Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hoenzadriel

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Hoenzadriel? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje ter vervanging van een bril. Ze drijven op het traanvocht. Door gebruik te maken van lenzen zie je veel meer en veel scherper. De positieve effecten zijn er genoeg. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), visueel zijn ze niet op te merken en ze passen bij elke stijl. Op deze website lees je meer info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en bekijk je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Hoenzadriel.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen als verziendheid, hypermetropie, bijziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een gediplomeerd opticien in Hoenzadriel zal een oogmeting doen en checkt de oogdruk, oogspierbalans en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogspecialist overleg je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en wensen.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een fijne lens gevonden? Een toenemend aantal contactlensdragers dragen producten van discounters als Drogisterij.net. Deze internet oogexperts hebben het beste assortiment, opvallend lage prijzen en een scherp geprijsd huismerk. Met behulp van onze vergelijker bieden wij de erkende online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Hoenzadriel. Lees hier ook alles over Nacht lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Hoenzadriel

Sta je ook elke dag op met een beperkt gezichtsveld of snel vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onzichtbaar, makkelijk te onderhouden, en bieden bescherming voor het oog. In de onderstaande tabel vind je winkels en drogisterijen in de buurt van Hoenzadriel waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker tref je ook brillenwinkels in Kerkdriel, Hurwenen, Ammerzoden, Hedel en Bern.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Hoenzadriel in september 2023

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Hoenzadriel. Na het onderzoek bespreek je met de oogspecialist welke soort lens voldoen aan jouw voorkeur en levensstijl. Na de analyse krijg je vaak een proefsetje mee naar huis zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Wil je dit voor de lange termijn? Je kunt ze dan direct bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In het onderstaande overzicht verstrekken we locaties voor een (gratis) oogmeting in Hoenzadriel (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Derks OptiekMgr. Zwijsenplein 325331 BGKerkdriel
Jeroen Zien & ZijnKoningin Wilhelminastraat 125321 TCHedel
Marloes Zien & ZijnKoningin Wilhelminastr 125321 TCHedel
Pearle Ubens en Conrads BVGamerschestraat 35301 ANZaltbommel
Ubens en Conrads BVWaterstraat 165301 AJZaltbommel

Voordelige lenzen kopen in Hoenzadriel?

Vergelijk aanbiedingen en krijg kortingen van wel 31%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Wat nu geschikt is voor jou hangt vooral af van je lifestyle, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor het selecteren van de juiste lens is het van belang dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Zo heb je veel minder kans op droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gediplomeerde oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het vinden van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogmeting
  Er wordt gekeken naar de actuele gezondheid van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt rekening gehouden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw dagelijks leven (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen uitproberen
  Standaard kun je aanspraak maken op een probeerset. Je mag ervaren hoe het product voelt en werkt. Na 2 -4 weken kom je terug voor een controle-afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt bestellen bij de optiekzaak, een drogisterijketen of bij een internet aanbieder zoals Sightful. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar vergen wel wat meer onderhoud. Worden vervaardigd uit hydrogel. Je profiteert van perfecte zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de aantrekkelijke prijs. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Voordelig: een abonnement heb je al voor €7,80 per maand.

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Het is dus een ecologische en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Worden op maat gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Perfecte levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt zo’n €195 per lensje.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Het gaat hier om zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn niet al te duur, laten goed zuurstof door en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbaar alternatief voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook beschikbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Doorgaans €5,80 (op maandbasis.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens bij jou in de buurt en start met een oogonderzoek.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Ideaal voor mensen die last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een goede suggestie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen plus minus €28,00 (op maandbasis.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of heb je last van hooikoorts? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Dit type corrigeert jouw ogen als je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €510 per jaar (bij een brillenwinkel in Hoenzadriel).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht is dan slecht, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een gecertificeerd opticien.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar ellipsvormig).
 • De kosten zijn gemiddeld €26,00 (per 4 weken).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Via multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Ideaal als je normale zachte lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €15,75 (per 30 dagen).
Andere soorten

Naast de populaire contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het schema hieronder bekijk je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Houdt je lenzen vochtig wanneer je ze niet draagt.
lenzen-winkels-hoenzadriel-5333

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Dit zijn onder andere Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar ook deDA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels van grote fabrikanten als Alcon maar dan met hun eigen merk erop. Steeds meer specialisten als Toplenzen bieden een gelijkwaardig alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Op deze manier kan je zo €310 korting krijgen per jaar. Liever toch een A-merk? Bekende producenten zijn Biofinity, Avaira en Renu. Op deze website lees je ook alles over Zachte lenzen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Hoenzadriel?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online specialist. Boven een bepaald bedrag is de bezorgservice kosteloos en zijn er geen bezorgkosten. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Hoenzadriel?
In deze regio heb je de keuze uit diverse oogwinkels waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en analyseert de samenwerking tussen je ogen. In de meeste gevallen is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Speciaalzaken raden aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Hoenzadriel te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te kijken of er geen problemen zijn en of de huidige sterkte nog kloppend is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het goed even langs te komen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je ontvangt dan mogelijk €300 (per 2 jaar). Let goed op: is deze aanvullende dekking duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager en worden dus soms gezien als slechter. Die conclusie is niet helemaal juist. Goedkope huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Bausch & Lomb. Draag je varifocale of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Hoenzadriel. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Zijn lenzen duur?
Wanneer je een abonnement neemt betaal jij doorgaans tussen de €7,00 tot €53,00 (per 4 weken). Voor het hele pakket betaal je circa €285 per jaar, bij normale maand of daglenzen. In aanvulling daarop betaal je per jaar circa €21,50 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Hoenzadriel krijg je extra goede voorlichting. Met hun oogmeting kun je voordelig online lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Maasdriel.

Plaats een reactie