Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oostwoud

Wil jij goedkope lenzen kopen in Oostwoud? Een contactlens is een dunne lens van kunststof die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Dankzij lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Er zijn veel pluspunten. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op onze lenzen-vergelijker bieden wij praktische info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je de gegevens van shops en opticiens die lenzen bezorgen in Oostwoud.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Een uitkomst bij oogproblemen als hypermetropie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, myopie.
 • Een opgeleide opticien in Oostwoud voert de oogmeting uit en kijkt naar het gezichtsvermogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogdeskundige kijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Steeds meer contactlensdragers kopen online bij lenzen webshops als Vision Direct. Deze online specialisten bieden een groots en divers assortiment, gunstige prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel vergelijk je professionele online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Oostwoud. Op deze website lees je ook alles over Gratis lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Oostwoud

Heb je last van slecht zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet zichtbaar, zeer handig, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. Hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in en rondom Oostwoud waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op lenzenaanbieding.nl vergelijk je ook optieken in Twisk, Opperdoes, De Weere, Lambertschaag en Abbekerk.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Oostwoud in mei 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is het nodig om een oogtest te laten doen door een ervaren contactlensspecialist in Oostwoud. Vervolgens bespreek je met de opticien welke contactlens aansluit op jouw leefstijl en zicht behoeften. Na het onderzoek geeft de opticien je een proefsetje mee om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben je overtuigd? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de bijgaande tabel bekijk je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Oostwoud (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
J M WilgenkampNieuwstraat 521671 BEMedemblik
Schilperoort Optiek ServiceZuideinde 471657 EEAbbekerk
Osinga OptiekVijverhof 51633 DSAvenhorn
Contact-Optiek BVKleine Noord 91621 JDHoorn nh
Brilservice JansGouw 261621 HBHoorn nh

Lenzen kopen en laten bezorgen in Oostwoud?

Vergelijk fabrikanten en profiteer van kortingen tot 36%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt onderzocht middels je lifestyle, je hobbies en financiën. Voor het draagcomfort van de lens is het belangrijk dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo heb je veel minder kans op droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. De beste contactlenzen uitzoeken is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  De opticien controleert de samenwerking tussen je ogen en men meet de sterkte op.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Houdt vooral rekening met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van je ogen, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzentest
  Meestal zul je een probeerset ontvangen. Je kunt een of meerdere types uitproberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt wordt alles geëvalueerd. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je kopen bij de brillenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een online speler als Drogisterij.net. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar hebben wel een grotere kans op infecties. Het product bevat hydrogel. Ze worden gekenmerkt door perfecte zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de goedkope tarieven. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Gaan lang mee.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Betaalbaar: al vanaf €6,60 (per 30 dagen).

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Dit maakt het een duurzame en betaalbaar alternatief. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Persoonlijk aangemeten en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Prima levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten liggen zo rond de €155 per contactlensje.

Maandlenzen: informatie en tips

Het betreft zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbaar alternatief als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Te bestellen vanaf €6,15 p/maand.

Boek een gratis lenzen meting

Bekijk gecertificeerde opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: tips en info

De daglenzen kunnen 1 dag mee, na een dag doe je ze bij het afval. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een uitkomst voor iedereen die te maken heeft met pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of allergieën als hooikoorts.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten ongeveer €28,00 (per 4 weken).

Nachtlenzen: informatie en tips

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen en zit je veel achter de computer? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Dit type corrigeert jouw ogen tijdens jouw nachtrust voor een scherpe blik voor overdag. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • De kosten zijn ongeveer €525 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Oostwoud).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij een cilinderafwijking aan de ogen. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je ziet alles heel wazig, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een gecertificeerd opticien.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De tarieven zijn plus minus €26,50 p/maand.

Informatie over multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Perfect als je gewone lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €18,25 (per 30 dagen).
Andere opties

Los van de eerder genoemde contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In het schema hieronder vind je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-oostwoud-1678

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Dit zijn onder andere Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Maar je kunt ook terecht bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogenaamde private labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. Verschillende lenzenshops als Lowlens bieden een gelijkwaardig alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die een stuk voordeliger zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €235 (op jaarbasis) besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Bestel dan o.a. Dailies, Biomedics en Biotrue. Je kunt hier ook meer lezen over Goedkoopste lenzen.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Oostwoud?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online aanbieder. Doorgaans leveren ze bestelling gratis aan huis en is er geen sprake van bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen gewoon door de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Oostwoud?
In de omgeving vinden we voldoende optiekzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De contactlensspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt naar het gezichtsvermogen. In de basis is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Oogspecialisten adviseren om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Oostwoud op je planning te zetten. Dat is relevant om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de huidige sterkte nog klopt. Ook bij snel vermoeide ogen of hoofdpijn is het belangrijk om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Opmerking: is de premie van de polis hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Betaalbare huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Heb je interesse in torische of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Oostwoud. De metingen daar zijn betrouwbaar en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kosten lenzen?
Wanneer je een abonnement aanvraagt moet je rekenen op bedragen tussen de €6,25 tot €40,00 (per 4 weken). Uiteindelijk betaal je circa €250 (op jaarbasis), afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarnaast betaal je per jaar circa €21,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Oostwoud kan je een voorschrift laten opstellen. Op basis daarvan kan je voordelig online lenzen bestellen door de prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Medemblik.

Plaats een reactie