draagcomfort, en hoe intensief je leeft (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen uitproberen
  Standaard geeft de opticien een probeerset mee. Je kunt ervaren wat wel en niet bij jou past. Na 2 -4 weken kom je terug voor controle. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Deze kan je los kopen bij de optiekzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of bij een online specialist als Misterspex. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Ze worden gefabriceerd met bio-compatible materiaal. Ze worden gekenmerkt door fantastische zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de gunstige prijs. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Zeer comfortabel.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Betaalbaar: al vanaf €6,90 (op maandbasis).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Je kunt er een lange tijd van genieten. Dit maakt het een milieuvriendelijke en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Hoge levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Je betaalt ongeveer €125 per contactlensje.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn dun, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbaar alternatief als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Gemiddeld €6,75 (per 4 weken).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Check gecertificeerde opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een goed product voor iedereen die te maken heeft met pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een aanrader wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten circa €29,75 (per 30 dagen).

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Snel last van droge ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Je betaalt ongeveer €500 per jaar (bij een brillenwinkel in Broek in Waterland).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor personen met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dit houdt in dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel in de verte als dichtbij. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een specialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De tarieven zijn plus minus €26,50 (per 4 weken).

Informatie over multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Handig wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €15,75 (maandelijks).
Andere soorten

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben heb je nog meer keuze. In het schema hieronder lees je meer over verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-broek-in-waterland-1151

Besparen met huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar dat geldt ook voor Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogeheten white labels van grote fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. Steeds meer discounters als 123Lens werken met hun eigen alternatief voor dure merkproducten van opticiens met een interessant prijskaartje. Op deze manier kan je zo €330 (op jaarbasis) besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Goede merken zijn o.a. Bausch & Lomb, Frequency en Biotrue. Op deze website lees je ook alles over Harde lenzen.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Broek in Waterland?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online specialist. Doorgaans leveren ze bestelling gratis aan huis en kost het bezorgen dus geen geld. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestelde artikelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Broek in Waterland?
In de regio zijn er meerdere brillen- en lenzenwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De medewerker meet nauwkeurig de sterkte op en checkt de actuele gezondheid van de ogen. In de basis is zo’n eerste oogtest kosteloos. Wil je lenzen online bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Oogspecialisten adviseren om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Broek in Waterland in te plannen. Dit raden ze aan om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij branderige ogen of andere oogproblemen wordt het aanbevolen om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
In de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Advies: is de premie van de polis hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Betaalbare huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Zoek je informatie over lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Broek in Waterland. Je kunt daar terecht voor goede tips en kunnen ze ook op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Op het moment dat je een abonnement wenst zitten de standaard kosten zo tussen de €8,75 tot €45,00 p/maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €295 per jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). In aanvulling daarop komt nog een kostenpost van zo’n €22,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Broek in Waterland kun je professionele service krijgen. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen scoren door prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Waterland.

Plaats een reactie