Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Tull en ‘t Waal

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Tull en ‘t Waal? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje en is een vervanger voor een bril. Ze drijven op het traanvocht. Dankzij lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. De positieve effecten zijn er genoeg. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt geen last van een beslagen bril. Op dit portaal kan je aan de slag met uitgebreide info over de verschillende soorten lenzen en lees je over optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Tull en ‘t Waal.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen zoals presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, verziendheid, myopie.
 • Een opgeleide opticien in Tull en ‘t Waal biedt de optie voor een oogmeting en onderzoekt de algehele gezondheid van je ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogdeskundige kijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen bestellen, moet ik dat wel doen?

Heb jij jouw voorschrift in handen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groeiend aantal mensen profiteren van het aanbod van aanbieders zoals Misterspex. Deze online leveranciers werken met een uitstekend aanbod, lage prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In de volgende tabel check je de deskundige online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Tull en ‘t Waal. Lees ook meer informatie over Lenzen vergelijken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Tull en ‘t Waal

Heb jij dagelijks last van slecht zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de tabel hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Tull en ‘t Waal waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker zoek je ook opticiens in Schalkwijk, t Goy, Ossenwaard, Werkhoven en Odijk.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Tull en ‘t Waal in juli 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Tull en ‘t Waal. Bij de volgende stap overleg je met de oogspecialist welk van de lenzen hoort bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na een meting geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben jij enthousiast geworden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de bijgaande tabel vind je adressen voor een (gratis) oogmeting in Tull en ‘t Waal (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Roy BonkePorta Basilica 133995 ZDHouten
Ilonka OptiekFossa Italica 693995 XAHouten
Vecht Optiek vdDe Raat 123995 EPHouten
Eijken Optiek VanHet Slot 253981 KABunnik
JKV Services BVKerkplein 33972 EKDriebergen-Rijsenburg

Lenzen kopen en laten bezorgen in Tull en ‘t Waal?

Vergelijk aanbieders en krijg kortingen van wel 33%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt met name af van jouw dagelijks leven, je werk en financiële wensen. Voor de kwaliteit van de lens is het onmisbaar dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een lokale oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Ogen opmeten
  Het onderzoek richt zich op oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Er wordt rekening gehouden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, het draagcomfort, en wat je dagelijks doet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen uitproberen
  Doorgaans krijg je een probeerset mee. Zodoende kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt volgt er een nieuwe afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je kopen bij de optiekzaak, een drogisterijketen of d.m.v. een online aanbieder als Toplenzen. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Worden vervaardigd uit silicon-hydrogel. Je profiteert van een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de beperkte kosten. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Korte gewenningstijd.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Betaalbaar: al vanaf €7,25 (op maandbasis).

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit Perspex. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daarom noemen we dit een duurzame en gunstige investering. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Worden op maat gemaakt en zijn betrouwbaar.
 • Perfecte levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten liggen zo rond de €130 per losse lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbaar alternatief als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Te koop vanaf €7,75 (maandelijks).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in jouw omgeving en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, daarna gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een uitkomst voor mensen die last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een aanrader wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten ongeveer €26,75 (op maandbasis.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of doe je aan bepaalde sporten? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter als je slaapt voor een scherpe blik voor overdag. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €515 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Tull en ‘t Waal).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een cilinderafwijking aan de ogen. We spreken dan van astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht is dan slecht, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een deskundige.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €31,00 p/maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Het biedt uitkomst als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €18,00 (per 4 weken).
Andere types

Buiten de hiervoor genoemde opties kun jij uit nog andere opties kiezen. Hieronder bespreken we enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-tull-en-t-waal-3999

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Denk aan Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Hetzelfde verhaal geldt voor Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. We noemen dit ook wel private labels afkomstig uit grote fabrieken van Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. Steeds meer online aanbieders als Lowlens hanteren een kwalitatief goed alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die voordelig te koop zijn. Hiermee kan je zo €215 aan besparing realiseren per jaar. Liever toch een A-merk? Populaire opties zijn onder andere Johnson & Johnson, Frequency en Miru. Lees ook meer informatie over Daglenzen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Tull en ‘t Waal?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een opticien of bij een online specialist. Steeds vaker is de levering aan huis gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Tull en ‘t Waal?
In de regio kan je kiezen uit meerdere oogspeciaalzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De medewerker neemt de sterkte op en checkt de oogdruk en oogspierbalans. Over het algemeen hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Wil je de bestelling online plaatsen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Opticiens bevelen aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Tull en ‘t Waal in te plannen. Dat is nodig om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte van de lens nog kloppend is. Ook bij branderige ogen of hoofdpijn is het slim om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Utrecht.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Dit is vaak een dekking van zo’n €125 (per 2 jaar). Belangrijk: betaal je meer premie voor de aanvullende polis in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. De concurrerende huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Cooper Vision. Zoek je informatie over torische of multifocale lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Tull en ‘t Waal. Zij geven het beste advies ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Hoe duur zijn lenzen?
Wanneer je een abonnement neemt betaal je tussen de €6,50 en €60,00 (maandelijks). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €270 voor een jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Bovendien betaal je per jaar circa €19,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Tull en ‘t Waal kun jij je goed laten voorlichten. Je kunt vervolgens via internet goedkope lenzen kopen door de prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Houten.

Plaats een reactie