Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Zuidlaarderveen

Direct goedkope lenzen kopen in Zuidlaarderveen? Een contactlens is een slim stukje kunststof en plaats je op je oog. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Dankzij lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Het gemak is enorm. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn discreet en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op deze pagina bieden wij meer info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en bekijk je drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Zuidlaarderveen.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen als presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, hypermetropie, verziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Zuidlaarderveen biedt de optie voor een oogmeting en checkt de oogdruk, oogspierbalans en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met de specialist besluit je welke contactlenzen aansluiten op jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel veilig?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groot deel van de mensen bestellen via het internet bij lenzen webshops als Sightful. Deze internet oogexperts bieden een groots en divers assortiment, lage prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In de volgende tabel check je toonaangevende internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Zuidlaarderveen. Lees hier ook alles over Vormstabiele lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Zuidlaarderveen

Ondervind je hinder van een beperkt zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet waarneembaar, praktisch, en zijn heel geschikt voor het sporten. Hieronder vind je winkels en drogisterijen in de regio Zuidlaarderveen waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op lenzenaanbieding.nl tref je ook brillenwinkels in De Groeve, Zuidlaren, Schipborg, Annen en Anloo.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Zuidlaarderveen in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Zuidlaarderveen. Na deze oogtest bespreek je met de medewerker welke contactlens past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na dit gesprek bieden ze doorgaans een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Is dit precies wat je zocht? Meestal kan je ze direct meekrijgen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. Hieronder vind je winkels voor een (gratis) oogmeting in Zuidlaarderveen (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Ouwerkerk OptiekStationsweg 559471 GLZuidlaren
Optiek Raymon voorheen John van Baal optiekTelefoonstraat 629471 EPZuidlaren
Optiek VisieStationsstraat 159461 GPGieten
OptiekTentGrolloerstraat 4/A9451 KBRolde
Optiek Albert SchuitemaDe Noesten 289431 TCWesterbork

Voordelige lenzen bestellen in Zuidlaarderveen?

Vergelijk prijzen en bestel met kortingen oplopend tot 33%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke bij jou past hangt met name af van je leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een prettige pasvorm van de lens moet er gelet worden op het feit dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Daarmee verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een erkend oogspecialist adviseert je hier verder over. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogmeting
  De opticien controleert de algehele ooggezondheid en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt gekeken naar wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw leefstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Test de lenzen
  In de meeste gevallen geeft de opticien een probeerset mee. Op die manier kan je een of meerdere types uitproberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt wordt alles geëvalueerd. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je los kopen bij de speciaalzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een webshop als LensExpress. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Ze worden gemaakt van silicon-hydrogel. Je kiest voor dit product om fantastische zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage prijzen. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Gaan lang mee.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: je bestelt ze vanaf €5,10 per maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Om die reden is het een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus altijd perfect zicht.
 • Lange levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt ongeveer €105 per lensje.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

We hebben het hier over zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn niet al te duur, laten goed zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook verkrijgbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Te koop vanaf €6,60 p/maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Check lokale opticiens en start met een oogonderzoek.

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag kies je een andere set. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Geschikt voor mensen die last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Voordelige keuze als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten plus minus €25,00 (maandelijks).

Tips & tricks over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen en zit je veel achter de computer? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies tijdens je slaap zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • De kosten zijn ongeveer €480 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Zuidlaarderveen).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden aangeraden bij ogen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Het wil zeggen dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je ziet alles heel wazig, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een gecertificeerd opticien.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten liggen op circa €28,00 per maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Een goede oplossing wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €15,25 (op maandbasis.
Andere opties

Naast de populaire contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het schema hieronder vind je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-zuidlaarderveen-9474

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Dit zijn onder andere Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Dat is ook het geval bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogenaamde private labels die worden ontwikkeld door o.a. Bausch & Lomb met hun eigen label erop. Steeds meer discounters als Misterspex bieden een gelijkwaardig alternatief voor de huismerken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Op deze manier kan je zo €135 korting krijgen per jaar. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bestel dan o.a. Bausch & Lomb, Ultra en Miru. Bekijk ook meer informatie over Lensvloeistof.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Zuidlaarderveen?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een van de online aanbieders. Steeds vaker levert de shop de order gratis uit en is de bezorging dus volledig kosteloos. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestellingen met oogproducten kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Zuidlaarderveen?
In deze streek zijn er allerlei oogwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De specialist doet een oogtest voor de sterkte en kijkt verder naar de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. In de basis hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Oogspecialisten bevelen aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Zuidlaarderveen te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te kijken of er geen problemen zijn en of de sterkte nog klopt. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een terugkerende hoofdpijn is het slim om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Drenthe.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
In de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 per 2 jaar. Advies: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de factuur van de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Die conclusie is niet helemaal juist. De concurrerende huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan de hoogste eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Ga je overstappen naar hybride- of keratoconus lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Zuidlaarderveen. Zij geven het beste advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Wanneer je een handig abonnement wil liggen de kosten tussen de €9,50 en €48,00 (op maandbasis. Alles bij elkaar betaal je zo’n €265 op jaarbasis, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarbovenop heb je de kosten van zo’n €18,00 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in Zuidlaarderveen kun je professionele service krijgen. Je kunt vervolgens voordelig online lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Tynaarlo.

Plaats een reactie