Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Midwoud

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Midwoud? Een contactlens is een plastic lensjeter vervanging van een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door lenzen te gebruiken zie je veel scherper en een stuk stabieler. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze site vind je praktische informatie over de verschillende soorten lenzen en vind je adresgegevens van winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Midwoud.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen als bijziendheid, verziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een gediplomeerd opticien in Midwoud biedt de optie voor een oogmeting en bekijkt de algehele conditie van de ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de contactlensspecialist vergelijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een lens gevonden die bij jou past? Een toenemend aantal lenzendragers kopen online bij aanbieders zoals Lowlens. Deze verkopers bieden een uitstekend aanbod, opvallend lage prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In de vergelijker hieronder bieden wij de deskundige internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Midwoud. Lees ook meer informatie over Prijzen contactlezen?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Midwoud

Zoek jij een oplossing voor een matig zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onopvallend, ongevoelig, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In het onderstaande overzicht bekijk je winkels en drogisterijen in en rondom Midwoud waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website vind je ook optiekzaken in Oostwoud, Twisk, Opperdoes, De Weere en Lambertschaag.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Midwoud in april 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een vakkundige contactlensspecialist in Midwoud. Hierna bekijk je samen met de opticien welk type contactlens geschikt is voor jouw situatie en leefstijl. Na een meting krijg je vaak een proefsetje mee naar huis zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Werkt dit voor jou? Vaak kan je ze meteen meenemen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In het schema hieronder bieden wij opticiens voor een (gratis) oogmeting in Midwoud (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
J M WilgenkampNieuwstraat 521671 BEMedemblik
Schilperoort Optiek ServiceZuideinde 471657 EEAbbekerk
Osinga OptiekVijverhof 51633 DSAvenhorn
Contact-Optiek BVKleine Noord 91621 JDHoorn nh
Brilservice JansGouw 261621 HBHoorn nh

Betaalbare lenzen bestellen in Midwoud?

Vergelijk webwinkels en krijg kortingen van wel 22%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt af vanje levensstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor de kwaliteit van de lens is het belangrijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een plaatselijke oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar je gezondheid en de oogdruk en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw dagelijks leven (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Test de lenzen
  Vaak geeft de opticien een probeerset mee. Je kunt verschillende soorten gratis proberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt worden je ogen opnieuw opgemeten. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kan de aankoop doen bij de brillenwinkel, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een online specialist als Sightful. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar hebben wel een grotere kans op infecties. Fabrikanten gebruiken hiervoor bio-compatible materiaal. De voordelen zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en gunstige tarieven. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Af te wisselen met bril.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Voordelig: al vanaf €6,80 p/maand.

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Het is dus een duurzame en goedkope optie. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Goede levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Ze zijn er al vanaf €135 voor één lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn niet al te duur, zuurstofdoorlatend en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbare keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Gemiddeld €7,60 (op maandbasis.

Doe een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: tips en info

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een uitkomst voor lens- en brildragers die snel last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Prijzen plus minus €27,25 per maand.

Nachtlenzen

Snel last van droge ogen of doe je aan bepaalde sporten? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €505 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Midwoud).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een specialist.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De kosten liggen op circa €26,00 (per 4 weken).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Een goede oplossing wanneer je enkelvoudige lenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €18,25 p/maand.
Andere opties

Buiten de hiervoor genoemde opties kun jij uit nog andere opties kiezen. In het schema hieronder vind je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-midwoud-1679

Besparen met huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Dit zijn onder andere Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Hetzelfde verhaal geldt voor Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Doorgaans zijn het private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. Het grootste deel van de discounters als Lowlens verstrekken goede alternatieven voor de dure merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Hiermee kan je zo €120 korting krijgen per jaar. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Acuvue, Clariti en Renu. Op deze website lees je ook alles over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Midwoud?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online aanbieder. Steeds vaker leveren ze bestelling gratis aan huis en kost het bezorgen dus geen geld. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De lenzen en de vloeistof passen in de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Midwoud?
In de regio kan je kiezen uit voldoende oogspecialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De vakman bekijkt welke sterkte je nodig hebt en bekijkt de algehele gezondheid van de ogen. In de meeste gevallen is deze oogtest gratis. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Oogspecialisten raden aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Midwoud te laten doen. Het is noodzakelijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de lenssterkte nog kloppend is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of andere oogproblemen wordt het aanbevolen om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
In de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 korting op een bril of lenzen. Rekensom: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Toch is dat niet de realiteit. Voordelige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan de hoogste eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Alcon. Ga je overstappen naar sferische of torische lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Midwoud. Je krijgt daar deskundig advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat zijn de kosten van lenzen?
In het geval je een abonnement wenst zitten de standaard kosten zo tussen de €6,75 tot €60,00 (maandelijks). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €220 voor een jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarbij heb je de kosten van zo’n €17,50 voor de contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Midwoud krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met die resultaten kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Medemblik.

Plaats een reactie