Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Noordeloos

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Noordeloos? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door lenzen te gebruiken kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Er zijn veel pluspunten. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn 100% transparant en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op dit portaal kan je aan de slag met praktische informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Noordeloos.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen als presbyopie, bijziendheid, verziendheid, myopie, hypermetropie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Noordeloos kan een oogmeting uitvoeren en onderzoekt de oogdruk en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogspecialist onderzoek je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een lens gevonden die bij jou past? Een grote groep Nederlanders bestellen online bij lenzenshops als Misterspex. Deze 100% online aanbieders hebben een veelzijdig aanbod, de laagste prijs en bieden vaak ook een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel vind je de erkende internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Noordeloos. Op deze website lees je ook alles over Maandlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Noordeloos

Heb je te maken met een wazig zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onopvallend, gevoelloos, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Noordeloos waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op lenzenaanbieding.nl vergelijk je ook speciaalzaken in Hoornaar, Vuren, Dalem, Spijk en Schelluinen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Noordeloos in mei 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Noordeloos. Daarna bekijk je met de oogspecialist welk model lens hoort bij jouw leefstijl en wensen. Na het onderzoek geeft de opticien je een proefsetje mee om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben je overtuigd? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de onderstaande tabel vind je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Noordeloos (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
OOGDALEMDe Linie 264208 DEGorinchem
Hans Anders HoofdkantoorPapland 214206 CKGorinchem
Olympus BrilmodePiazza Center 454204 BRGorinchem
Opti-X Boer RenéLangendijk 514201 CGGorinchem
Weij Optiek-Contactlenzen vdRijksstraatweg 124191 SEGeldermalsen

Goedkope lenzen kopen in Noordeloos?

Vergelijk prijzen en profiteer van kortingen tot 33%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke bij jou past is afhankelijk van je leefstijl, je werk en financiële wensen. Voor de kwaliteit van de lens moet je er op letten dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door deze eigenschap voorrang te geven verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een oogspecialist adviseert je hier verder over. De beste contactlenzen uitzoeken vergt een aantal stappen.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele ooggezondheid en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Er wordt gekeken naar draagtijd, het draagcomfort, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen proberen
  Dikwijls kun je aanspraak maken op een probeerset. Je kunt verschillende soorten gratis proberen. Na een week of 2 wordt alles geëvalueerd. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt bestellen bij de opticien, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een internet aanbieder zoals Lowlens. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Het bestanddeel is een speciale zachte kunststof. Je profiteert van perfecte zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en goedkopere prijzen. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Gunstig geprijsd: bestellen v.a. €6,20 (per 4 weken).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Het is dus een duurzame en betaalbaar alternatief. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Volledig maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Lange levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €155 per lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Het betreft zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn dun, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Financieel gezien de gunstigste keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Tevens als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Gemiddeld €5,70 (maandelijks).

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in de regio en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, na een dag doe je ze bij het afval. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Ideaal voor mensen die snel last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Een leuk pluspunt is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten +/- €25,50 (maandelijks).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Snel last van droge ogen of heb je last van hooikoorts? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Je betaalt ongeveer €460 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Noordeloos).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dat heeft te maken met het feit dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je hebt troebel zicht, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een deskundige.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar enigszins ovaal).
 • De kosten liggen op circa €27,50 (op maandbasis.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Handig wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €18,25 (op maandbasis.
Andere keuzes

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben is er nog veel meer keuze. In het overzicht hierna tref je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-noordeloos-4225

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Zoals Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar je kunt ook terecht bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn private labels van grote fabrikanten als Alcon echter dan met een custom merknaam. Veel webwinkels als Toplenzen hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de dure merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Op deze manier kan je zo €175 p/jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere PureVision, Clariti en Renu. Klik door voor meer informatie over Torische lenzen.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Noordeloos?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzen webshop. Over het algemeen levert de shop de order gratis uit en is de bezorging dus volledig kosteloos. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De lenzen en de vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Noordeloos?
In deze streek vinden we diverse oogspecialisten waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogexpertdoet een oogtest voor de sterkte en onderzoekt het netvlies. Vaak is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Speciaalzaken bevelen aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Noordeloos te laten doen. Dit raden ze aan om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte nog juist is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het aan te raden om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Met de verplichte basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €75 per jaar. Advies: betaal je meer premie voor de aanvullende polis in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De concurrerende huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge regelgeving en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Johnson & Johnson. Heb je interesse in nacht- of torische lenzen. Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Noordeloos. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Wanneer je voor een abonnement kiest betaal je vaak tussen de €8,25 en €58,00 (per 4 weken). Uiteindelijk betaal je circa €240 voor 1 jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Ook betaal je nog zo’n €21,00 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Noordeloos kun je professionele service krijgen. Met die resultaten kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door online prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Molenlanden.

Plaats een reactie