Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Zwaagdijk-Oost

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Zwaagdijk-Oost? Een contactlens is een slim stukje kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Mede door lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je hebt een breder gezichtsveld. Op lenzenaanbieding.nl bieden wij aanvullende info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vind je de gegevens van drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Zwaagdijk-Oost.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen als hypermetropie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, bijziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Zwaagdijk-Oost heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en checkt het netvlies en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de specialist overleg je welke contactlenzen goed passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je recent een oogmeting laten doen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een grote groep lenzendragers bestellen via het internet bij lenzen webshops als Lentiamo. Deze verkopers werken met een groots en divers assortiment, veel lagere prijzen en een scherp geprijsd huismerk. Met behulp van onze vergelijker doorzoek je professionele online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Zwaagdijk-Oost. Lees ook meer informatie over Kindvriendelijke lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Zwaagdijk-Oost

Heb je last van een wazig zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk te onderhouden, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de onderstaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Zwaagdijk-Oost waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site bekijk je ook speciaalzaken in Midwoud, Oostwoud, Twisk, Opperdoes en De Weere.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Zwaagdijk-Oost in april 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Zwaagdijk-Oost. Na deze oogtest bespreek je met de opticien welk type contactlens geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na een meting bieden ze doorgaans een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Bevalt het? In dat geval kan je ze meteen bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In deze tabel bekijk je adressen voor een (gratis) oogmeting in Zwaagdijk-Oost (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
J M WilgenkampNieuwstraat 521671 BEMedemblik
Schilperoort Optiek ServiceZuideinde 471657 EEAbbekerk
Osinga OptiekVijverhof 51633 DSAvenhorn
Contact-Optiek BVKleine Noord 91621 JDHoorn nh
Brilservice JansGouw 261621 HBHoorn nh

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Zwaagdijk-Oost?

Vergelijk aanbieders en bestel met kortingen oplopend tot 30%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou hangt vooral af van je leefstijl, je hobbies en financiën. Voor een prettige pasvorm van de lens is het onmisbaar dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Op die manier heb je veel minder kans op droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. De zoektocht naar de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogmeting
  Er wordt gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt rekening gehouden met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw dagelijks leven (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzentest
  In de meeste gevallen kun je aanspraak maken op een probeerset. Zo kan je eerst kijken hoe het bevalt. Wanneer de proefperiode is afgelopen kom je terug voor een controle-afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een internet aanbieder zoals Toplenzen. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar drogen iets sneller uit. Het bestanddeel is silicon-hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om fantastische zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de beperkte kosten. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Uiterst comfortabel.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: een abonnement heb je al voor €5,20 (op maandbasis).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daardoor is het een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Worden op maat gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Lange levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten zijn gemiddeld €180 per individuele lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn dun, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbaar alternatief wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook te bestellen als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te bestellen vanaf €5,20 (per 4 weken).

Start met een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in jouw omgeving en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, ‘s avonds gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een goed product voor mensen die regelmatig last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een slimme optie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten +/- €27,25 (op maandbasis.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of heb je last van hooikoorts? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Je ogen worden gecorrigeerd als je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Het is wel iets duurder, circa €475 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Zwaagdijk-Oost).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn bedacht voor ogen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel in de verte als dichtbij. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een erkende opticien.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten liggen op circa €26,50 per maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Ideaal als je normale zachte lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €19,00 (per 30 dagen).
Alternatieven

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben is er nog veel meer keuze. In het volgende lijstje lees je meer over nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-zwaagdijk-oost-1682

Via internet huismerk lenzen bestellen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar je kunt ook terecht bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels van bekende fabrikanten als Alcon maar dan met hun eigen merk erop. Het grootste deel van de online aanbieders als ContactlensOnline verstrekken goede alternatieven voor de eigen merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €315 aan besparing realiseren per jaar. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Air Optix, Freshlook en Renu. Op deze website lees je ook alles over Lenzen vergelijken.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Zwaagdijk-Oost?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Doorgaans leveren ze bestelling gratis aan huis en zijn er geen bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestelde artikelen passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Zwaagdijk-Oost?
In deze gemeente vinden we diverse brillen- en lenzenwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De specialist meet nauwkeurig de sterkte op en controleert de algehele gezondheid van de ogen. Bij veel winkels is deze eerste oogtest helemaal gratis. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Speciaalzaken raden aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Zwaagdijk-Oost in te plannen. Dat is relevant om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de aangeraden lens nog goed is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het verstandig om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €300 (per 2 jaar). Opmerking: is deze aanvullende dekking duurder dan de kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is wat te kort door de bocht. De scherp geprijsde huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je nacht- of torische lenzen. Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Zwaagdijk-Oost. Je krijgt daar deskundig advies en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Hoe duur zijn lenzen?
Indien je voor een abonnement kiest zitten de standaard kosten zo tussen de €6,50 tot €45,00 (op maandbasis. Alles bij elkaar betaal je zo’n €265 voor 1 jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarnaast betaal je nog zo’n €16,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Zwaagdijk-Oost krijg je betrouwbare tips en adviezen. Vervolgens kun jij de goedkoopste lenzen scoren door de prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Medemblik.

Plaats een reactie