Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Marknesse

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Marknesse? Een contactlens is een dunne lens van kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Mede door lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. De positieve effecten zijn er genoeg. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn discreet en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze website kan je aan de slag met praktische informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en check je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Marknesse.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen als presbyopie, verziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
 • Een lokale opticien in Marknesse zal een oogmeting doen en analyseert de algehele conditie van de ogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Met de opticien onderzoek je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen bestellen, waar moet ik op letten?

Heb je recent een oogmeting laten doen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Meer en meer Nederlanders consumenten bestellen online bij lenzen webshops als ContactlensOnline. Deze webshops beschikken over een aanbod met zowel A-merken als B-merken, de laagste prijs en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. Door middel van onze vergelijker check je de beste online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Marknesse. Lees hier ook alles over Maandlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vergelijk contactlenzen winkels in Marknesse

Sta je ook elke dag op met een wazig zicht of pijn in of rondom de ogen? En draag je liever geen bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onzichtbaar, gevoelloos, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. Hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Marknesse waar je goedkope lenzen kunt halen. Op lenzenaanbieding.nl doorzoek je ook oogzorgwinkels in Luttelgeest, Bant, Rutten, Creil en Espel.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatLange Nering 188302 ECEmmeloord
TrekpleisterLange Nering 828302 EEEmmeloord
DA DrogistLangestraat 278281 AEGenemuiden
EtosLange Nering 698302 EBEmmeloord

Afspraak voor een oogmeting in Marknesse in oktober 2022

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen begin je altijd met een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Marknesse. Hierop volgend bespreek je samen met de medewerker welk type lens voldoen aan jouw voorkeur en levensstijl. Na een meting krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het gratis te proberen. Wil je dit voor de lange termijn? Dan kan je ze direct bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de tabel hieronder bekijk je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Marknesse (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Giethoorn Opticien JSchokkerhaven 98308 PXNagele
Opticien Van HooffLange Nering 98302 EHEmmeloord
Vriesman Opticiens & Optometristen FerLange Nering 518302 EAEmmeloord
Thuis in OptiekColijnlaan 88302 BMEmmeloord
Brouwer Optiek JuwelierLangestraat 128281 ALGenemuiden

Voordelige lenzen kopen in Marknesse?

Vergelijk tarieven en profiteer van kortingen tot 34%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welk model aangeraden wordt wordt onderzocht middels je levensstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor een prettige pasvorm van de lens moet er gelet worden op het feit dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door daar rekening mee te houden voorkom je oogirritaties. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. De zoektocht naar de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogmeting
  De opticien controleert de algehele ooggezondheid en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Bespreek onderwerpen zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe je dagritme eruit ziet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Test de lenzen
  Vaak kan je vragen naar een probeerset. Je mag een of meerdere types uitproberen. Na een aantal weken kom je terug voor controle. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt alle benodigdheden kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogist of bij een online speler als Misterspex. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar drogen iets sneller uit. Ze worden gemaakt van silicon-hydrogel. Grote pluspunten zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage tarieven. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €5,10 per maand.

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Het is dus een ecologische en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en zijn betrouwbaar.
 • Prima levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Je betaalt ongeveer €125 per contactlensje.

Maandlenzen: informatie en tips

Het zijn altijd zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn zeer betaalbaar, zuurstofdoorlatend en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Financieel gezien de gunstigste keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Beschikbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Gemiddeld €7,60 (per 30 dagen).

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk gecertificeerde opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: tips en info

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een uitkomst voor lens- en brildragers die snel last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een betaalbare keuze wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten +/- €25,25 p/maand.

Tips & tricks over nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen en zit je veel achter de computer? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Dit type corrigeert jouw ogen als je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €490 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Marknesse).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor personen met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Om dit product te gebruiken moet je naar een erkende opticien.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De kosten liggen op circa €21,00 (op maandbasis.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone maandlenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €17,75 (op maandbasis.
Andere opties

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het volgende lijstje bieden wij de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-marknesse-8316

Besparen met huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Je kunt ook voordelig kopen bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogeheten white labels afkomstig uit grote fabrieken van Cooper Vision maar dan in hun eigen huisstijl. Het grootste deel van de specialisten als Sightful hanteren een kwalitatief goed alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die erg goedkoop zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €285 p/jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Alcon, Blink en Regard. Je kunt hier ook meer lezen over Torische lens.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Marknesse?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzenshop. Vaak is de bezorgservice kosteloos en betaal je dus niets voor de bezorging. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestellingen met oogproducten hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Marknesse?
In de regio kan je kiezen uit veel oogspecialisten waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De specialist doet een oogtest voor de sterkte en controleert de oogdruk en oogspierbalans. In de meeste gevallen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Van plan om ze online te bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Speciaalzaken adviseren om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Marknesse te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de sterkte nog juist is. Ook bij branderige ogen of een terugkerende hoofdpijn is het aan te raden om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Flevoland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Binnen de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Let goed op: is de premie van de polis hoger dan de factuur van de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is wat te kort door de bocht. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan de hoogste eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je speciale lenzen zoals sferische of torische lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Marknesse. Deze medewerkers geven goede adviezen ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Op het moment dat je een handig abonnement wil betaal je tussen de €7,75 tot €42,00 p/maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €270 per 12 maanden, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. In aanvulling daarop betaal je nog zo’n €19,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Marknesse kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Vervolgens kun jij de goedkoopste lenzen scoren door het vergelijken van prijzen bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Noordoostpolder.

Plaats een reactie