Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Morra

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Morra? Een contactlens is een dunne lens van kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door het dragen van lenzen zie je veel meer en veel scherper. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn 100% transparant en je hebt een breder gezichtsveld. Op lenzenaanbieding.nl tref je aanvullende informatie over de verschillende soorten lenzen en vind je adresgegevens van drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Morra.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen zoals hypermetropie, bijziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Morra kan een oogmeting uitvoeren en analyseert het netvlies en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de specialist vergelijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Kies dan voor het gemak van via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Meer en meer Nederlanders lenzendragers dragen producten van webshops als Misterspex. Deze online leveranciers verkopen een groots en divers assortiment, opvallend lage prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder doorzoek je toonaangevende internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Morra. Op deze website lees je ook alles over Weeklens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Morra

Ondervind je hinder van een wazig zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onopvallend, praktisch, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de tabel hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Morra waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal vergelijk je ook oogspecialisten in Lioessens, Anjum, Engwierum, Ee en Oostrum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Morra in april 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Morra. Vervolgens beoordeel je samen met de medewerker welke contactlens aansluit op jouw leefstijl en zicht behoeften. Na een meting bieden ze doorgaans een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de volgende tabel bieden wij winkels voor een (gratis) oogmeting in Morra (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Wijngaarden Oogmeetkundige Praktijk M vanBourboomweg 199112 HKBurdaard
Van Slooten Opticiens Dokkum C.V.Koornmarkt 119101 JNDokkum
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Morra?

Vergelijk kosten en krijg kortingen van wel 25%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke bij jou past is vooral afhankelijk van jouw dagelijks leven, je werk en financiële wensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het van belang dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Op basis daarvan vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een plaatselijke oogspecialist biedt hiervoor advies. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  De opticien controleert de samenwerking tussen je ogen en men meet de sterkte op.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Je moet rekening houden met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de pasvorm, en wat je dagelijks doet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen proberen
  Meestal geeft de opticien een probeerset mee. Zo kan je ze eerst even uitproberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen kom je terug voor een controle-afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt bestellen bij de speciaalzaak, een drogist of bij een online specialist als Drogisterij.net. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar drogen wel iets sneller uit. Ze worden gefabriceerd met een speciale zachte kunststof. Je profiteert van hoge zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de aantrekkelijke prijs. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Korte gewenningstijd.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €7,05 (per 4 weken).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Om die reden is het een duurzame en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Goede levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt zo’n €170 per lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn zeer betaalbaar, zuurstofdoorlatend en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te koop vanaf €7,10 (op maandbasis.

Doe een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de regio en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: tips en info

De daglenzen kunnen 1 dag mee, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een uitkomst voor lens- en brildragers die snel last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een slimme optie als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen +/- €29,25 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens je slaap wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • De kosten zijn ongeveer €450 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Morra).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je hebt troebel zicht, zowel op korte als grote afstand. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een expert.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten liggen op circa €28,50 (op maandbasis.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Een goede oplossing wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €19,50 per maand.
Andere keuzes

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het schema hieronder check je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-morra-9135

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Onder andere Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar dat geldt ook voor DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Doorgaans zijn het private labels afkomstig uit grote fabrieken van Cooper Vision maar dan met hun eigen merk erop. Het grootste deel van de specialisten als Vision Direct kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de dure merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €200 (op jaarbasis) besparen. Liever toch een A-merk? Populaire opties zijn onder andere Proclear, EyeDefinition en Systane. Je kunt hier ook meer lezen over Kleurlens.

FAQ – Veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Morra?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzen webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is de levering aan huis gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De pakketten met ooghulpmiddelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Morra?
In deze buurt werken er voldoende oogspecialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De medewerker neemt de sterkte op en kijkt verder naar de oogdruk en oogspierbalans. In de basis is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Optiekzaken adviseren om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Morra aan te vragen. Dit is belangrijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de lenssterkte nog kloppend is. Ook bij branderige ogen of hoofdpijn is het belangrijk om even te bellen bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Dit is vaak een dekking van zo’n €125 (per 2 jaar). Belangrijk: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is wat te kort door de bocht. Goedkope huismerken van webshops en drogisten voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Heb je behoefte aan lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Morra. Je krijgt daar deskundig advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Zijn lenzen duur?
Als je een abonnement neemt liggen de kosten tussen de €6,75 en €52,00 (op maandbasis. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €295 (op jaarbasis), met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarnaast betaal je per jaar circa €22,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Morra kun jij je goed laten voorlichten. Op basis daarvan kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Noardeast-Fryslân.

Plaats een reactie