Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hoornaar

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Hoornaar? Een contactlens is een dunne plastic lens en is een vervanger voor een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door lenzen te gebruiken zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Steeds meer mensen kiezen ervoor. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op lenzenaanbieding.nl vind je meer info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en bekijk je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Hoornaar.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen als verziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, presbyopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Hoornaar voert de oogmeting uit en bekijkt de oogdruk, oogspierbalans en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Gezamenlijk met deze opticien kies je welke contactlenzen het beste passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en een fijne lens gevonden? Steeds meer lenzendragers dragen producten van lenzen webshops als LensExpress. Deze verkopers bieden een uitstekend aanbod, veel lagere prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel informeren we je over de beste internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Hoornaar. Lees hier ook alles over Weeklenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Hoornaar

Ondervind je hinder van onscherp zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je nog niet aan een bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn discreet, duurzaam, en vormen geen belemmering bij het sporten. In de bijgaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de regio Hoornaar waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker doorzoek je ook oogzorgwinkels in Vuren, Dalem, Spijk, Schelluinen en Buurmalsen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Hoornaar in april 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is het nodig om een oogtest te laten doen door een contactlensspecialist in Hoornaar. Bij de volgende stap bespreek je met de medewerker welk model lens geschikt zijn voor jouw voorkeur en levensstijl. Na dit gesprek ontvang je meestal een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben je tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de tabel hieronder vergelijk je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Hoornaar (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
OOGDALEMDe Linie 264208 DEGorinchem
Hans Anders HoofdkantoorPapland 214206 CKGorinchem
Olympus BrilmodePiazza Center 454204 BRGorinchem
Opti-X Boer RenéLangendijk 514201 CGGorinchem
Weij Optiek-Contactlenzen vdRijksstraatweg 124191 SEGeldermalsen

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Hoornaar?

Vergelijk winkels en profiteer van kortingen tot 27%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke bij jou past wordt duidelijk als we kijken naar je leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor een goede werking van de lens is het onmisbaar dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een lokale oogspecialist biedt hiervoor advies. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  De onderzoeker analyseert je gezondheid en de oogdruk en men meet de sterkte op.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Bespreek onderwerpen zoals draagtijd, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw leefstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen uitproberen
  In de regel kun je aanspraak maken op een probeerset. Op deze manier kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na de proefperiode kom je terug voor controle. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de opticien, een drogisterij of bij een webshop als Lentiamo. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar hebben wel een grotere kans op infecties. Worden vervaardigd uit bio-compatible materiaal. Ze worden gekenmerkt door prettige zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en lage prijzen. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Betaalbaar: je bestelt ze vanaf €7,60 (maandelijks).

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Hierom is dat een milieubewuste en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Persoonlijk aangemeten en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Perfecte levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • De kosten zijn gemiddeld €150 per individuele lens.

Maandlenzen: informatie en tips

Dit is het type zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, zuurstofdoorlatend en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Financieel gezien de gunstigste keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te koop vanaf €6,75 per maand.

Boek een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in jouw omgeving en laat je ogen goed onderzoeken

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Ideaal voor lens- en brildragers die snel last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of gewoon houden van gemak.

 • Een positief aspect hiervan is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een goede optie wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen circa €25,50 (maandelijks).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn jouw ogen snel droog en zit je veel achter de computer? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Je betaalt ongeveer €460 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Hoornaar).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor een zogeheten cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Het zicht is vertroebeld of vervormd, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een goede oogspecialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €20,50 (op maandbasis.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Via multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Perfect als je gewone maandlenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €15,50 (op maandbasis.
Andere keuzes

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben kun jij uit nog andere opties kiezen. In het volgende lijstje tref je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-hoornaar-4223

Via internet huismerk lenzen bestellen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Bijvoorbeeld Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar je kunt ook terecht bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. We noemen dit ook wel private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Bausch & Lomb met hun eigen label erop. De meeste webwinkels als Happy Eyes Club werken met hun eigen alternatief voor de eigen merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Hiermee kan je zo €245 (op jaarbasis) besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Proclear, Ultra en Regard. Je kunt hier ook meer lezen over Kleurlenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Hoornaar?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een lokale opticien of bij een lenzenshop. Doorgaans is de bezorgservice kosteloos en betaal je dus niets voor de bezorging. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen passen gewoon in jouw brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Hoornaar?
In deze buurt werken er diverse speciaalzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De vakman bekijkt welke sterkte je nodig hebt en analyseert de actuele gezondheid van de ogen. Doorgaans is de oogtest inbegrepen. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Opticiens vragen om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Hoornaar aan te vragen. Dit is belangrijk om te zien of alles nog naar wens is en of de aangeraden lens nog goed is. Ook bij snel vermoeide ogen of een vervelende hoofdpijn is het goed binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 korting op een bril of lenzen. Tip: is de uitgebreide polis duurder dan de factuur van de opticien? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager en worden dus soms gezien als slechter. Die conclusie is niet helemaal juist. De concurrerende huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Draag je varifocale of multifocale lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Hoornaar. Zij geven het beste advies en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Wanneer je een handig abonnement wil betaal jij doorgaans tussen de €8,00 – €59,00 (maandelijks). Gemiddeld betaal je zo’n €245 (op jaarbasis), exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarnaast betaal je nog zo’n €21,00 aan contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Hoornaar krijg je betrouwbare tips en adviezen. Op basis daarvan kan je voordelig online lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Molenlanden.

Plaats een reactie