Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Rijkevoort

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Rijkevoort? Een contactlens is een dunne plastic lens die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Ze drijven op het traanvocht. Door gebruik te maken van lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. De voordelen zijn groot. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn onzichtbaar voor anderen en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op lenzenaanbieding.nl bekijk je handige info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vergelijk je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Rijkevoort.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals verziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, myopie.
 • Een betrouwbare opticien in Rijkevoort zal een oogmeting doen en onderzoekt de algehele gezondheid van je ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogspecialist kijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb je recent een oogmeting laten doen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Steeds meer lenzendragers laten hun bestelling bezorgen door aanbieders zoals Drogisterij.net. Deze online shops werken met een groots en divers assortiment, aantrekkelijke prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Met behulp van onze vergelijker vind je populaire online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Rijkevoort. Op deze website lees je ook alles over Opticiens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

De beste contactlenzen winkels in Rijkevoort

Ondervind je hinder van een verminderd zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet waarneembaar, duurzaam, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de tabel hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Rijkevoort waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker vergelijk je ook oogspecialisten in Wanroij, Landhorst, Haps, Oeffelt en Linden.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatKorte Molenstraat 75431 DTCuijk
TrekpleisterMaasburg 255431 BRCuijk
DA DrogistMolenstraat 215431 BWCuijk
EtosMarktstraat 285401 GHUden

Plan een oogmeting in Rijkevoort in september 2022

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Rijkevoort. Als de analyse klaar is bespreek je met de oogdeskundige welk van de lenzen het beste aansluit op jouw ogen, budget en leefstijl. Na de analyse bieden ze doorgaans een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de tabel hieronder geven we winkels voor een (gratis) oogmeting in Rijkevoort (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hulzink Wijchen BVBurgemeester Thijssenstr 145437 AWBeers nb
Stoks OptiekMolenstraat 385431 BXCuijk
Franssen OptiekKerkstraat 11/A5427 BABoekel
Hermans OptiekBinderseind 295421 CHGemert
Frank Verbeek Opticien/JuwelierKerkstraat 19/B5411 CJZeeland

De goedkoopste lenzen bestellen in Rijkevoort?

Vergelijk tarieven en bestel met kortingen oplopend tot 20%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welk model aangeraden wordt is met name afhankelijk van je leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een goede werking van de lens is het onmisbaar dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door daar rekening mee te houden verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gediplomeerde oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het zoeken naar beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  De onderzoeker analyseert oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en jouw leefstijl (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen uitproberen
  Meestal geeft de opticien een probeerset mee. Zodoende kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na 2 -4 weken bespreek je samen de resultaten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kan de aankoop doen bij de optiekzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een online webwinkel als Toplenzen. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar absorberen meer viezigheid. Het product bevat zacht polymeer (kunststof). Je profiteert van fijne zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage tarieven. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: al vanaf €6,50 (op maandbasis).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Dit maakt het een duurzame en goedkope optie. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Optimale levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt ongeveer €200 voor één lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Dit is het type zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn goedkoop, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. De meest voordelige keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Ongeveer €7,30 per maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de buurt en start met een oogonderzoek.

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, daarna gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Geschikt voor iedereen die tegen dingen aanlopen als pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Een leuk pluspunt is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een slimme optie als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Tarieven plus minus €27,50 (maandelijks).

Nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of zwem je geregeld? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • De kosten zijn ongeveer €450 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Rijkevoort).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij ogen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel op korte als grote afstand. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een specialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar ellipsvormig).
 • De tarieven zijn plus minus €27,50 (per 4 weken).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €15,50 (maandelijks).
Andere mogelijkheden

Naast de meest gekozen contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In de volgende opsomming bekijk je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Houdt je lenzen vochtig wanneer je ze niet draagt.
lenzen-winkels-rijkevoort-5447

Besparen met huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Hetzelfde verhaal geldt voor Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels van bekende fabrikanten als Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Steeds meer lenzenshops als Alensa verstrekken goede alternatieven voor de dure merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €115 aan besparing realiseren per jaar. Liever toch een A-merk? Kies dan voor Proclear, Blink en Opti-Free. Lees ook meer informatie over Weeklenzen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Rijkevoort?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een van de online aanbieders. Doorgaans levert de shop de order gratis uit en betaal je dus niets voor de bezorging. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De lenzen en de vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Rijkevoort?
In de omgeving zitten allerlei specialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogspecialist neemt de sterkte per oog op en bekijkt de oogdruk. Over het algemeen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je de bestelling online plaatsen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Speciaalzaken adviseren om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Rijkevoort aan te vragen. Het is noodzakelijk om te kijken of er geen problemen zijn en of de aangeraden lens nog correct is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een vervelende hoofdpijn is het goed binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €300 (per 2 jaar). Let goed op: is deze aanvullende dekking duurder dan de kosten van de lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Toch is dat niet de realiteit. De concurrerende huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en worden meestal ook gewoon gemaakt door Cooper Vision. Zoek je informatie over nacht- of torische lenzen. Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Rijkevoort. Deze medewerkers geven goede adviezen ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat kost een lenzen abonnement?
Zodra een abonnement neemt moet je rekenen op bedragen tussen de €5,25 – €43,00 (per 4 weken). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €265 voor een jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. In aanvulling daarop heb je de kosten van zo’n €23,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in Rijkevoort krijg je extra goede voorlichting. Vervolgens kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door het type online te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Boxmeer.

Plaats een reactie