Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Kapel Avezaath

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Kapel Avezaath? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje dat op het oog wordt gedragen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door lenzen te gebruiken gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Er zijn veel pluspunten. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn discreet en je hebt een breder gezichtsveld. Op onze lenzen-vergelijker kan je aan de slag met aanvullende informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en lees je over shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Kapel Avezaath.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen als verziendheid, myopie, hypermetropie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een opgeleide opticien in Kapel Avezaath biedt de optie voor een oogmeting en kijkt naar het netvlies en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met de medewerker kijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe werkt dat precies?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Meer en meer Nederlanders lenzendragers kopen online bij discounters als LensExpress. Deze webwinkels bieden een uitstekend aanbod, lagere tarieven en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Middels onze vergelijker bekijk je de populaire internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Kapel Avezaath. Zie ook onze pagina over Opticiens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Kapel Avezaath

Heb je last van een wazig zicht of snel vermoeide ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In het onderstaande overzicht vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Kapel Avezaath waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website vind je ook speciaalzaken in Zoelen, Tull en ‘t Waal, Schalkwijk, t Goy en Ossenwaard.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Kapel Avezaath in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Kapel Avezaath. Na de meting bespreek je met de medewerker welk van de lenzen het beste aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na een meting neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken hoe het bevalt. Is dit precies wat je zocht? Dan kan je ze direct bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de onderstaande lijst bieden wij op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Kapel Avezaath (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Es Optiek VanKamperfoelie 184007 TLTiel
Roberto Doodkorte Uw ThuisopticienLingeweg 714003 CHTiel
Specsavers Opticiens TielWaterstraat 954001 ANTiel
Roy BonkePorta Basilica 133995 ZDHouten
Ilonka OptiekFossa Italica 693995 XAHouten

Lenzen kopen en laten bezorgen in Kapel Avezaath?

Vergelijk merken en krijg kortingen van wel 37%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke bij jou past is vooral afhankelijk van je lifestyle, je werk en financiële wensen. Voor het selecteren van de juiste lens is het onmisbaar dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Op die manier heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een gediplomeerde oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het zoeken naar beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert je gezondheid en de oogdruk en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt gekeken naar de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van het netvlies, en jouw levensstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen proberen
  Normaal geeft de opticien een probeerset mee. Zo kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na het einde van de proefperiode kom je terug voor controle. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je kopen bij de optiekzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of d.m.v. een online specialist als Lowlens. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar drogen iets sneller uit. Fabrikanten gebruiken hiervoor een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Je profiteert van prettige zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en goedkopere prijzen. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Je went er heel snel aan.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: je bestelt ze vanaf €6,20 per maand.

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Om die reden is het een duurzame en gunstige investering. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Persoonlijk aangemeten waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Lange levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Je betaalt ongeveer €155 per losse lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn betaalbaar, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook verkrijgbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Gemiddeld €5,15 p/maand.

Doe een gratis lenzen meting

Check opticiens in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, daarna gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een goed product voor mensen die helaas te kampen hebben met droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een slimme optie als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven plus minus €29,00 (maandelijks).

Nachtlenzen: informatie en tips

Heb jij droge of gevoelige ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag direct haarscherp ziet. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €515 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Kapel Avezaath).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor personen met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht is vertroebeld of vervormd, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een deskundige.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €31,50 (op maandbasis.

Tips en info over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het biedt uitkomst als je gewone lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €16,75 (per 4 weken).
Andere opties

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben bieden we nog enkele alternatieven. In de volgende opsomming bieden wij nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-kapel-avezaath-4013

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Dat is ook het geval bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson echter dan met een custom merknaam. Steeds meer discounters als Sightful werken met hun eigen alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die erg goedkoop zijn. Op deze manier kan je zo €200 p/jaar besparen. Liever toch een A-merk? Goede merken zijn o.a. Cooper vision, Frequency en Boston. Bekijk ook meer informatie over Weeklenzen.

Veelgestelde vragen over lenzen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Kapel Avezaath?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een van de online aanbieders. Vaak is de levering aan huis gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Kapel Avezaath?
In deze streek zitten meerdere oogwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De deskundige meet nauwkeurig de sterkte op en controleert de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Over het algemeen is de oogtest inbegrepen. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens adviseren om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Kapel Avezaath te laten uitvoeren. Dat is relevant om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de huidige sterkte nog goed is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of hoofdpijn is het slim om even te bellen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Rekensom: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Die conclusie is niet helemaal juist. Goedkope huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Draag je speciale lenzen zoals multifocale of nachtlenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Kapel Avezaath. Zij geven het beste advies en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Hoe duur zijn lenzen?
Indien je een abonnement neemt moet je rekenen op bedragen tussen de €9,25 – €40,00 (op maandbasis. Uiteindelijk betaal je circa €235 voor 1 jaar, bij normale maand of daglenzen. Bovendien betaal je per jaar circa €18,50 voor de contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij je optiekzaak in Kapel Avezaath krijg je extra goede voorlichting. Vervolgens kun jij via internet goedkope lenzen kopen door de prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Tiel.

Plaats een reactie