Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Nagele

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Nagele? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje en is een vervanger voor een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Middels lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op dit portaal bieden wij praktische info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je de gegevens van drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Nagele.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, presbyopie, hypermetropie.
 • Een gediplomeerd opticien in Nagele zal een oogmeting doen en analyseert het netvlies en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Samen met de specialist besluit je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Kies dan voor het gemak van online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen bestellen, is dat wel aan te raden?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een fijne lens gevonden? Een groot deel van de Nederlanders gebruiken artikelen van aanbieders zoals Happy Eyes Club. Deze verkopers werken met een aanbod met zowel A-merken als B-merken, gunstige prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In de vergelijker hieronder bieden wij de erkende online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Nagele. Op deze website lees je ook alles over Lenzen leveranciers.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vind contactlenzen winkels in Nagele

Ondervind je hinder van onscherp zicht of pijn in of rondom de ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, handig in gebruik, en ze passen perfect op het oog. In het schema hieronder vind je winkels en drogisterijen in de regio Nagele waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal vergelijk je ook optiekzaken in Ens, Emmeloord, Mastenbroek, Genemuiden en Kamperveen.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatLange Nering 188302 ECEmmeloord
TrekpleisterLange Nering 828302 EEEmmeloord
DA DrogistLangestraat 278281 AEGenemuiden
EtosLange Nering 698302 EBEmmeloord

Plan een oogmeting in Nagele in oktober 2022

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een ervaren contactlensspecialist in Nagele. Na het onderzoek bekijk je samen met de optometrist welke contactlens geschikt zijn voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na deze metingen verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Is dit precies wat je zocht? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de tabel hieronder geven we waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Nagele (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Giethoorn Opticien JSchokkerhaven 98308 PXNagele
Opticien Van HooffLange Nering 98302 EHEmmeloord
Vriesman Opticiens & Optometristen FerLange Nering 518302 EAEmmeloord
Thuis in OptiekColijnlaan 88302 BMEmmeloord
Brouwer Optiek JuwelierLangestraat 128281 ALGenemuiden

Voordelige lenzen kopen in Nagele?

Vergelijk fabrikanten en krijg kortingen van wel 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke soort jij moet dragen wordt bepaald a.d.h.v. jouw persoonlijke leefstijl, sterkte en andere wensen. Voor de kwaliteit van de lens is het onmisbaar dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele ooggezondheid en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals draagtijd, de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe je dagritme eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzentest
  Meestal kun je aanspraak maken op een probeerset. Op die manier kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na het einde van de proefperiode worden je ogen opnieuw opgemeten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kan de aankoop doen bij de optiek, een drogist of bij een online aanbieder als Alensa. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar hebben wel een grotere kans op infecties. Ze worden gefabriceerd met silicon-hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om perfecte zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en gunstige tarieven. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Korte gewenningstijd.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Betaalbaar: al vanaf €7,30 p/maand.

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit PMMA. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Hierom is dat een milieuvriendelijke en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Persoonlijk aangemeten en dus altijd perfect zicht.
 • Optimale levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Ze zijn er al vanaf €115 per contactlens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn goedkoop, hebben een hoog draagcomfort en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een goedkope optie als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook te bestellen als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Te koop vanaf €6,70 (op maandbasis.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens bij jou in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Geschikt voor mensen die snel last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een slimme optie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten circa €25,25 (per 4 weken).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd en zit je veel achter de computer? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies terwijl je slaapt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • De kosten liggen op zo’n €480 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Nagele).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht kan erg wazig zijn, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een specialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €30,50 p/maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Via multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Perfect als je normale zachte lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €15,25 (op maandbasis.
Andere keuzes

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben kun jij uit nog andere opties kiezen. Hieronder lees je meer over diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-nagele-8308

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Hetzelfde verhaal geldt voor Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn private labels van grote fabrikanten als Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. Meer en meer specialisten als Lentiamo werken met hun eigen alternatief voor de dure merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Hiermee kan je zo €265 (op jaarbasis) besparen. Liever toch een A-merk? Bestel dan o.a. Air Optix, Freshlook en Opti-Free. Bekijk ook meer informatie over Nachtlens.

FAQ – Veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Nagele?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een opticien of bij een online specialist. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt leveren ze bestelling gratis aan huis en kost het bezorgen dus geen geld. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. Je pakketjes met lenzen en vloeistof worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Nagele?
In de omgeving werken er allerlei opticiens waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De specialist neemt de sterkte op en onderzoekt de algehele gezondheid van je ogen. Bij de meeste opticiens is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Opticiens bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Nagele in te plannen. Dat is relevant om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de huidige sterkte nog kloppend is. Ook bij branderige ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het aan te raden om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Flevoland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Doorgaans ben je dan gedekt voor €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Opmerking: is deze aanvullende dekking duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dit is niet het geval. De concurrerende huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Johnson & Johnson. Heb je behoefte aan lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Nagele. Zij geven het beste advies en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Indien je een abonnement wenst betaal jij doorgaans tussen de €7,50 en €54,00 (op maandbasis. Voor het hele pakket betaal je circa €290 voor 1 jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Tevens moet je nog rekenen op zo’n €22,00 aan contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Nagele kun je professionele service krijgen. Je kunt vervolgens via internet goedkope lenzen kopen door online prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Noordoostpolder.

Plaats een reactie