Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Tiendeveen

Direct goedkope lenzen kopen in Tiendeveen? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje en plaats je op je oog. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Met behulp van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn 100% transparant en ze passen bij elke stijl. Op deze pagina lees je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen en vind je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Tiendeveen.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen zoals verziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, presbyopie.
 • Een betrouwbare opticien in Tiendeveen biedt de optie voor een oogmeting en analyseert de algehele gezondheid van je ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogspecialist bepaal je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groeiend aantal dragers van lenzen bestellen via het internet bij specialisten als Sightful. Deze online specialisten hebben een zeer groot assortiment, lagere tarieven en een scherp geprijsd huismerk. Met behulp van onze vergelijker informeren we je over de erkende online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Tiendeveen. Lees hier ook alles over Weeklenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Overzicht met contactlenzen winkels in Tiendeveen

Heb jij dagelijks last van wazig zien of heb je te maken met vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en ze passen perfect op het oog. In de tabel hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de regio Tiendeveen waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal zoek je ook winkels in Stuifzand, Pesse, Fluitenberg, Nieuwlande en Hollandscheveld.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 1117921 AGZuidwolde
TrekpleisterBoekenberghstraat 137906 GAHoogeveen
DA DrogistHoofdstraat 587921 ANZuidwolde Dr
EtosHoofdstraat 2357902 EJHoogeveen

Afspraak voor een oogmeting in Tiendeveen in oktober 2022

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen begin je altijd met een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Tiendeveen. Vervolgens bekijk je samen met de oogdeskundige welk model lens het beste aansluit op jouw ogen, budget en leefstijl. Na deze metingen bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Bevalt het? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de volgende tabel bieden wij op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Tiendeveen (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Marco OptiekHoofdstraat 957921 AEZuidwolde dr
EYEZ LOOKHet Hoekje 377913 BBHollandscheveld
Het Optiekhuis HoogeveenDe Maaier 57908 LMHoogeveen
Briluniek Ronald ZuidemaHoofdstraat 1337902 EDHoogeveen
Hoogeveen Specsavers BVHoofdstraat 1947901 JXHoogeveen

Lenzen kopen en laten bezorgen in Tiendeveen?

Vergelijk aanbiedingen en krijg kortingen van wel 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is is met name afhankelijk van jouw dagelijks leven, gebruikerswensen en budget. Voor het draagcomfort van de lens is het noodzakelijk dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Zo voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een oogspecialist biedt hiervoor advies. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  De opticien controleert je gezondheid en de oogdruk en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw leefstijl (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen testen
  Over het algemeen geeft de opticien een probeerset mee. Op die manier kan je ze eerst even uitproberen. Na een aantal weken volgt er een nieuwe afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kan de aankoop doen bij de brillenwinkel, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een webshop als Vision Direct. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar vergen wel wat meer onderhoud. Fabrikanten gebruiken hiervoor zacht polymeer (kunststof). Grote pluspunten zijn optimale zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de goedkope tarieven. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Af te wisselen met bril.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €7,70 p/maand.

Harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit PMMA. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Daardoor is het een ecologische en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en zijn betrouwbaar.
 • Perfecte levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Ze zijn er al vanaf €165 per contactlens.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn betaalbaar, zuurstofdoorlatend en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbaar alternatief als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Doorgaans €7,35 (per 30 dagen).

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk lokale opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, daarna gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Past goed bij lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of bepaalde allergieën.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven circa €27,50 (op maandbasis.

Tips & tricks over nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of doe je aan bepaalde sporten? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies tijdens jouw nachtrust zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €525 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Tiendeveen).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden aangeraden bij een zogeheten cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een specialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €23,50 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale zachte lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €18,00 per maand.
Andere mogelijkheden

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben heb je nog meer keuze. In de volgende opsomming tref je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-tiendeveen-7936

Via internet huismerk lenzen bestellen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Dit zijn onder andere Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Dit is ook zo bij winkels als Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogenaamde private labels van bekende fabrikanten als Cooper Vision met hun eigen label erop. De meeste webwinkels als Lentiamo werken met hun eigen alternatief voor de dure merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Zo kan je tot wel €185 korting krijgen per jaar. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Alcon, SofLens en Boston. Je kunt hier ook meer lezen over Kleurlenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Tiendeveen?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzen webshop. Over het algemeen is deze bezorging gratis en zijn er geen bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Deze pakketten inclusief vloeistof doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Tiendeveen?
In de regio zitten meerdere oogwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De vakman kijkt naar de sterkte-afwijking en onderzoekt de oogdruk. In de basis kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je lenzen online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Optiekzaken bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Tiendeveen op je planning te zetten. Dat is relevant om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de aangeraden lens nog klopt. Ook bij branderige ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het goed even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €125 (per 2 jaar). Advies: is deze aanvullende dekking duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dit is niet het geval. De gunstige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan de hoogste eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Johnson & Johnson. Heb je behoefte aan multifocale of nachtlenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Tiendeveen. Je krijgt daar deskundig advies en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Zijn lenzen duur?
Als je een handig abonnement wil betaal je vaak tussen de €8,75 tot €58,00 p/maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €220 voor 1 jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarnaast komt nog een kostenpost van zo’n €15,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Tiendeveen krijg je extra goede voorlichting. Je kunt vervolgens vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door online prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Hoogeveen.

Plaats een reactie