Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Mill

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Mill? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Mede door lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Je zult er veel baat bij hebben. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn 100% transparant en je hebt geen last van een beslagen bril. Via onze vergelijker lees je aanvullende info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we shops en opticiens die lenzen bezorgen in Mill.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen als bijziendheid, verziendheid, myopie, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een plaatselijke opticien in Mill kan een oogmeting uitvoeren en bekijkt het gezichtsvermogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • In overeenstemming met de vakman onderzoek je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb jij jouw voorschrift in handen en een lens gevonden die bij jou past? Meer en meer Nederlanders kiezen voor het gemak van webwinkels als LensExpress. Deze verkopers hebben het beste assortiment, gunstige prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. Middels onze vergelijker bekijk & vergelijk je de erkende online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Mill. Op deze website lees je ook alles over Soorten lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vind contactlenzen winkels in Mill

Sta je ook elke dag op met wazig zien of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je nog niet aan een bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, zeer handig, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In het onderstaande overzicht zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Mill waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze pagina zoek je ook optieken in Rijkevoort-De Walsert, Rijkevoort, Wanroij, Landhorst en Haps.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatMarkt 335451 BSMill
TrekpleisterMaasburg 255431 BRCuijk
DA DrogistMolenstraat 215431 BWCuijk
EtosMarkt 155451 BSMill

Boek een afspraak voor een oogmeting in Mill in oktober 2022

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Mill. Hierop volgend bekijk je met de medewerker welk model lens aansluit op jouw ogen, budget en leefstijl. Na de oogopname verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Wil je dit voor de lange termijn? Je kunt ze dan direct bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de onderstaande lijst bekijk je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Mill (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hulzink Wijchen BVBurgemeester Thijssenstr 145437 AWBeers nb
Stoks OptiekMolenstraat 385431 BXCuijk
Franssen OptiekKerkstraat 11/A5427 BABoekel
Hermans OptiekBinderseind 295421 CHGemert
Frank Verbeek Opticien/JuwelierKerkstraat 19/B5411 CJZeeland

Voordelige lenzen bestellen in Mill?

Vergelijk kosten en vind kortingen tot wel 25%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou hangt met name af van je levensstijl, je werk en financiële wensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het belangrijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door deze eigenschap voorrang te geven verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een lokale oogspecialist kan je hierbij helpen. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Houdt vooral rekening met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe intensief je leeft (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen proberen
  Meestal zul je een probeerset ontvangen. Op deze manier kan je ze eerst even uitproberen. Na de proefperiode deel je jouw persoonlijke ervaringen. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt alle benodigdheden kopen bij de opticien, een drogisterij of via een online webwinkel als Toplenzen. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar drogen wel iets sneller uit. Ze worden gemaakt van hydrogel. Je profiteert van optimale zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en goedkopere prijzen. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Voordelig: ze zijn er al voor slechts €7,05 (per 4 weken).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Hierom is dat een milieuvriendelijke en gunstige investering. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Goede levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Je betaalt ongeveer €150 voor één lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

We hebben het hier over zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn dun, zuurstofdoorlatend en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Tevens als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te bestellen vanaf €7,45 (per 30 dagen).

Boek een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de regio en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, ‘s avonds gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Geschikt voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerd en/of rode ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een betaalbare keuze wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen plus minus €27,50 (per 4 weken).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of doe je aan bepaalde sporten? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €505 per jaar (bij een brillenwinkel in Mill).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel dichtbij als in de verte. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een deskundige.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten liggen op circa €24,50 p/maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone maandlenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €19,25 per maand.
Andere mogelijkheden

Los van de gangbare contactlenzen is er nog veel meer keuze. In het schema hieronder vind je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-mill-5451

Besparen met huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Onder andere Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar ook deDA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Ze maken deze producten niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. Veel webshops als Toplenzen hanteren een kwalitatief goed alternatief voor dure merkproducten van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Zo kan je tot wel €270 p/jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Acuvue, Blink en Aosept. Bekijk ook meer informatie over Multifocale lenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Mill?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzenshop. Doorgaans levert de shop de order gratis uit en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestelde artikelen kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Mill?
In de regio vinden we verschillende opticiens waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De deskundige neemt de sterkte op en bekijkt de algehele gezondheid van de ogen. Doorgaans is deze oogtest gratis. Van plan om ze online te bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Optiekzaken adviseren om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Mill te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te zien of alles nog naar wens is en of de huidige sterkte nog optimaal is. Ook bij branderige ogen of een vervelende hoofdpijn is het verstandig om even te bellen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Met de verplichte basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €125 (per 2 jaar). Belangrijk: is de uitgebreide polis duurder dan de kosten van de lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Die conclusie is niet helemaal juist. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Mill. De metingen daar zijn betrouwbaar en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Hoe duur zijn lenzen?
Als je een abonnement aanvraagt betaal je tussen de €6,25 en €44,00 (per 4 weken). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €240 voor 1 jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Bovendien moet je nog rekenen op zo’n €17,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Mill kan je een voorschrift laten opstellen. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen bestellen door prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Mill en Sint Hubert.

Plaats een reactie