Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Geertruidenberg

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Geertruidenberg? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven op het traanvocht. Middels lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. De voordelen zijn groot. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn discreet en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op dit portaal lees je meer info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Geertruidenberg.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen zoals bijziendheid, hypermetropie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid.
 • Een gespecialiseerde opticien in Geertruidenberg heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en kijkt naar de oogdruk en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogspecialist vergelijk je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groeiend aantal mensen bestellen online bij lenzen webshops als Drogisterij.net. Deze webshops beschikken over een groots en divers assortiment, de laagste prijs en voeren ook vaak een eigen huismerk. In deze lijst hieronder bekijk & vergelijk je de erkende online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Geertruidenberg. Bekijk ook onze informatie over Soorten lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Geertruidenberg

Zoek jij een oplossing voor slecht zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet zichtbaar, gevoelloos, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. Hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Geertruidenberg waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site doorzoek je ook oogzorgwinkels in Drimmelen, Oosterhout, Zundert, Etten-Leur en Alphen-Chaam.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Geertruidenberg in mei 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen begin je altijd met een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Geertruidenberg. Daarna bespreek je met de opticien welk type lens geschikt zijn voor jouw situatie en leefstijl. Na dit gesprek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben je overtuigd? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. Hieronder tref je adressen voor een (gratis) oogmeting in Geertruidenberg (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Kijk OptiekMarkt 624931 BTGeertruidenberg
Optiek Stassar Madeden Deel 1/A4921 JHMade
Oculus ac VidereThorbeckestraat 114902 VPOosterhout nb
Mol Brillen BVSint Antoniushof 994902 RZOosterhout nb
Cum Laude BV OptiekArendshof 94901 LGOosterhout nb

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Geertruidenberg?

Vergelijk leveranciers en bespaar tot wel 39%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt vooral af van je levensstijl, je werk en financiële wensen. Bij lenzen moet je er op letten dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door deze eigenschap voorrang te geven voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een lokale oogspecialist kan je hierbij helpen. Het zoeken naar beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar je gezondheid en de oogdruk en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Er wordt gekeken naar hoe vaak je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw dagelijks leven (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Probeer lenzen uit
  Meestal geeft de opticien een probeerset mee. Op die manier kan je een of meerdere types uitproberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen volgt er een nieuwe afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kan de aankoop doen bij de speciaalzaak, een drogisterijketen of bij een internet aanbieder zoals Lensonline. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar drogen wel iets sneller uit. Deze artikelen bestaan uit o.a. hydrogel. Ze worden gekenmerkt door prettige zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage prijzen. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €7,85 (op maandbasis).

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Daardoor is het een ecologische en gunstige investering. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • 100% maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Optimale levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €120 per losse lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn betaalbaar, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook te bestellen als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Te koop vanaf €7,50 per maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de regio en laat gratis je ogen meten

Tips & tricks over daglenzen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag kies je een andere set. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een uitkomst voor mensen die regelmatig last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of allergische reacties.

 • Het belangrijkste voordeel is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Tarieven circa €26,00 per maand.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd en zit je veel achter de computer? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens je slaap zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • De kosten liggen op zo’n €520 per jaar (bij een brillenwinkel in Geertruidenberg).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel op afstand als dichtbij. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een gecertificeerd opticien.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €28,00 per maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Perfect als je normale zachte lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €16,00 (maandelijks).
Andere opties

Buiten de hiervoor genoemde opties bieden we nog enkele alternatieven. In het volgende lijstje lees je meer over de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-geertruidenberg-4931

Via internet huismerk lenzen bestellen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Onder andere Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Hetzelfde verhaal geldt voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Doorgaans zijn het private labels van grote fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. De meeste discounters als Lentiamo hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de dure merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €180 korting verkrijgen (op jaarbasis). Bestel je liever een A-merk? Bekende producenten zijn Bausch & Lomb, Clariti en Aosept. Op deze website lees je ook alles over Prijzen contactlezen?.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Geertruidenberg?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een lokale opticien of bij een online specialist. Doorgaans levert de shop de order gratis uit en betaal je dus niets voor de bezorging. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestelde artikelen gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Geertruidenberg?
In deze regio heb je de keuze uit veel specialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De contactlensspecialist neemt de sterkte op en analyseert de actuele gezondheid van de ogen. In de basis is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Opticiens raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Geertruidenberg in te plannen. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij pijnlijke ogen of een terugkerende hoofdpijn is het goed advies in te winnen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Met de verplichte basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €300 (per 2 jaar). Opmerking: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de kosten van de lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat beeld is niet juist. Betaalbare huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan de hoogste eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Zoek je informatie over nacht- of torische lenzen. Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Geertruidenberg. Je kunt daar terecht voor goede tips en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Zodra een abonnement aanvraagt betaal je vaak tussen de €7,25 tot €41,00 (maandelijks). Gemiddeld betaal je zo’n €265 (op jaarbasis), exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarnaast komt nog een kostenpost van zo’n €19,00 aan contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Geertruidenberg kun je professionele service krijgen. Op basis daarvan kan je de voordeligste lenzen online bestellen door de prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Geertruidenberg.

 • Raamsdonk
 • Raamsdonksveer
 • Plaats een reactie