Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Wanneperveen

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Wanneperveen? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje en dient als vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Mede door lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Het is een uitkomst voor iedereen. Het is ideaal bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt een breder gezichtsveld. Op onze lenzen-vergelijker bekijk je nuttige info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en check je drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Wanneperveen.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen als verziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, myopie.
 • Een opgeleide opticien in Wanneperveen zal een oogmeting doen en bekijkt de oogdruk, oogspierbalans en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze specialist besluit je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groeiend aantal consumenten bestellen online bij aanbieders zoals Vision Direct. Deze online aanbieders verkopen een groots en divers assortiment, lagere tarieven en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In deze lijst hieronder vergelijk je populaire internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Wanneperveen. Zie ook onze pagina over Multifocale lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Wanneperveen

Sta je ook elke dag op met wazig zien of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet waarneembaar, gevoelloos, en zijn heel geschikt voor het sporten. In het overzicht hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Wanneperveen waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website doorzoek je ook opticiens in Nieuw-Balinge, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse en Fluitenberg.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Wanneperveen in september 2023

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een contactlensspecialist in Wanneperveen. Vervolgens overleg je met de medewerker welk type lens aangeraden wordt voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na deze metingen geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken hoe het bevalt. Is dit precies wat je zocht? Dan kan je ze direct bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In deze tabel vind je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Wanneperveen (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Greving & Greving OpticiensDe Wheem 27941 LDMeppel
Guus BrillenHoofdstraat 547941 AKMeppel
Opticiens KluinHoofdstraat 307941 AHMeppel
Briluniek Henk Zwiers OptiekHoofdstraat 387941 AHMeppel
Marco OptiekHoofdstraat 957921 AEZuidwolde dr

Goedkope lenzen bestellen in Wanneperveen?

Vergelijk leveranciers en bestel met kortingen oplopend tot 29%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is is met name afhankelijk van jou dagelijks ritme, sterkte en andere wensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan moet er gelet worden op het feit dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door daar rekening mee te houden wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een gediplomeerde oogspecialist adviseert je hier verder over. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert je gezondheid en de oogdruk en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt rekening gehouden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), gevoeligheid van het hoornvlies, en wat je dagelijks doet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen testen
  Meestal kan je vragen naar een probeerset. Op die manier kan je een of meerdere types uitproberen. Na 2 -4 weken deel je jouw persoonlijke ervaringen. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je kopen bij de speciaalzaak, een drogist of bij een internet aanbieder zoals Misterspex. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Worden vervaardigd uit hydrogel. Ze worden gekenmerkt door perfecte zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de aantrekkelijke prijs. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Gunstig geprijsd: al vanaf €5,35 (per 4 weken).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Het is dus een milieubewuste en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Persoonlijk aangemeten en dus geschikt voor elke correctie.
 • Prima levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €125 per contactlens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten goed zuurstof door en zijn er in veel verschillende soorten en maten. De voordeligste keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Gemiddeld €6,45 p/maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, aan het einde van de dag gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een goed product voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het fijne van dit type lens is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Voordelige keuze als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten plus minus €25,25 p/maand.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Snel last van droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Je betaalt ongeveer €495 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Wanneperveen).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel in de verte als dichtbij. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een oogdeskundige.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt +/- €25,00 p/maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Door gebruik te maken van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Perfect als je enkelvoudige lenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €17,50 p/maand.
Andere mogelijkheden

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben kun jij uit nog andere opties kiezen. In het schema hieronder bekijk je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-wanneperveen-7946

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Denk aan iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels die worden ontwikkeld door o.a. Bausch & Lomb maar dan met hun eigen verpakking. Het grootste deel van de discounters als Lowlens hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de eigen merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Zo kan je tot wel €245 per jaar besparen. Liever toch een A-merk? Bekende producenten zijn Johnson & Johnson, Blink en Ote. Op deze site lees je ook meer over Sportlenzen.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Wanneperveen?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzenshop. Boven een bepaald bedrag leveren ze bestelling gratis aan huis en betaal je dus niets voor de bezorging. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De pakketten met ooghulpmiddelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Wanneperveen?
In de regio zitten verschillende oogspeciaalzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De contactlensspecialist meet nauwkeurig de sterkte op en onderzoekt de algehele gezondheid van de ogen. In de meeste gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Oogspecialisten vragen om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Wanneperveen aan te vragen. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog bevalt en of de huidige sterkte nog klopt. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een vervelende hoofdpijn wordt het aanbevolen om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Overijssel.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Doorgaans ben je dan gedekt voor €75 per jaar. Let goed op: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Die conclusie is niet helemaal juist. Goedkope huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je lenzen met cilinder of nachtlenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Wanneperveen. Je krijgt daar deskundig advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Indien je een handig abonnement wil liggen de kosten tussen de €8,75 en €55,00 (per 4 weken). Gemiddeld betaal je zo’n €290 per 12 maanden, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Ook betaal je per jaar circa €19,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Wanneperveen kun je professionele service krijgen. Op basis daarvan kan je via internet goedkope lenzen kopen door het type online te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Steenwijkerland.

Plaats een reactie