Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Nieuw-Balinge

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Nieuw-Balinge? Een contactlens is een plastic lensjeter vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Dankzij lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Je zult er veel baat bij hebben. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn onzichtbaar voor anderen en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze website vind je nuttige informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vergelijk je drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Nieuw-Balinge.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen als astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, verziendheid, hypermetropie, presbyopie.
 • Een gediplomeerd opticien in Nieuw-Balinge zal een oogmeting doen en bekijkt het gezichtsvermogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de medewerker onderzoek je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en wensen.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb je recent een oogmeting laten doen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Steeds meer dragers van lenzen kopen online bij specialisten als Alensa. Deze online specialisten staan bekend om het beste assortiment, lagere tarieven en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel check je populaire internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Nieuw-Balinge. Bekijk ook onze informatie over Maandlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vind contactlenzen winkels in Nieuw-Balinge

Heb jij dagelijks last van een matig zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet zichtbaar, handig in gebruik, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de bijgaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in en rondom Nieuw-Balinge waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site tref je ook speciaalzaken in Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Fluitenberg en Nieuwlande.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 1117921 AGZuidwolde
TrekpleisterBoekenberghstraat 137906 GAHoogeveen
DA DrogistHoofdstraat 587921 ANZuidwolde Dr
EtosHoofdstraat 2357902 EJHoogeveen

Vrijblijvende oogmeting in Nieuw-Balinge in september 2022

Als jij gaat starten met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Nieuw-Balinge. Na deze oogtest bekijk je samen met de oogdeskundige welke lens geschikt zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na dit gesprek geeft de opticien je een proefsetje mee om het eens vrijblijvend uit te proberen. Bevalt het? Vaak kan je ze meteen meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de bijgaande tabel bieden wij locaties voor een (gratis) oogmeting in Nieuw-Balinge (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Marco OptiekHoofdstraat 957921 AEZuidwolde dr
EYEZ LOOKHet Hoekje 377913 BBHollandscheveld
Het Optiekhuis HoogeveenDe Maaier 57908 LMHoogeveen
Briluniek Ronald ZuidemaHoofdstraat 1337902 EDHoogeveen
Hoogeveen Specsavers BVHoofdstraat 1947901 JXHoogeveen

Goedkope lenzen kopen in Nieuw-Balinge?

Vergelijk tarieven en krijg kortingen van wel 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welke bij jou past wordt duidelijk als we kijken naar je levensstijl, je werk en financiële wensen. Voor het draagcomfort van de lens is het belangrijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een gespecialiseerde oogspecialist biedt hiervoor advies. De zoektocht naar de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  De opticien controleert je gezondheid en de oogdruk en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe intensief je leeft (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Probeer lenzen uit
  Over het algemeen zul je een probeerset ontvangen. Zodoende kan je verschillende soorten gratis proberen. Na 2 -4 weken deel je jouw persoonlijke ervaringen. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt bestellen bij de opticien, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een internet aanbieder zoals Drogisterij.net. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar absorberen meer viezigheid. Het product bevat bio-compatible materiaal. De voordelen zijn een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en gunstige tarieven. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Goedkoop: je bestelt ze vanaf €6,85 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Dit maakt het een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Persoonlijk aangemeten en geschikt voor ieder oogtype.
 • Optimale levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten zijn gemiddeld €110 per contactlensje.

Tips & tricks over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn goedkoop, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbare keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Tevens als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Doorgaans €6,60 (per 4 weken).

Doe een gratis lenzen meting

Bekijk gecertificeerde opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, na een dag doe je ze bij het afval. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Geschikt voor iedereen die te maken heeft met jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een goede suggestie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven +/- €26,25 (per 4 weken).

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Kamp je met droge en gevoelig ogen en zit je veel achter de computer? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen tijdens je slaap zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Het is wel iets duurder, circa €520 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Nieuw-Balinge).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor personen met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel op korte als grote afstand. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een gecertificeerd opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €29,00 (maandelijks).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Met multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Ideaal als je enkelvoudige lenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €16,00 (maandelijks).
Andere opties

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog een aantal opties. In onderstaand overzicht check je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-nieuw-balinge-7938

Besparen met huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Je kunt dan denken aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Hetzelfde verhaal geldt voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Doorgaans zijn het private labels van grote fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Meer en meer specialisten als LensExpress verstrekken goede alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €110 p/jaar besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Bestel dan o.a. Alcon, SofLens en Aosept. Je kunt hier ook meer lezen over Torische lenzen.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Nieuw-Balinge?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een lokale opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Doorgaans levert de shop de order gratis uit en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestelde artikelen kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Nieuw-Balinge?
In deze streek zijn er veel speciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De contactlensspecialist neemt de sterkte per oog op en kijkt verder naar de algehele conditie van de ogen. Bij de meeste opticiens is deze oogtest gratis. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Optiekzaken adviseren om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Nieuw-Balinge in te plannen. Dat is essentieel om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte nog goed is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een vervelende hoofdpijn is het aan te raden om even langs te komen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 korting op een bril of lenzen. Belangrijk: is de uitgebreide polis duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Betaal ze dan gewoon zelf.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Dat beeld is niet juist. Betaalbare huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge regelgeving en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Zoek je informatie over hybride- of keratoconus lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Nieuw-Balinge. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en kunnen ze ook op maat maken.

Wat kosten lenzen?
In het geval je een handig abonnement wil liggen de kosten tussen de €6,00 en €51,00 (per 30 dagen). Gemiddeld betaal je zo’n €225 op jaarbasis, afhankelijk van het type lens (en verzekering). In aanvulling daarop betaal je per jaar circa €19,50 aan contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in Nieuw-Balinge kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met hun oogmeting kun je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door de prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Midden-Drenthe.

Plaats een reactie