Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Etten-Leur

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Etten-Leur? Een contactlens is een slim stukje kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Met behulp van lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. De voordelen zijn groot. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn discreet en je hebt een breder gezichtsveld. Op lenzenaanbieding.nl vind je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en bezoek je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Etten-Leur.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen als myopie, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, verziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Etten-Leur voert de oogmeting uit en onderzoekt de oogdruk, oogspierbalans en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze opticien bepaal je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groeiend aantal dragers van lenzen kopen online bij webwinkels als Toplenzen. Deze internet oogexperts hebben een groots en divers assortiment, opvallend lage prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel doorzoek je de erkende internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Etten-Leur. Of klik door voor meer info over Lenzen vergelijken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Etten-Leur

Heb jij dagelijks last van een beperkt gezichtsveld of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onopvallend, erg praktisch, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de tabel hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Etten-Leur waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker vind je ook oogspecialisten in Alphen-Chaam, Breda, Moerdijk, Halderberge en Rucphen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Etten-Leur in juni 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een vakkundige contactlensspecialist in Etten-Leur. Bij de volgende stap overleg je samen met de oogspecialist welk type contactlens geschikt is voor jouw situatie en leefstijl. Na het onderzoek ontvang je meestal een proefsetje om het gratis te proberen. Ben jij enthousiast geworden? Dan kan je ze direct bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de tabel hieronder verstrekken we locaties voor een (gratis) oogmeting in Etten-Leur (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
SpecsaversHof van den Houte 1564873 BJEtten-Leur
B-Optics Brillen en ContactlenzenVan Bergenplein 44871 CEEtten-Leur
Arnold OptiekPastoor Doensstraat 1/B4854 CPBavel
Opticien BrillenzakenDorpstraat 214851 CJUlvenhout
Hermans Optiek TeteringenWillem-Alexanderplein 94847 ALTeteringen

Betaalbare lenzen bestellen in Etten-Leur?

Vergelijk leveranciers en bestel met kortingen oplopend tot 23%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welke soort jij moet dragen wordt bepaald a.d.h.v. je leefstijl, je werk en financiële wensen. Voor een goede werking van de lens is het van belang dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Daarmee vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gediplomeerde oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Houdt vooral rekening met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw dagelijks leven (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Probeer lenzen uit
  In de regel ontvang je een probeerset. Op die manier kan je een of meerdere types uitproberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt kom je terug voor controle. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt een bestelling plaatsen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij of d.m.v. een online speler als Lentiamo. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Het bestanddeel is silicon-hydrogel. De voordelen zijn optimale zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de lage tarieven. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Voordelig: al vanaf €7,40 (op maandbasis).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Hierom is dat een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Volledig maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Lange levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten liggen zo rond de €135 per lensje.

Maandlenzen: informatie en tips

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn goedkoop, hebben een hoog draagcomfort en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De meest voordelige keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Ongeveer €6,75 per maand.

Doe een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in jouw omgeving en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: tips en info

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, daarna gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een goed product voor mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of allergische reacties.

 • Een positief aspect hiervan is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een goede optie wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven +/- €25,00 per maand.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of heb je last van hooikoorts? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kun je nachtlenzen proberen. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je de ogen dicht hebt voor een scherpe blik voor overdag. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • De kosten liggen op zo’n €510 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Etten-Leur).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een andere kromming van het hoornvlies. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je hebt troebel zicht, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een oogdeskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €20,50 p/maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Met multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Ideaal als je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €16,00 (per 4 weken).
Andere types

Los van de eerder genoemde contactlenzen is er nog veel meer keuze. In onderstaand overzicht check je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-etten-leur-4875

Voordelige huismerk lenzen kopen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Onder andere Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Dat is ook het geval bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. Meer en meer specialisten als Sightful werken met hun eigen alternatief voor de dure merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Zo kan je tot wel €270 (op jaarbasis) besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Alcon, Blink en Ote. Lees ook meer informatie over Lens informatie.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Etten-Leur?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een lokale opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Steeds vaker wordt de bestelling gratis geleverd en is de bezorging dus volledig kosteloos. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestelde artikelen kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Waar doe ik een oogtest in Etten-Leur?
In deze regio heb je de keuze uit diverse oogspecialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogspecialist meet nauwkeurig de sterkte op en bekijkt het gezichtsvermogen. Vaak is zo’n eerste oogtest kosteloos. Wil je de bestelling online plaatsen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Speciaalzaken adviseren om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Etten-Leur te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de lenssterkte nog goed is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het goed even te bellen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je ontvangt dan mogelijk €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Advies: is de uitgebreide polis duurder dan de kosten van de lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is niet helemaal correct. De scherp geprijsde huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Ga je overstappen naar torische of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Etten-Leur. Deze medewerkers geven goede adviezen en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Op het moment dat je een abonnement afsluit liggen de kosten tussen de €5,50 en €60,00 (per 4 weken). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €235 op jaarbasis, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Bovendien komt nog een kostenpost van zo’n €23,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Etten-Leur krijg je betrouwbare tips en adviezen. Je kunt vervolgens via internet goedkope lenzen kopen door prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Etten-Leur.

Plaats een reactie