Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Tilburg

Wil jij goedkope lenzen kopen in Tilburg? Een contactlens is een dunne lens van kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Mede door lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je behoud de vorm van je gezicht. Op lenzenaanbieding.nl lees je uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen en vind je de gegevens van winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Tilburg.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Een uitkomst bij oogproblemen als myopie, bijziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie.
 • Een betrouwbare opticien in Tilburg heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en checkt het netvlies en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogspecialist kijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een grote groep contactlensdragers kopen online bij webshops als 123Lens. Deze internet oogexperts verkopen een gevarieerd aanbod, de laagste prijs en bieden vaak ook een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel bieden wij de populaire online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Tilburg. Bekijk ook onze informatie over Daglenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Tilburg

Ondervind je hinder van een matig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, makkelijk te onderhouden, en ze passen perfect op het oog. In de bijgaande tabel vind je winkels en drogisterijen in de regio Tilburg waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website vind je ook opticiens in Geertruidenberg, Drimmelen, Oosterhout, Zundert en Etten-Leur.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Tilburg in april 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Tilburg. Hierna vergelijk je samen met de opticien welk type contactlens het beste aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na deze metingen krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je tevreden? Dan kan je direct een set bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de onderstaande tabel bekijk je adressen voor een (gratis) oogmeting in Tilburg (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Gastel Optiek VanKorvelseweg 195025 JBTilburg
Van Iersel OptiekVogezenlaan 955022 NBTilburg
Pijpers Optiek MayaBesterdring 745014 HMTilburg
Optiek TilburgBesterdring 151/A5014 HKTilburg
Bersselaar Optiek vdWagnerplein 605011 LRTilburg

Betaalbare lenzen kopen in Tilburg?

Vergelijk merken en bestel met kortingen oplopend tot 26%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welk model aangeraden wordt is met name afhankelijk van je levensstijl, je hobbies en financiën. Voor het draagcomfort van de lens moet er gelet worden op het feit dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door daar rekening mee te houden voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je hierbij helpen. De zoektocht naar de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Bespreek onderwerpen zoals draagtijd, de gevoeligheid van je ogen, en jouw levensstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzentest
  Normaal kun je aanspraak maken op een probeerset. Op die manier kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een aantal weken kom je terug voor een controle-afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kan de aankoop doen bij de optiekzaak, een drogisterijketen of d.m.v. een online speler als Alensa. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar hebben wel een grotere kans op infecties. Fabrikanten gebruiken hiervoor een speciale zachte kunststof. Dit artikel wordt aangeraden om hoge zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de lage prijzen. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Zeer comfortabel.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €6,00 p/maand.

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. De levensduur is er hoog. Hierom is dat een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus geschikt voor elke correctie.
 • Perfecte levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt ongeveer €120 per lensje.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn betaalbaar, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbare keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Te bestellen vanaf €5,25 per maand.

Start met een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de buurt en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag pak je nieuwe. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een perfecte oplossing voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een extreme leefstijl.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een aanrader wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten ongeveer €28,25 (maandelijks).

Nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of zwem je geregeld? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kun je nachtlenzen proberen. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Je betaalt ongeveer €515 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Tilburg).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor een cilinderafwijking aan de ogen. We spreken dan van astigmatisme. Het betekent dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht is dan slecht, zowel op korte als grote afstand. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een gecertificeerd opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €29,00 (per 30 dagen).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door het dragen van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Ideaal als je enkelvoudige lenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €18,25 (per 30 dagen).
Andere types

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog meer keuze. Hieronder check je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-tilburg-5026

Besparen met huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Bijvoorbeeld Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar dat geldt ook voor DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogenaamde private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. Verschillende specialisten als Toplenzen verstrekken goede alternatieven voor de exclusieve merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Zo kan je tot wel €270 korting verkrijgen (op jaarbasis). Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bestel dan o.a. Acuvue, Freshlook en Renu. Klik door voor meer informatie over Kindvriendelijke lenzen.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Tilburg?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een van de online aanbieders. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is deze bezorging gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestellingen met oogproducten kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Tilburg?
In deze buurt werken er voldoende brillen- en lenzenwinkels waar je ogen kunnen worden opgemeten. De medewerker doet een oogtest voor de sterkte en checkt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Bij veel winkels is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Van plan om ze online te bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Speciaalzaken bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Tilburg op je planning te zetten. Het is noodzakelijk om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de lenssterkte nog goed is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of andere oogproblemen is het slim om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
In de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 korting op een bril of lenzen. Advies: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager en worden dus soms gezien als slechter. Toch is dat niet de realiteit. Voordelige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Heb je behoefte aan hybride- of keratoconus lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Tilburg. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat kosten lenzen?
In het geval je een abonnement aanvraagt betaal je vaak tussen de €5,50 – €54,00 (per 4 weken). Uiteindelijk betaal je circa €255 voor een jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Tevens heb je de kosten van zo’n €23,00 aan contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Tilburg kun jij je goed laten voorlichten. Met hun oogmeting kun je via internet goedkope lenzen kopen door online prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Tilburg.

 • Udenhout
 • Berkel-Enschot
 • Plaats een reactie