Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Elahuizen

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Elahuizen? Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat op het oog wordt gedragen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Mede door lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze site bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en bezoek je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Elahuizen.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen zoals myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, bijziendheid, hypermetropie.
 • Een erkende opticien in Elahuizen heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en achterhaald het gezichtsvermogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogspecialist bepaal je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw situatie en leefstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, waar moet ik op letten?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en een fijne lens gevonden? Een grote groep consumenten bestellen via het internet bij aanbieders zoals Lensonline. Deze webshops staan bekend om een gevarieerd aanbod, veel lagere prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker vind je de erkende internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Elahuizen. Op deze website lees je ook alles over Kleurlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

De beste contactlenzen winkels in Elahuizen

Sta je ook elke dag op met onscherp zicht of pijn in of rondom de ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet waarneembaar, zeer handig, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. Hieronder tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Elahuizen waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site bekijk je ook opticiens in Oudemirdum, Bakhuizen, Mirns, Rijs en Harich.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Kruidvatvan Swinderenstraat 398561 ARBalk
TrekpleisterNieuwedijk 138531 HKLemmer
DA DrogistBuorren 88491 CAAkkrum
Etosvan Swinderenstraat 228561 ARBalk

Oogmeting in Elahuizen in oktober 2022

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Elahuizen. Op basis daarvan bespreek je met de optometrist welke contactlens hoort bij jouw wensen, lifestyle en budget. Na de analyse neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken hoe het bevalt. Werkt dit voor jou? Je kunt ze dan direct bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de tabel hieronder tref je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Elahuizen (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
De Jong OpticiensVan Swinderenstraat 508561 ASBalk
Pavlina’s OogpuntHaverkamp 38556 ACSloten fr
Remon OptiekKortestreek 178531 JGLemmer
Bootsveld OptiekMidstraat 518501 AEJoure
Van Slooten Opticiens JoureMidstraat 338501 ADJoure

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Elahuizen?

Vergelijk lenzenwinkels en bespaar tot wel 30%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welke soort jij moet dragen wordt duidelijk als we kijken naar je levensstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor de kwaliteit van de lens moet er gelet worden op het feit dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Op die manier voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een vakkundig oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  Het onderzoek richt zich op de samenwerking tussen je ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Veel factoren spelen een rol: draagtijd, de pasvorm, en jouw levensstijl (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen testen
  Meestal krijg je een probeerset mee. Je kunt laagdrempelig kennismaken met het product. Als je ze een aantal weken gedragen hebt volgt er een nieuwe afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kunt bestellen bij de speciaalzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een internet aanbieder zoals LensExpress. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Het product bevat silicon-hydrogel. Grote pluspunten zijn optimale zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en goedkopere prijzen. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Goedkoop: een abonnement heb je al voor €5,30 (maandelijks).

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Het is dus een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Volledig maatwerk en dus altijd perfect zicht.
 • Prima levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt zo’n €150 per lensje.

Maandlenzen: informatie en tips

Dit is het type zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn relatief goedkoop, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een goedkope optie als je elke dag contactlenzen in hebt. Beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Vanaf €5,55 p/maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk lokale opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Past goed bij mensen die snel last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of bepaalde allergieën.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een slimme optie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven circa €26,00 p/maand.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of doe je aan bepaalde sporten? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter tijdens jouw nachtrust voor een scherpe blik voor overdag. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €475 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Elahuizen).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden aangeraden bij personen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel op afstand als dichtbij. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een oogdeskundige.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt +/- €22,00 per maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Via multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Perfect als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €17,00 (maandelijks).
Andere soorten

Los van de gangbare contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In de volgende opsomming check je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-elahuizen-8581

Besparen met huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar je kunt ook terecht bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn private labels die worden ontwikkeld door o.a. Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. Steeds meer lenzenshops als Toplenzen bieden een gelijkwaardig alternatief voor de dure merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €340 korting verkrijgen (op jaarbasis). Ga je toch liever voor een premium A-merk? Goede merken zijn o.a. PureVision, Frequency en Boston. Klik door voor meer informatie over Lenzen indoen.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Elahuizen?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online specialist. Doorgaans levert de shop de order gratis uit en is er geen sprake van bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De bestellingen met oogproducten kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Elahuizen?
In deze streek vinden we diverse brillen- en lenzenwinkels waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogexpertneemt de sterkte op en controleert het gezichtsvermogen. Vaak is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Opticiens raden aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Elahuizen aan te vragen. Het is noodzakelijk om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte nog kloppend is. Ook bij snel vermoeide ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het goed even te bellen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Via de polis van de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €300 (per 2 jaar). Niet vergeten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de feitelijke kosten van de lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. Voordelige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je hybride- of keratoconus lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Elahuizen. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en kunnen ze ook op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
In het geval je voor een abonnement kiest liggen de kosten tussen de €7,75 tot €51,00 per maand. Gemiddeld betaal je zo’n €260 op jaarbasis, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Tevens moet je nog rekenen op zo’n €17,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in Elahuizen kan je een voorschrift laten opstellen. Met hun oogmeting kun je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente De Fryske Marren.

Plaats een reactie