Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Boxmeer

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Boxmeer? Een contactlens is een dunne plastic lens die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door middel van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je hebt een breder gezichtsveld. Via onze vergelijker tref je meer info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en lees je over drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Boxmeer.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen als myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, bijziendheid, presbyopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Boxmeer biedt de optie voor een oogmeting en kijkt naar de algehele conditie van de ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Tijdens dit onderzoek bij de contactlensspecialist kijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je dus welke lens je moet hebben? Steeds meer consumenten kiezen voor het gemak van webwinkels als Lensonline. Deze verkopers beschikken over een uitstekend aanbod, veel lagere prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In onderstaande lijst bieden wij populaire internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Boxmeer. Lees ook meer informatie over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Boxmeer

Zoek jij een oplossing voor slecht zicht of pijn in of rondom de ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, ongevoelig, en vormen geen belemmering bij het sporten. In deze tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Boxmeer waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze pagina zoek je ook optieken in Venray, Deurne, Laarbeek, Asten en Someren.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Boxmeer in februari 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Boxmeer. Als de analyse klaar is bekijk je met de oogdeskundige welk type lens geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de analyse ontvang je meestal een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Werkt dit voor jou? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de volgende tabel bekijk je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Boxmeer (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Camps OptiekSteenstraat 1205831 JJBoxmeer
Briljant OptiekSteenstraat 845831 JHBoxmeer
Van Wely OptiekSteenstraat 495831 JBBoxmeer
Oculenti ContactlenzenLoerangelsestraat 1/A5831 HABoxmeer
Van Essen OptiekSchoolstraat 30/A5801 BPVenray

Betaalbare lenzen bestellen in Boxmeer?

Vergelijk lenzenwinkels en bespaar tot wel 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welk type voor jouw ogen geschikt is is vooral afhankelijk van je lifestyle, sterkte en andere wensen. Voor een goede werking van de lens is het noodzakelijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Op basis daarvan vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een plaatselijke oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. De beste contactlenzen uitzoeken wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogtest
  De opticien controleert de samenwerking tussen je ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Houdt vooral rekening met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw leefstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen uitproberen
  Doorgaans zul je een probeerset ontvangen. Je kunt een of meerdere types uitproberen. Na een aantal weken deel je jouw persoonlijke ervaringen. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt bestellen bij de speciaalzaak, een drogisterij of via een online aanbieder als LensExpress. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Fabrikanten gebruiken hiervoor silicon-hydrogel. De voordelen zijn fijne zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de lage prijzen. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €5,60 (per 4 weken).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Hierom is dat een ecologische en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus geschikt voor elke correctie.
 • Optimale levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten liggen zo rond de €140 per individuele lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn relatief goedkoop, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een goedkope optie als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook te bestellen als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Vanaf €5,10 (maandelijks).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Check gecertificeerde opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, daarna gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een uitkomst voor lens- en brildragers die snel last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het belangrijkste voordeel is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Prijzen +/- €28,00 (op maandbasis.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of zwem je geregeld? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies tijdens jouw nachtrust voor een scherpe blik voor overdag. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €490 per jaar (bij een brillenwinkel in Boxmeer).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn bedacht voor personen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel op afstand als dichtbij. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een goede oogspecialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €23,00 (per 4 weken).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Handig wanneer je normale lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €18,75 p/maand.
Andere types

Los van de gangbare contactlenzen heb je nog een aantal opties. In het overzicht hierna bekijk je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-boxmeer-5831

Besparen met huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Zoals Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar ook deDA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Johnson & Johnson echter dan met een custom merknaam. Veel webshops als 123Lens werken met hun eigen alternatief voor de eigen merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Hiermee kan je zo €110 korting krijgen per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Air Optix, EasySept en Renu. Lees ook meer informatie over Lensvloeistof.

FAQ met veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Boxmeer?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een opticien of bij een van de online aanbieders. Boven een bepaald bedrag is deze bezorging gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestellingen met oogproducten kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Boxmeer?
In deze buurt kan je kiezen uit allerlei brillen- en lenzenwinkels waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De specialist neemt de sterkte op en controleert de algehele gezondheid van je ogen. Doorgaans is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Speciaalzaken vragen om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Boxmeer te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog bevalt en of het type lens nog goed is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het slim om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Via de polis van de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €100 per 2 jaar. Advies: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dit is niet het geval. Voordelige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan de hoogste eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Alcon. Draag je nacht- of torische lenzen. Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Boxmeer. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Indien je voor een abonnement kiest moet je rekenen op bedragen tussen de €6,50 tot €53,00 p/maand. Uiteindelijk betaal je circa €295 per 12 maanden, bij normale maand of daglenzen. Daarnaast betaal je jaarlijks circa €17,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Boxmeer kun je professionele service krijgen. Vervolgens kun jij via internet goedkope lenzen kopen door prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Boxmeer.

 • Vierlingsbeek
 • Maashees
 • Holthees
 • Overloon
 • Groeningen
 • Vortum-Mullem
 • Beugen
 • Sambeek
 • Oeffelt
 • Rijkevoort
 • Plaats een reactie