Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Zeegse

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Zeegse? Een contactlens is gemaakt van kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Middels lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. De positieve effecten zijn er genoeg. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Via onze vergelijker vind je nuttige informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en bekijk je drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Zeegse.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als bijziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, myopie.
 • Een plaatselijke opticien in Zeegse kan een oogmeting uitvoeren en onderzoekt het netvlies en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Met deze medewerker kies je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel veilig?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groot deel van de consumenten profiteren van het aanbod van aanbieders zoals 123Lens. Deze webwinkels bieden een veelzijdig aanbod, gunstige prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In onderstaande lijst tref je erkende internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Zeegse. Of klik door voor meer info over Sportlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Zeegse

Sta je ook elke dag op met slecht zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet zichtbaar, zeer handig, en vormen geen belemmering bij het sporten. In deze tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de regio Zeegse waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze pagina zoek je ook oogspecialisten in Vries, Noordlaren, Midlaren, Zuidlaarderveen en De Groeve.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Zeegse in mei 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een vakkundige contactlensspecialist in Zeegse. Na deze oogtest bekijk je samen met de optometrist welk van de lenzen geschikt zijn voor jouw leefstijl en wensen. Na het onderzoek bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Ben jij enthousiast geworden? Dan kan je direct een set bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de volgende tabel vind je winkels voor een (gratis) oogmeting in Zeegse (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
GlascrewHandelsweg 149482 WETynaarlo
Slot OptiekWesterstraat 29481 CBVries
Ouwerkerk OptiekStationsweg 559471 GLZuidlaren
Optiek Raymon voorheen John van Baal optiekTelefoonstraat 629471 EPZuidlaren
Optiek VisieStationsstraat 159461 GPGieten

Lenzen kopen en laten bezorgen in Zeegse?

Vergelijk webwinkels en vind kortingen tot wel 26%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke jij het beste kunt gebruiken is vooral afhankelijk van je lifestyle, gebruikerswensen en budget. Voor de kwaliteit van de lens is het belangrijk dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door hierop te letten heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een erkend oogspecialist kan je hierbij helpen. Het zoeken naar beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar de algehele ooggezondheid en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en wat je dagelijks doet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen testen
  Doorgaans kan je vragen naar een probeerset. Je mag ze eerst even uitproberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt wordt alles geëvalueerd. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je los kopen bij de optiekzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of bij een webshop als Toplenzen. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar drogen iets sneller uit. Ze worden gefabriceerd met hydrogel. Grote pluspunten zijn een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en goedkopere prijzen. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Korte aanpassingstijd.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Betaalbaar: ze zijn er al voor slechts €5,20 per maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Dit maakt het een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Volledig maatwerk en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Hoge levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten liggen zo rond de €140 per individuele lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn relatief goedkoop, laten goed zuurstof door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbaar alternatief als je elke dag contactlenzen in hebt. Tevens als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te bestellen vanaf €7,90 p/maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk opticiens in jouw omgeving en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: tips en info

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag kies je een andere set. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Geschikt voor mensen die regelmatig last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Een positief aspect hiervan is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven plus minus €27,25 (per 30 dagen).

Tips & tricks over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of ben je iemand die vaak zwemt? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kun je nachtlenzen proberen. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Het is wel iets duurder, circa €485 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Zeegse).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn bedacht voor personen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel op korte als grote afstand. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een goede oogspecialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €27,00 p/maand.

Informatie over multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Perfect als je normale zachte lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €19,00 (maandelijks).
Andere mogelijkheden

Buiten de hiervoor genoemde opties beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het overzicht hierna tref je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-zeegse-9483

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Zoals Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deEtos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. We noemen dit ook wel private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Alcon met hun eigen label erop. Verschillende online aanbieders als Toplenzen kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de eigen merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Hiermee kan je zo €175 korting krijgen per jaar. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Air Optix, Avaira en Menicon. Op deze website lees je ook alles over Gratis lenzen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Zeegse?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een van de online aanbieders. Boven een bepaald bedrag leveren ze bestelling gratis aan huis en kost het bezorgen dus geen geld. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De pakketten met ooghulpmiddelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Zeegse?
In deze streek vinden we voldoende oogwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogspecialist neemt de sterkte op en controleert de oogdruk. In de basis is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Oogspecialisten raden aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Zeegse in te plannen. Het is noodzakelijk om te kijken of er geen problemen zijn en of de huidige sterkte nog juist is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of hoofdpijn is het aan te raden om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 korting op een bril of lenzen. Niet vergeten: is de premie van de polis hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Toch is dat niet de realiteit. De gunstige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je varifocale of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Zeegse. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Zodra een abonnement afsluit betaal je vaak tussen de €7,50 tot €53,00 (maandelijks). Voor het hele pakket betaal je circa €220 per jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. In aanvulling daarop betaal je nog zo’n €20,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Zeegse kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Tynaarlo.

Plaats een reactie