Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oudesluis

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Oudesluis? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Middels lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Er zijn veel pluspunten. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je hebt een breder gezichtsveld. Via onze vergelijker lees je uitgebreide informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vind je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Oudesluis.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen als verziendheid, presbyopie, hypermetropie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een erkende opticien in Oudesluis heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en checkt de oogdruk en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met de oogexpertvergelijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe werkt dat precies?

Heb je recent een oogmeting laten doen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groeiend aantal mensen gebruiken artikelen van webshops als Toplenzen. Deze webshops beschikken over een gevarieerd aanbod, de laagste prijs en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In onze onderstaande vergelijkingstabel vergelijk je de beste internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Oudesluis. Bekijk ook onze informatie over Daglens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Oudesluis

Sta je ook elke dag op met wazig zien of heb je te maken met vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet waarneembaar, makkelijk om mee te nemen, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de onderstaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Oudesluis waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website doorzoek je ook optieken in t Zand, Petten, Burgerbrug, Sint Maartensvlotbrug en Sint Maartensbrug.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Oudesluis in juli 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan begin je altijd met een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Oudesluis. Bij de volgende stap bekijk je samen met de medewerker welk van de lenzen het beste aansluit op jouw leefstijl en wensen. Na dit gesprek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te kijken hoe het bevalt. Bevalt het? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In het onderstaande overzicht tref je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Oudesluis (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
D.W. WagenaarLangedijker 181749 HKWarmenhuizen
Walter optiekDorpsstraat 1421749 AJWarmenhuizen
Fijnzicht OptiekRegioplein 1471741 JCSchagen
Limmen Contactlensspecialist Optometrist Opticien HermanLandbouwstraat 1/A1741 EGSchagen
Brug Optiek en Gehoor van derTrambaan 871733 AXNieuwe Niedorp

Voordelige lenzen bestellen in Oudesluis?

Vergelijk tarieven en krijg kortingen van wel 39%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt bepaald a.d.h.v. jouw dagelijks leven, gebruikerswensen en budget. Bij lenzen is het van belang dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Op die manier verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Men kijkt hierbij naar je gezondheid en de oogdruk en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Veel factoren spelen een rol: de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de pasvorm, en jouw dagelijks leven (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzentest
  Normaal krijg je een probeerset mee. Op deze manier kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na het einde van de proefperiode nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij of d.m.v. een online specialist als Toplenzen. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar absorberen meer viezigheid. Deze artikelen bestaan uit o.a. silicon-hydrogel. Je profiteert van perfecte zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage prijs. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Voordelig: al vanaf €6,65 (maandelijks).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van harder kunststof. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Om die reden is het een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Volledig maatwerk en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Goede levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Je betaalt ongeveer €160 per losse lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbaar alternatief op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Doorgaans €4,90 p/maand.

Doe een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in jouw omgeving en start met een oogonderzoek.

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een goed product voor lensdragers die snel last krijgen van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Voordelige keuze als je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Kosten +/- €25,25 (per 30 dagen).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb je snel droge ogen of heb je last van hooikoorts? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je de ogen dicht hebt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Je betaalt ongeveer €490 per jaar (bij een brillenwinkel in Oudesluis).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een andere kromming van het hoornvlies. We spreken dan van astigmatisme. Het betekent dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je kunt niet helemaal scherp zien, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een specialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €22,00 per maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Het biedt uitkomst als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €16,75 per maand.
Andere types

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben heb je nog meer keuze. In het schema hieronder bieden wij een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-oudesluis-1757

Via internet huismerk lenzen bestellen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar dat geldt ook voor DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogeheten white labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan met hun eigen merk erop. Verschillende lenzenshops als Lentiamo verkopen een uitstekend alternatief voor de eigen merken van opticiens die extra voordelig zijn. Op deze manier kan je zo €110 korting krijgen per jaar. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Kies dan voor Proclear, Frequency en Miru. Lees ook meer informatie over Vormstabiele lenzen.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Oudesluis?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzen webshop. Boven een bepaald bedrag is de levering aan huis gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestellingen met oogproducten kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Oudesluis?
In deze regio werken er genoeg oogspecialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De contactlensspecialist meet nauwkeurig de sterkte op en onderzoekt de algehele conditie van de ogen. Doorgaans kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je lenzen online bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Opticiens raden aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Oudesluis te laten doen. Dit is belangrijk om te kijken of er geen problemen zijn en of de aangeraden lens nog klopt. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het aan te raden om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Via de polis van de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Je ontvangt dan mogelijk €75 (per 2 jaar). Goed opletten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dit is niet het geval. De concurrerende huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan de hoogste eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Heb je interesse in lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Oudesluis. Je krijgt daar deskundig advies en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Wanneer je een abonnement afsluit betaal jij doorgaans tussen de €8,75 – €51,00 (maandelijks). Gemiddeld betaal je zo’n €270 (op jaarbasis), exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Bovendien heb je de kosten van zo’n €18,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Oudesluis kun je professionele service krijgen. Met die resultaten kun jij via internet goedkope lenzen kopen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Schagen.

Plaats een reactie