Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen De Groeve

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in De Groeve? Een contactlens is een optisch hulpmiddel en is een vervanger voor een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Mede door lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Er zijn veel pluspunten. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn discreet en ze passen bij elke stijl. Op deze website vind je praktische info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vind je de gegevens van shops en opticiens die lenzen bezorgen in De Groeve.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen zoals hypermetropie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, verziendheid.
 • Een gespecialiseerde opticien in De Groeve kan een oogmeting uitvoeren en achterhaald de oogdruk en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Samen met de medewerker bepaal je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat wel veilig?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je dus welke lens je moet hebben? Steeds meer Nederlanders gebruiken artikelen van lenzen webshops als Alensa. Deze online aanbieders verkopen een gevarieerd aanbod, gunstige prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder bekijk je erkende internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in De Groeve. Op deze website lees je ook alles over Multifocale lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in De Groeve

Heb je last van een beperkt gezichtsveld of pijn in of rondom de ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn discreet, ongevoelig, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in en rondom De Groeve waar je goedkope lenzen kunt vinden. Via onze vergelijker vind je ook opticiens in Zuidlaren, Schipborg, Annen, Anloo en Gasteren.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in De Groeve in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in De Groeve. Na het onderzoek bespreek je met de opticien welk type lens aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na het onderzoek bieden ze doorgaans een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Bevalt het? Dan kan je ze direct bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de volgende tabel vind je opticiens voor een (gratis) oogmeting in De Groeve (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Ouwerkerk OptiekStationsweg 559471 GLZuidlaren
Optiek Raymon voorheen John van Baal optiekTelefoonstraat 629471 EPZuidlaren
Optiek VisieStationsstraat 159461 GPGieten
OptiekTentGrolloerstraat 4/A9451 KBRolde
Optiek Albert SchuitemaDe Noesten 289431 TCWesterbork

Voordelige lenzen kopen in De Groeve?

Vergelijk lenzenwinkels en bestel met kortingen oplopend tot 23%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke bij jou past kun je onderzoek door te kijken naar jouw dagelijks leven, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij lenzen is het van belang dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Zo verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het vinden van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Ogen opmeten
  De opticien controleert je gezondheid en de oogdruk en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Je moet rekening houden met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Probeer lenzen uit
  In de meeste gevallen zul je een probeerset ontvangen. Zo kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een aantal weken volgt er een nieuwe afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiekzaak, een drogist of d.m.v. een online webwinkel als Happy Eyes Club. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar vergen wel wat meer onderhoud. Worden vervaardigd uit hydrogel. De voordelen zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de beperkte kosten. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Zeer comfortabel.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: je bestelt ze vanaf €6,25 p/maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit harder kunststof. Je kunt er een lange tijd van genieten. Dit maakt het een milieubewuste en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Persoonlijk aangemeten en geschikt voor ieder oogtype.
 • Optimale levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten liggen zo rond de €110 per contactlensje.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Het gaat hier om zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn betaalbaar, hebben een hoog draagcomfort en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een goedkope optie wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook verkrijgbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Vanaf €5,45 (maandelijks).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Geschikt voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of bepaalde allergieën.

 • Een positief aspect hiervan is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede optie wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten ongeveer €29,50 (per 4 weken).

Nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of doe je aan bepaalde sporten? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant terwijl je slaapt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • De kosten zijn ongeveer €490 voor één jaar (bij een brillenwinkel in De Groeve).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je ziet alles heel wazig, zowel op afstand als dichtbij. Laat je altijd informeren door een specialist.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €20,00 (per 30 dagen).

Informatie over multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het biedt uitkomst als je normale lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €17,00 (per 4 weken).
Andere keuzes

Naast de meest gekozen contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In onderstaand overzicht tref je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-de-groeve-9473

Besparen met huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Je kunt ook voordelig kopen bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogeheten white labels van grote fabrikanten als Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. De meeste aanbieders zoals Sightful hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de eigen merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Zo kan je tot wel €315 aan besparing realiseren per jaar. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Goede merken zijn o.a. Proclear, Blink en Opti-Free. Je kunt hier ook meer lezen over Sportlens.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in De Groeve?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een lokale opticien of bij een van de online aanbieders. Vaak is de levering aan huis gratis en kost het bezorgen dus geen geld. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. Deze pakketten inclusief vloeistof doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in De Groeve?
In deze regio kan je kiezen uit tal van speciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De medewerker kijkt naar de sterkte-afwijking en bekijkt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. In de meeste gevallen hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Optiekzaken bevelen aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in De Groeve te laten uitvoeren. Dat is relevant om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de lenssterkte nog klopt. Ook bij snel vermoeide ogen of een terugkerende hoofdpijn wordt het aanbevolen om even langs te komen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Vanuit de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 per 2 jaar. Belangrijk: is de uitgebreide polis duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Dat beeld is niet juist. De scherp geprijsde huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Ga je overstappen naar torische of multifocale lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in De Groeve. Je krijgt daar deskundig advies en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat kosten lenzen?
Zodra een abonnement wenst moet je rekenen op bedragen tussen de €6,75 – €58,00 p/maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €250 per jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Ook betaal je per jaar circa €19,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in De Groeve krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met hun oogmeting kun je voordelig online lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Tynaarlo.

Plaats een reactie