Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Lelystad

Wil jij goedkope lenzen kopen in Lelystad? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat op het oog wordt gedragen. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door gebruik te maken van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en ze passen bij elke stijl. Op lenzenaanbieding.nl tref je meer info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Lelystad.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen als verziendheid, myopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een lokale opticien in Lelystad beschikt over apparatuur voor een oogmeting en checkt de algehele gezondheid van je ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met deze specialist vergelijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, waar moet ik op letten?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Meer en meer Nederlanders dragers van lenzen bestellen via het internet bij webwinkels als Sightful. Deze internet oogexperts staan bekend om een veelzijdig aanbod, lagere tarieven en voeren ook vaak een eigen huismerk. Door middel van onze vergelijker informeren we je over landelijke online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Lelystad. Of klik door voor meer info over Kindvriendelijke lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Lelystad

Zoek jij een oplossing voor een verminderd zicht of pijn in of rondom de ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet waarneembaar, ongevoelig, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In het onderstaande overzicht vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Lelystad waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website vergelijk je ook winkels in Heerde, Epe, Olst-Wijhe, Raalte en Oldebroek.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Lelystad in juni 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan begin je altijd met een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Lelystad. Bij de volgende stap vergelijk je samen met de optometrist welk type contactlens past bij jouw situatie en leefstijl. Na deze metingen neem jij het proefsetje in ontvangst om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben je tevreden? Je kunt ze dan direct bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de tabel hieronder vind je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Lelystad (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
EyePower BVZoom 18 18225 KMLelystad
Sikking Bril- & ContactlensspecialistNeringpassage 768224 JNLelystad
Optiek RenaudGrutterswal 88223 AELelystad
Boschman OptiekDorpsstraat 438181 HNHeerde
Eye Wish OpticiensHoofdstraat 688162 ALEpe

Betaalbare lenzen bestellen in Lelystad?

Vergelijk winkels en bestel met kortingen oplopend tot 34%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke bij jou past wordt duidelijk als we kijken naar jou dagelijks ritme, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het noodzakelijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Op basis daarvan vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een lokale oogspecialist biedt hiervoor advies. Het vinden van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  Het onderzoek richt zich op de algehele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Houdt vooral rekening met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en wat je dagelijks doet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen testen
  In de meeste gevallen kan je vragen naar een probeerset. Zodoende kan je een of meerdere types uitproberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen kom je terug voor een controle-afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt alle benodigdheden kopen bij de optiek, een drogisterijketen of bij een webshop als Lowlens. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar drogen iets sneller uit. Fabrikanten gebruiken hiervoor silicon-hydrogel. Je kiest voor dit product om optimale zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de beperkte kosten. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Voordelig: al vanaf €6,65 (per 30 dagen).

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Om die reden is het een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • 100% maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Perfecte levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten liggen zo rond de €105 voor één lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn niet al te duur, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. Financieel gezien de gunstigste keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te bestellen vanaf €5,65 (maandelijks).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Check lokale opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een goed product voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerd en/of rode ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een slimme optie als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven ongeveer €26,00 p/maand.

Tips & tricks over nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of heb je last van hooikoorts? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kun je nachtlenzen proberen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag alles goed kunt zien. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €530 per jaar (bij een brillenwinkel in Lelystad).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je kunt niet helemaal scherp zien, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een oogdeskundige.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €25,50 p/maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Door gebruik te maken van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Het biedt uitkomst als je enkelvoudige lenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €16,50 (per 30 dagen).
Andere soorten

Naast de populaire contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. Hieronder tref je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-lelystad-8225

Besparen met huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Denk aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar dat geldt ook voor Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. De meeste lenzenshops als ContactlensOnline kunnen je ook alternatieven aanbieden voor het dure huismerk van opticienketens die extra voordelig zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €255 p/jaar besparen. Liever toch een A-merk? Populaire opties zijn onder andere Bausch & Lomb, Frequency en Systane. Klik door voor meer informatie over Zachte lens.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Lelystad?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online aanbieder. Boven een bepaald bedrag levert de shop de order gratis uit en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De lenzen en de vloeistof passen in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Lelystad?
In deze regio zijn er voldoende oogspecialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en checkt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. In de meeste gevallen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je online bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Oogspecialisten vragen om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Lelystad op je planning te zetten. Dat is nodig om te kijken of er geen problemen zijn en of de huidige sterkte nog juist is. Ook bij branderige ogen of een troebel zicht is het slim om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Flevoland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 korting op een bril of lenzen. Niet vergeten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De concurrerende huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Bausch & Lomb. Zoek je informatie over varifocale of multifocale lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Lelystad. Deze medewerkers geven goede adviezen en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Indien je een abonnement wenst betaal je vaak tussen de €7,75 tot €45,00 p/maand. Uiteindelijk betaal je circa €255 (op jaarbasis), exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Ook betaal je nog zo’n €15,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Lelystad krijg je betrouwbare tips en adviezen. Daarna kan je de goedkoopste lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Lelystad.

Plaats een reactie