Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Landerum

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Landerum? Een contactlens is een optisch hulpmiddel ter vervanging van een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Middels lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze pagina kan je aan de slag met handige info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en check je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Landerum.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als myopie, hypermetropie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid.
 • Een gediplomeerd opticien in Landerum beschikt over apparatuur voor een oogmeting en achterhaald de algehele conditie van de ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met deze contactlensspecialist kijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groot deel van de mensen gebruiken artikelen van webshops als Happy Eyes Club. Deze internet oogexperts hebben een veelzijdig aanbod, veel lagere prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In de volgende tabel doorzoek je toonaangevende internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Landerum. Op deze website lees je ook alles over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Landerum

Heb je last van een wazig zicht of een vervelende hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onopvallend, erg praktisch, en ze passen perfect op het oog. In de bijgaande tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de regio Landerum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal zoek je ook optiekzaken in Striep, Midsland, Kinnum, Baaiduinen en Kaard.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Landerum in april 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gediplomeerde contactlensspecialist in Landerum. Bij de volgende stap bekijk je met de medewerker welk type contactlens geschikt is voor jouw voorkeur en levensstijl. Na een meting ontvang je meestal een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben je tevreden? Dan kan je direct een set bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de tabel hieronder vind je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Landerum (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Jaap Kuiper Optiek en FotoTorenstraat 318881 BGWest-Terschelling
Copini Brillen ContactlenzenVoorstraat 638861 BGHarlingen
Bakker-Veenstra V.O.F.De Rie 188801 XEFraneker
MASK BVPrins Mauritsstraat 48801 MCFraneker
Banga Brillen KlaasDijkstraat 88801 LVFraneker

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Landerum?

Vergelijk prijzen en krijg kortingen van wel 24%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welke jij het beste kunt gebruiken is met name afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor het draagcomfort van de lens moet er gelet worden op het feit dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Daarmee verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een plaatselijke oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. De beste contactlenzen uitzoeken wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele ooggezondheid en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Houdt vooral rekening met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw dagelijks leven (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzentest
  Over het algemeen kan je vragen naar een probeerset. Op deze manier kan je verschillende soorten gratis proberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt volgt er een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt een bestelling plaatsen bij de opticien, een drogist of via een internet aanbieder zoals Vision Direct. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar hebben wel een grotere kans op infecties. Ze worden gemaakt van een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Dit artikel wordt aangeraden om fantastische zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en gunstige tarieven. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €6,20 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van harder kunststof. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Dit maakt het een milieubewuste en goedkope optie. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • 100% maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Perfecte levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Ze zijn er al vanaf €160 voor één lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn niet al te duur, laten goed zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Vanaf €5,40 (per 4 weken).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Vergelijk opticiens in jouw omgeving en laat deze week nog je ogen meten.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een uitkomst voor iedereen die te maken heeft met gevoelige en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Een leuk pluspunt is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven plus minus €29,00 (op maandbasis.

Tips & tricks over nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je de ogen dicht hebt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €470 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Landerum).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dit komt doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel op afstand als dichtbij. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een expert.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten zijn gemiddeld €24,50 per maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door middel van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Handig wanneer je gewone maandlenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €18,25 per maand.
Andere mogelijkheden

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het overzicht hierna bieden wij de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-landerum-8893

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar dat geldt ook voor DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn private labels afkomstig uit grote fabrieken van Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. Meer en meer aanbieders zoals Drogisterij.net bieden een gelijkwaardig alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die voordelig te koop zijn. Op deze manier kan je zo €180 per jaar besparen. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Dailies, SofLens en Regard. Klik door voor meer informatie over Soorten lenzen.

Veelgestelde vragen over lenzen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Landerum?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij jouw eigen optiekzaak of bij een gespecialiseerde webshop. Boven een bepaald bedrag leveren ze bestelling gratis aan huis en is er geen sprake van bezorgkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De lenzen en de vloeistof doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Landerum?
In de regio zitten tal van brillen- en lenzenwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De vakman kijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt naar het gezichtsvermogen. In veel gevallen is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Wil je lenzen online bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Opticiens vragen om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Landerum op je planning te zetten. Dat is nodig om te kijken of er geen problemen zijn en of de aangeraden lens nog kloppend is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een terugkerende hoofdpijn is het aan te raden om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €75 per jaar. Advies: betaal je meer premie voor de aanvullende polis in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Toch is dat niet de realiteit. De concurrerende huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan de hoogste eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Johnson & Johnson. Heb je behoefte aan multifocale of nachtlenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Landerum. Zij geven het beste advies ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Hoe duur zijn lenzen?
Indien je een abonnement wenst zitten de standaard kosten zo tussen de €5,25 en €50,00 (per 30 dagen). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €230 per jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Bovendien betaal je jaarlijks circa €21,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Landerum kun je professionele service krijgen. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen scoren door het type online te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Terschelling.

Plaats een reactie