Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Kollumerpomp

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Kollumerpomp? Een contactlens is een dunne lens van kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Dankzij lenzen zie je veel meer en veel scherper. De positieve effecten zijn er genoeg. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn discreet en ze passen bij elke stijl. Op deze website tref je belangrijke informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Kollumerpomp.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals presbyopie, bijziendheid, verziendheid, hypermetropie, myopie.
 • Een plaatselijke opticien in Kollumerpomp kan een oogmeting uitvoeren en onderzoekt de oogdruk, oogspierbalans en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Met deze vakman overleg je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en wensen.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat wel aan te raden?

Heb jij het voorschrift van je opticien of gebruik je nu al een lens van de winkel? Steeds meer mensen bestellen online bij aanbieders zoals Sightful. Deze verkopers beschikken over een aanbod met zowel A-merken als B-merken, opvallend lage prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder bekijk je erkende internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Kollumerpomp. Lees hier ook alles over Soorten lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Kollumerpomp

Ondervind je hinder van een wazig zicht of een vervelende hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn onzichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de bijgaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in en rondom Kollumerpomp waar je goedkope lenzen kunt vinden. Via onze vergelijker tref je ook speciaalzaken in Augsbuurt, Kollum, Drogeham, Kootstertille en Twijzelerheide.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Kollumerpomp in mei 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gediplomeerde contactlensspecialist in Kollumerpomp. Daarna bespreek je met de optometrist welk van de lenzen past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na deze metingen bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Is dit precies wat je zocht? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de tabel hieronder bekijk je winkels voor een (gratis) oogmeting in Kollumerpomp (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Kroeze OptiekVoorstraat 729291 CLKollum
Dijk Optiek – oogmode & oogzorgLjurkstrjitte 43/A9271 CRDe Westereen
W & B Optiek VOFSwanneblom 19251 TDBurgum
Contactlenzen & Brillen Optiek vd Veen BScSchoolstraat 269251 ECBurgum
Brinksma OptiekSchoolstraat 2/A9251 ECBurgum

Goedkope lenzen kopen in Kollumerpomp?

Vergelijk tarieven en bespaar tot wel 36%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou wordt onderzocht middels je lifestyle, je hobbies en financiën. Bij het uitzoeken van lenzen is het onmisbaar dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Op basis daarvan heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het zoeken naar beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar je gezondheid en de oogdruk en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Er wordt gekeken naar hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw levensstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Test de lenzen
  Meestal kan je vragen naar een probeerset. Op deze manier kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een aantal weken kom je terug voor controle. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je los kopen bij de speciaalzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of bij een internet aanbieder zoals Lentiamo. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Het product bevat silicon-hydrogel. Je profiteert van hoge zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de aantrekkelijke prijs. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Goede pasvorm.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Goedkoop: een abonnement heb je al voor €6,90 (op maandbasis).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Dit maakt het een milieubewuste en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • 100% maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Perfecte levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt ongeveer €155 per lensje.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn niet al te duur, laten voldoende zuurstof door en zijn er in alle soorten en maten. De meest voordelige keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook te bestellen als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Doorgaans €7,45 p/maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek en vind opticiens bij jou in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een uitkomst voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of bepaalde allergieën.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een aanrader wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen +/- €26,50 (maandelijks).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Kamp je met droge en gevoelig ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant als je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €505 per jaar (bij een brillenwinkel in Kollumerpomp).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor een zogeheten cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je ziet onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een gecertificeerd opticien.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten liggen op circa €21,00 (op maandbasis.

Tips en info over multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Handig wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €18,00 (per 4 weken).
Alternatieven

Buiten de hiervoor genoemde opties bieden we nog enkele alternatieven. In onderstaand overzicht check je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-kollumerpomp-9293

Besparen met huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Dit is ook zo bij winkels als DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. Het grootste deel van de lenzenshops als Happy Eyes Club verstrekken goede alternatieven voor de eigen merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Op deze manier kan je zo €215 (op jaarbasis) besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Dailies, Freshlook en Systane. Bekijk ook meer informatie over Multifocale lenzen.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Kollumerpomp?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzenshop. Vaak is de levering aan huis gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen gewoon door de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Kollumerpomp?
In deze gemeente vinden we tal van specialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De deskundige neemt de sterkte per oog op en analyseert de oogdruk. Over het algemeen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Wil je lenzen online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Optiekzaken raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Kollumerpomp op je planning te zetten. Het is noodzakelijk om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de aangeraden lens nog optimaal is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid wordt het aanbevolen om even te bellen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €75 (per 2 jaar). Tip: is de premie van de polis hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat is niet helemaal correct. De gunstige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je sferische of torische lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Kollumerpomp. De metingen daar zijn betrouwbaar en kunnen ze ook op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
In het geval je voor een abonnement kiest liggen de kosten tussen de €8,50 – €49,00 (maandelijks). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €280 per jaar, bij normale maand of daglenzen. In aanvulling daarop komt nog een kostenpost van zo’n €22,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Kollumerpomp kan je een voorschrift laten opstellen. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Noardeast-Fryslân.

Plaats een reactie