Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Sint Kruis

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Sint Kruis? Een contactlens is een plastic lensjeter vervanging van een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door gebruik te maken van lenzen zie je veel meer en veel scherper. Je zult er veel baat bij hebben. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn onzichtbaar voor anderen en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op deze site kan je aan de slag met belangrijke info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en bezoek je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Sint Kruis.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen zoals verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, hypermetropie, presbyopie.
 • Een lokale opticien in Sint Kruis biedt de optie voor een oogmeting en achterhaald het netvlies en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met deze oogspecialist kies je welke contactlenzen goed passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Kies dan voor het gemak van via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groeiend aantal consumenten profiteren van het aanbod van discounters als Happy Eyes Club. Deze 100% online aanbieders verkopen een gevarieerd aanbod, gunstige prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In de vergelijker hieronder vind je populaire online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Sint Kruis. Bekijk ook onze informatie over Torische lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Sint Kruis

Zoek jij een oplossing voor onscherp zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn discreet, duurzaam, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In de bijgaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de regio Sint Kruis waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website doorzoek je ook speciaalzaken in Waterlandkerkje, Aardenburg, Retranchement, Cadzand en Zuidzande.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Sint Kruis in juni 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een ervaren contactlensspecialist in Sint Kruis. Na deze oogtest overleg je samen met de optometrist welk model lens past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na de oogopname ontvang je meestal een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In deze tabel verstrekken we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Sint Kruis (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek SluisOude Kerkstraat 154524 CTSluis
Damme Optiek VanVrijstraat 34524 CESluis
De Cock OptiekDorpsstraat 194511 EABreskens
De Cock OptiekRaadhuisplein 34501 BGOostburg
Optiek AafjesVeerweg 424493 ATKamperland

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Sint Kruis?

Vergelijk merken en krijg kortingen van wel 27%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke soort jij moet dragen wordt onderzocht middels je levensstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een goede werking van de lens is het belangrijk dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door hierop te letten verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een erkend oogspecialist biedt hiervoor advies. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Men kijkt hierbij naar de algehele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt rekening gehouden met hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van je ogen, en jouw leefstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen testen
  In de regel geeft de opticien een probeerset mee. Op die manier kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na de proefperiode kom je terug voor controle. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je los kopen bij de speciaalzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een online webwinkel als Vision Direct. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Ze worden gefabriceerd met bio-compatible materiaal. Je profiteert van fijne zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage prijzen. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Goede pasvorm.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Goedkoop: al vanaf €7,15 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Daarom noemen we dit een duurzame en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Optimale levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • De kosten zijn gemiddeld €150 voor één lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn goedkoop, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbare keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook verkrijgbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Gemiddeld €6,40 (op maandbasis.

Start met een gratis lenzen meting

Zoek gecertificeerde opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een perfecte oplossing voor mensen die regelmatig last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een goede optie wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten plus minus €25,75 (maandelijks).

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of heb je last van hooikoorts? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens jouw nachtrust wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • De kosten zijn ongeveer €500 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Sint Kruis).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Het zicht is vertroebeld of vervormd, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een expert.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten liggen op circa €23,50 per maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Handig wanneer je normale lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €19,75 per maand.
Andere types

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. Hieronder vind je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en bevochtigt jouw lenzen.
lenzen-winkels-sint-kruis-4528

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Hetzelfde verhaal geldt voor Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogeheten white labels van grote fabrikanten als Alcon echter dan met een custom merknaam. Het grootste deel van de lenzen webshops als Lowlens werken met hun eigen alternatief voor de huismerken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Hiermee kan je zo €295 korting krijgen per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Bestel dan o.a. Biofinity, Frequency en Ote. Op deze site lees je ook meer over Stappenplan contactlenzen verzorgen.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Sint Kruis?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Doorgaans is de bezorgservice kosteloos en zijn er geen bezorgkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De pakketten met ooghulpmiddelen passen in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Sint Kruis?
In deze buurt kan je kiezen uit veel speciaalzaken waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De medewerker doet een oogtest voor de sterkte en analyseert de samenwerking tussen je ogen. Vaak kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Van plan om ze online te bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Opticiens vragen om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Sint Kruis op je planning te zetten. Dat is essentieel om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte van de lens nog kloppend is. Ook bij snel vermoeide ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het belangrijk om even te bellen bij een opticien in de provincie Zeeland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Met de verplichte basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €100 per 2 jaar. Let goed op: is deze aanvullende dekking duurder dan de factuur van de opticien? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De concurrerende huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Draag je sferische of torische lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Sint Kruis. Je kunt daar terecht voor goede tips en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Wanneer je een abonnement afsluit betaal je tussen de €8,75 en €42,00 (per 30 dagen). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €245 per jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbij betaal je nog zo’n €18,00 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij je optiekzaak in Sint Kruis kun jij je goed laten voorlichten. Daarna kan je de voordeligste lenzen online bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Sluis.

Plaats een reactie