Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Sint Hubert

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Sint Hubert? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Ze drijven op het traanvocht. Door middel van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. De voordelen zijn groot. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze website kan je aan de slag met handige informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en bekijk je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Sint Hubert.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen als myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, verziendheid, presbyopie.
 • Een opgeleide opticien in Sint Hubert beschikt over apparatuur voor een oogmeting en checkt het netvlies en de huidige afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de vakman kijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb je de resultaten van een oogtest en een lens gevonden die bij jou past? Meer en meer Nederlanders lenzendragers bestellen online bij discounters als LensExpress. Deze online shops bieden een zeer groot assortiment, aantrekkelijke prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In onderstaande lijst bieden wij populaire internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Sint Hubert. Bekijk ook onze informatie over Nacht lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vind contactlenzen winkels in Sint Hubert

Heb jij dagelijks last van een beperkt gezichtsveld of een vervelende hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn discreet, zeer handig, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de onderstaande tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Sint Hubert waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website vind je ook speciaalzaken in Langenboom, Mill, Rijkevoort-De Walsert, Rijkevoort en Wanroij.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatMarkt 335451 BSMill
TrekpleisterMaasburg 255431 BRCuijk
DA DrogistMolenstraat 215431 BWCuijk
EtosMarkt 155451 BSMill

Oogmeting in Sint Hubert in oktober 2022

Als jij gaat starten met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Sint Hubert. Hierop volgend overleg je met de medewerker welke soort lens hoort bij jouw voorkeur en levensstijl. Na de oogopname krijg je vaak een proefsetje mee naar huis zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Wil je dit voor de lange termijn? Je kunt ze dan direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de onderstaande lijst vergelijk je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Sint Hubert (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Juwelier Optiek VerlindenPastoor Jacobsstraat 345454 GNSt Hubert
Hulzink Wijchen BVBurgemeester Thijssenstr 145437 AWBeers nb
Stoks OptiekMolenstraat 385431 BXCuijk
Franssen OptiekKerkstraat 11/A5427 BABoekel
Hermans OptiekBinderseind 295421 CHGemert

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Sint Hubert?

Vergelijk leveranciers en krijg kortingen van wel 35%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt met name af van je lifestyle, gebruikerswensen en budget. Voor het selecteren van de juiste lens moet je er op letten dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een vakkundig oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het vinden van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar de actuele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Houdt vooral rekening met hoe vaak je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw levensstijl (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Test de lenzen
  Doorgaans ontvang je een probeerset. Zodoende kan je ze eerst even uitproberen. Na 2 -4 weken worden je ogen opnieuw opgemeten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt een bestelling plaatsen bij de brillenwinkel, een drogisterij of via een online speler als Vision Direct. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Ze worden gefabriceerd met een speciale zachte kunststof. Je profiteert van hoge zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de lage prijzen. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Betaalbaar: online vind je ze al voor €5,05 (maandelijks).

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen bestaan uit harder kunststof. Je kunt er een lange tijd van genieten. Het is dus een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Persoonlijk aangemeten waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Hoge levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €165 voor één lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn niet al te duur, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een goedkope optie wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook verkrijgbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Doorgaans €6,95 p/maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek lokale opticiens en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een uitkomst voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of gewoon houden van gemak.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten plus minus €27,50 (op maandbasis.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of doe je aan bepaalde sporten? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je slaapt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €515 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Sint Hubert).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je hebt troebel zicht, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een oogdeskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De kosten liggen op circa €21,50 (per 30 dagen).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door het dragen van multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Een goede oplossing wanneer je enkelvoudige lenzen draagt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €15,00 (maandelijks).
Alternatieven

Naast de meest gekozen contactlenzen heb je nog meer keuze. In het overzicht hierna bieden wij enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-sint-hubert-5454

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Je kunt ook voordelig kopen bij Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Doorgaans zijn het private labels van bekende fabrikanten als Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. De meeste aanbieders zoals Alensa kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de dure merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €270 p/jaar besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Kies dan voor Acuvue, Biomedics en Regard. Je kunt hier ook meer lezen over Zachte lenzen.

Veelgestelde vragen over lenzen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Sint Hubert?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Over het algemeen wordt de bestelling gratis geleverd en betaal je dus niets voor de bezorging. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestellingen met oogproducten worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar doe ik een oogtest in Sint Hubert?
In deze streek werken er tal van opticiens waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De vakman doet een oogtest voor de sterkte en checkt de actuele gezondheid van de ogen. Bij de meeste opticiens is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Speciaalzaken adviseren om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Sint Hubert te laten uitvoeren. Dat is relevant om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de aangeraden lens nog correct is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het verstandig om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Deze polissen bieden vaak €100 per 3 jaar. Opmerking: betaal je meer premie voor de aanvullende polis in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is niet helemaal correct. Betaalbare huismerken van webshops en drogisten voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je speciale lenzen zoals torische of multifocale lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Sint Hubert. Zij geven het beste advies en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Zodra een abonnement neemt liggen de kosten tussen de €7,75 – €45,00 per maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €250 voor 1 jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbij moet je nog rekenen op zo’n €19,00 aan contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Sint Hubert krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met hun oogmeting kun je de voordeligste lenzen online bestellen door het type online te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Mill en Sint Hubert.

Plaats een reactie