Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Burgerbrug

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Burgerbrug? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Met behulp van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Je zult er veel baat bij hebben. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze site bieden wij nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen en bekijk je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Burgerbrug.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen als presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, myopie, bijziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Burgerbrug voert de oogmeting uit en achterhaald de oogdruk, oogspierbalans en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze deskundige kies je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je dus welke lens je moet hebben? Een grote groep Nederlanders kiezen voor het assortiment van webwinkels als LensExpress. Deze online leveranciers bieden het beste assortiment, veel lagere prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In de vergelijker hieronder tref je populaire online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Burgerbrug. Bekijk ook onze informatie over Optiekzaken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Burgerbrug

Heb je te maken met een matig zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onopvallend, ongevoelig, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de onderstaande tabel vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Burgerbrug waar je goedkope lenzen kunt kopen. Via onze vergelijker tref je ook speciaalzaken in Sint Maartensvlotbrug, Sint Maartensbrug, Schagerbrug, Warmenhuizen en Tuitjenhorn.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Burgerbrug in juni 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Burgerbrug. Op basis daarvan bespreek je samen met de opticien welk type contactlens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na de oogopname krijg je vaak een proefsetje mee naar huis zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de volgende tabel vergelijk je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Burgerbrug (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
D.W. WagenaarLangedijker 181749 HKWarmenhuizen
Walter optiekDorpsstraat 1421749 AJWarmenhuizen
Fijnzicht OptiekRegioplein 1471741 JCSchagen
Limmen Contactlensspecialist Optometrist Opticien HermanLandbouwstraat 1/A1741 EGSchagen
Brug Optiek en Gehoor van derTrambaan 871733 AXNieuwe Niedorp

Goedkope lenzen kopen in Burgerbrug?

Vergelijk lenzenwinkels en krijg kortingen van wel 37%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke soort jij moet dragen hangt af vanjou dagelijks ritme, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het draagcomfort van de lens moet je er op letten dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een erkend oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Het onderzoek richt zich op de actuele gezondheid van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Er wordt gekeken naar wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw dagelijks leven (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Test de lenzen
  In de meeste gevallen zul je een probeerset ontvangen. Op die manier kan je ze eerst even uitproberen. Na een week of 2 bespreek je samen de resultaten. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt een bestelling plaatsen bij jouw lenzenwinkel, een drogist of bij een online aanbieder als LensExpress. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar vergen wel wat meer onderhoud. Het bestanddeel is silicon-hydrogel. Je kiest voor dit product om hoge zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage prijzen. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Goedkoop: een abonnement heb je al voor €5,50 (op maandbasis).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Hierom is dat een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Lange levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt zo’n €105 per losse lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn goedkoop, laten voldoende zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbaar alternatief als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Vanaf €6,80 (op maandbasis.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk opticiens in de regio en laat een oogonderzoek uitvoeren

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, daarna gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Ideaal voor mensen die regelmatig last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Voordelige keuze als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen +/- €26,75 (per 30 dagen).

Nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of zwem je geregeld? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €505 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Burgerbrug).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Het wil zeggen dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je ziet wazig en onscherp, zowel in de verte als dichtbij. Laat je altijd informeren door een ervaren specialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten zijn gemiddeld €20,00 (maandelijks).

Informatie over multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Ideaal als je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,50 per maand.
Andere mogelijkheden

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog meer keuze. In het overzicht hierna bekijk je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-burgerbrug-1754

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Onder andere Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Dit is ook zo bij winkels als DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Johnson & Johnson maar dan met hun eigen merk erop. Het grootste deel van de webwinkels als LensExpress verkopen een uitstekend alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die extra voordelig zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €160 aan besparing realiseren per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Bausch & Lomb, EasySept en Opti-Free. Bekijk ook meer informatie over Weeklens.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Burgerbrug?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een lokale opticien of bij een online aanbieder. Steeds vaker is de bezorgservice kosteloos en is er geen sprake van bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De lenzen en de vloeistof gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Burgerbrug?
In deze regio zijn er tal van oogspeciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De deskundige doet een oogtest voor de sterkte en kijkt naar de oogdruk. In de meeste gevallen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Optiekzaken bevelen aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Burgerbrug te laten doen. Dit raden ze aan om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte van de lens nog kloppend is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het aan te raden om even langs te komen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met de verplichte basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Deze polissen bieden vaak €100 per 2 jaar. Belangrijk: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dit is niet het geval. Betaalbare huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Bausch & Lomb. Heb je behoefte aan lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Burgerbrug. De metingen daar zijn betrouwbaar en kunnen ze ook op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Wanneer je een abonnement aanvraagt liggen de kosten tussen de €7,00 en €48,00 (per 30 dagen). Voor het hele pakket betaal je circa €250 per jaar, bij normale maand of daglenzen. Daarnaast heb je de kosten van zo’n €16,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij je optiekzaak in Burgerbrug kun jij je goed laten voorlichten. Vervolgens kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het type online te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Schagen.

Plaats een reactie