Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Kerk Avezaath

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Kerk Avezaath? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje en plaats je op je oog. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door lenzen te gebruiken zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. De positieve effecten zijn er genoeg. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op lenzenaanbieding.nl bieden wij nuttige informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en tref je een tabel met optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Kerk Avezaath.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen zoals verziendheid, hypermetropie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Kerk Avezaath heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en analyseert het gezichtsvermogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Met deze oogexpertonderzoek je welke contactlenzen het beste passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Steeds meer dragers van lenzen profiteren van het aanbod van discounters als Toplenzen. Deze webwinkels staan bekend om een veelzijdig aanbod, lage prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. Middels onze vergelijker vergelijk je landelijke online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Kerk Avezaath. Lees hier ook alles over Soorten lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Kerk Avezaath

Ondervind je hinder van wazig zien of pijn in of rondom de ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, ongevoelig, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de bijgaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Kerk Avezaath waar je goedkope lenzen kunt halen. Op lenzenaanbieding.nl bekijk je ook speciaalzaken in Wadenoijen, Kapel Avezaath, Zoelen, Tull en ‘t Waal en Schalkwijk.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Kerk Avezaath in juli 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Kerk Avezaath. Na deze meting vergelijk je samen met de oogspecialist welk type lens aansluit op jouw leefstijl en zicht behoeften. Na een meting verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Bevalt het? Dan kan je direct een set bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de onderstaande tabel geven we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Kerk Avezaath (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Es Optiek VanKamperfoelie 184007 TLTiel
Roberto Doodkorte Uw ThuisopticienLingeweg 714003 CHTiel
Specsavers Opticiens TielWaterstraat 954001 ANTiel
Roy BonkePorta Basilica 133995 ZDHouten
Ilonka OptiekFossa Italica 693995 XAHouten

Lenzen kopen en laten bezorgen in Kerk Avezaath?

Vergelijk aanbiedingen en profiteer van kortingen tot 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt bepaald a.d.h.v. jou dagelijks ritme, je hobbies en financiën. Voor de kwaliteit van de lens moet er gelet worden op het feit dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een gediplomeerde oogspecialist kan je hierbij helpen. Het vinden van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Er wordt rekening gehouden met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en wat je dagelijks doet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen proberen
  In de meeste gevallen krijg je een probeerset mee. Op deze manier kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een week of 2 kom je terug voor een controle-afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je los kopen bij de speciaalzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een internet aanbieder zoals Lowlens. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar drogen iets sneller uit. Deze artikelen bestaan uit o.a. een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Dit artikel wordt aangeraden om fijne zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de aantrekkelijke prijs. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Voordelig: al vanaf €6,65 (maandelijks).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Het is dus een duurzame en gunstige investering. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Persoonlijk aangemeten en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Optimale levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Ze zijn er al vanaf €190 voor één lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn relatief goedkoop, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De voordeligste keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook verkrijgbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Vanaf €6,65 p/maand.

Doe een gratis lenzen meting

Zoek gecertificeerde opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Ideaal voor iedereen die tegen dingen aanlopen als pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Tarieven ongeveer €29,25 p/maand.

Nachtlenzen: informatie en tips

Zijn jouw ogen snel droog en zit je veel achter de computer? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kun je nachtlenzen proberen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €530 per jaar (bij een brillenwinkel in Kerk Avezaath).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor ogen met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een gecertificeerd opticien.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De tarieven zijn plus minus €30,00 (per 30 dagen).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door middel van multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Een goede oplossing wanneer je gewone lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €16,50 (per 4 weken).
Andere soorten

Naast de meest gekozen contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In de volgende opsomming bespreken we de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-kerk-avezaath-4017

Voordelige huismerk lenzen kopen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Bijvoorbeeld Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogenaamde private labels afkomstig uit grote fabrieken van Johnson & Johnson maar dan met hun eigen merk erop. Verschillende webshops als Alensa beschikken ook over interessante alternatieven voor de eigen merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €220 korting verkrijgen (op jaarbasis). Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Cooper vision, EyeDefinition en Renu. Bekijk ook meer informatie over Multifocale lenzen.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Kerk Avezaath?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online aanbieder. Doorgaans wordt de bestelling gratis geleverd en kost het bezorgen dus geen geld. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De lenzen en de vloeistof passen in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Kerk Avezaath?
In deze regio kan je kiezen uit meerdere oogspeciaalzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De contactlensspecialist kijkt naar de sterkte-afwijking en controleert de algehele gezondheid van de ogen. In de basis is deze oogtest gratis. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Oogspecialisten vragen om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Kerk Avezaath op je planning te zetten. Dat is essentieel om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte van de lens nog juist is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het verstandig om even te bellen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €75 per jaar. Let goed op: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Hoe goed zijn huismerken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat beeld is niet juist. Betaalbare huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Alcon. Heb je interesse in torische of multifocale lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Kerk Avezaath. Je krijgt daar deskundig advies en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Zijn lenzen duur?
Wanneer je voor een abonnement kiest liggen de kosten tussen de €9,50 tot €55,00 (maandelijks). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €230 per 12 maanden, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarnaast komt nog een kostenpost van zo’n €15,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Kerk Avezaath krijg je extra goede voorlichting. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen bestellen door de prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Tiel.

Plaats een reactie