Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Bergen Limburg

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Bergen Limburg? Een contactlens is een slim stukje kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door middel van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op onze lenzen-vergelijker tref je meer info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en lees je over drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Bergen Limburg.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Een uitkomst bij oogproblemen zoals presbyopie, verziendheid, hypermetropie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een gespecialiseerde opticien in Bergen Limburg voert de oogmeting uit en onderzoekt de algehele conditie van de ogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Met deze opticien kijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat wel veilig?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je dus welke lens je moet hebben? Steeds meer lenzendragers profiteren van het aanbod van webshops als Sightful. Deze online specialisten verkopen het beste assortiment, lage prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de volgende tabel tref je toonaangevende online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Bergen Limburg. Of klik door voor meer info over Lenzen merken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Bergen Limburg

Heb je last van slecht zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk te onderhouden, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In het onderstaande overzicht vind je winkels en drogisterijen in de buurt van Bergen Limburg waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina vergelijk je ook opticiens in Maasdriel, Sint Anthonis, Boxmeer, Venray en Deurne.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Bergen Limburg in april 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gediplomeerde contactlensspecialist in Bergen Limburg. Hierna bekijk je samen met de oogspecialist welk type contactlens geschikt zijn voor jouw situatie en leefstijl. Na dit gesprek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben jij enthousiast geworden? Je kunt ze dan direct bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de bijgaande tabel vergelijk je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Bergen Limburg (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Toon OptiekJeroen Boschstraat 1/C5854 CZBergen lb
Camps OptiekSteenstraat 1205831 JJBoxmeer
Briljant OptiekSteenstraat 845831 JHBoxmeer
Van Wely OptiekSteenstraat 495831 JBBoxmeer
Oculenti ContactlenzenLoerangelsestraat 1/A5831 HABoxmeer

Goedkope lenzen bestellen in Bergen Limburg?

Vergelijk webwinkels en krijg kortingen van wel 35%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is is met name afhankelijk van jou dagelijks ritme, je hobbies en financiën. Voor het selecteren van de juiste lens moet je er op letten dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door daar rekening mee te houden voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een lokale oogspecialist adviseert je hier verder over. De beste contactlenzen uitzoeken bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele ooggezondheid en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzentest
  Vaak krijg je een probeerset mee. Op deze manier kan je een of meerdere types uitproberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen kom je terug voor controle. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je los kopen bij de brillenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een internet aanbieder zoals Drogisterij.net. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Ze worden gemaakt van bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de aantrekkelijke prijs. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Voordelig: al vanaf €7,65 (per 4 weken).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit PMMA. De levensduur is er hoog. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Volledig maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Optimale levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt ongeveer €120 per individuele lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Het gaat hier om zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn zeer betaalbaar, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn er in alle soorten en maten. De meest voordelige keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook te bestellen als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Gemiddeld €7,70 (op maandbasis.

Doe een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in jouw omgeving en laat je ogen goed onderzoeken

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een perfecte oplossing voor lens- en brildragers die snel last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede optie wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten +/- €25,50 p/maand.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of last van vuiltjes achter je lenzen? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen tijdens jouw nachtrust zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €460 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Bergen Limburg).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je ziet alles heel wazig, zowel dichtbij als in de verte. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een ervaren specialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €26,50 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Het biedt uitkomst als je enkelvoudige lenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €19,00 (maandelijks).
Alternatieven

Los van de eerder genoemde contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het schema hieronder vind je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-bergen-limburg-5855

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Bijvoorbeeld Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Hetzelfde verhaal geldt voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogeheten white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Alcon maar dan met hun eigen verpakking. Verschillende webshops als Alensa kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de huismerken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Op deze manier kan je zo €330 korting krijgen per jaar. Liever toch een A-merk? Bekende producenten zijn Dailies, Ultra en Biotrue. Klik door voor meer informatie over Lenzen indoen.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Bergen Limburg?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Over het algemeen levert de shop de order gratis uit en betaal je geen verzendkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. Je pakketjes met lenzen en vloeistof worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Bergen Limburg?
In de regio heb je de keuze uit genoeg oogspecialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De vakman neemt de sterkte op en analyseert de algehele conditie van de ogen. Doorgaans is de oogtest inbegrepen. Wil je de bestelling online plaatsen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Opticiens vragen om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Bergen Limburg te laten uitvoeren. Dat is relevant om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de lenssterkte nog juist is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het verstandig om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Limburg.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Met de verplichte basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Advies: is deze aanvullende dekking duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De gunstige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je sferische of torische lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Bergen Limburg. Zij geven het beste advies en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Indien je een abonnement neemt moet je rekenen op bedragen tussen de €5,25 en €41,00 (per 4 weken). Alles bij elkaar betaal je zo’n €255 per 12 maanden, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbovenop komt nog een kostenpost van zo’n €20,50 aan contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij je optiekzaak in Bergen Limburg krijg je betrouwbare tips en adviezen. Je kunt vervolgens via internet goedkope lenzen kopen door de prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Bergen Limburg.

 • Heerewaarden
 • Well
 • Alem
 • Hedel
 • Ammerzoden
 • Hurwenen
 • Kerkdriel
 • Hoenzadriel
 • Velddriel
 • Plaats een reactie