Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Moddergat

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Moddergat? Een contactlens is een plastic lensjeen plaats je op je oog. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door het dragen van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Het is een uitkomst voor iedereen. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je hebt een breder gezichtsveld. Op lenzenaanbieding.nl tref je handige informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vergelijk je drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Moddergat.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen zoals presbyopie, myopie, bijziendheid, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een gediplomeerd opticien in Moddergat heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en checkt de oogdruk, oogspierbalans en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de opticien besluit je welke contactlenzen aansluiten op jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je de resultaten van een oogtest en een lens gevonden die bij jou past? Een toenemend aantal Nederlanders dragen producten van specialisten als Drogisterij.net. Deze 100% online aanbieders beschikken over een uitstekend aanbod, gunstige prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In deze lijst hieronder doorzoek je erkende internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Moddergat. Zie ook onze pagina over Kleurlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Moddergat

Heb jij dagelijks last van een wazig zicht of een vervelende hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. Hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Moddergat waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker vind je ook optiekzaken in Wierum, Niawier, Oosternijkerk, Paesens en Morra.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Moddergat in mei 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Moddergat. Als de analyse klaar is overleg je met de optometrist welk model lens aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na een meting krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de volgende tabel geven we op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Moddergat (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Wijngaarden Oogmeetkundige Praktijk M vanBourboomweg 199112 HKBurdaard
Van Slooten Opticiens Dokkum C.V.Koornmarkt 119101 JNDokkum
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden

Goedkope lenzen kopen in Moddergat?

Vergelijk aanbiedingen en bespaar tot maar liefst 27%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welke soort jij moet dragen hangt af vanjouw dagelijks leven, gebruikerswensen en budget. Voor de kwaliteit van de lens is het noodzakelijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door hierop te letten verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het vinden van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogmeting
  Men kijkt hierbij naar de actuele gezondheid van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak je ze wilt dragen, de pasvorm, en jouw leefstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Probeer lenzen uit
  Over het algemeen kun je aanspraak maken op een probeerset. Op deze manier kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een aantal weken volgt er een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiek, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een online webwinkel als Lensonline. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Fabrikanten gebruiken hiervoor een speciale zachte kunststof. Dit artikel wordt aangeraden om uitstekende zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en lage prijzen. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €6,80 per maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. De levensduur is er hoog. Het is dus een milieuvriendelijke en gunstige investering. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Volledig maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Prima levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten liggen zo rond de €135 per contactlens.

Tips & tricks over maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn dun, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn er in veel verschillende soorten en maten. De meest voordelige keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Gemiddeld €6,50 (op maandbasis.

Boek een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, na een dag doe je ze bij het afval. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede optie wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen +/- €29,00 (per 30 dagen).

Nachtlenzen: informatie en tips

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of doe je aan bepaalde sporten? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €495 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Moddergat).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor ogen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel in de verte als dichtbij. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een deskundige.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €26,50 (per 4 weken).

Multifocale lenzen, wat is het?

Door het dragen van multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Het biedt uitkomst als je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €18,00 (maandelijks).
Alternatieven

Los van de eerder genoemde contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In de volgende opsomming bespreken we enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Houdt je lenzen vochtig wanneer je ze niet draagt.
lenzen-winkels-moddergat-9142

Besparen met huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Zoals Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Dat is ook het geval bij Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson maar dan met hun eigen merk erop. De meeste lenzen webshops als Toplenzen beschikken ook over interessante alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die extra voordelig zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €175 korting krijgen per jaar. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Proclear, EasySept en Boston. Klik door voor meer informatie over Lenzen indoen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Moddergat?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een lokale opticien of bij een van de online aanbieders. Vaak is de bezorgservice kosteloos en is de bezorging dus volledig kosteloos. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestellingen met oogproducten kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Moddergat?
In deze gemeente zijn er verschillende specialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogspecialist neemt de sterkte per oog op en analyseert de samenwerking tussen je ogen. In de basis hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Van plan om ze online te bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Opticiens bevelen aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Moddergat te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te kijken of er geen problemen zijn en of de aangeraden lens nog juist is. Ook bij branderige ogen of een vervelende hoofdpijn is het goed even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Friesland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €125 (per 2 jaar). Rekensom: is deze aanvullende dekking duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd en worden dus soms gezien als slechter. Dit is niet het geval. De gunstige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Heb je interesse in sferische of torische lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Moddergat. De metingen daar zijn betrouwbaar en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
In het geval je een abonnement afsluit moet je rekenen op bedragen tussen de €9,25 en €49,00 (op maandbasis. Uiteindelijk betaal je circa €285 voor 1 jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbovenop moet je nog rekenen op zo’n €21,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Moddergat kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen scoren door prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Noardeast-Fryslân.

Plaats een reactie